Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6131 tot 6135
Bron: intrinsiekewaardenul
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Turkije exporteert (opnieuw) enorme hoeveelheden GOUD naar Iran

Afgelopen week werden de Turkse exportcijfers over mei bekend. Nu zijn deze normaal niet zo boeiend, maar als naar de uitvoer naar Iran wordt gekeken valt op dat Turkije enorm veel GOUD naar Iran heeft uitgevoerd. Van de $1,66 miljard die in mei naar Iran werd geëxporteerd, was maar liefst 84% van de export ($1,39 miljard) goed voor GOUD.

Ook in de maanden ervoor kocht Iran veel GOUD van de Turken. Van alle GOUDexport van Turkije tot nu toe dit jaar, $4,02 miljard, ging voor een waarde van $3,08 miljard aan GOUD naar Iran. ”Het is duidelijk dat Iran vanwege alle embargos Turkije heeft gekozen om GOUD te importeren”, zei Gökhan Aksu van Istanbul Gold Refinery, een van de grootste GOUDfirma’s van Turkije in maart tegenover persbureau Reuters. “Iran heeft een voorkeur voor juwelen en andere waardevolle stenen om de waarde van zijn geld en beschermen en zo aan instabiliteit te ontsnappen.”

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

GOUDimport van India zal in 2e helft van 2012 stijgen”

De GOUDimport van India was in de eerste helft van 2012 tegenvallend te noemen. De verwachtingen zijn dan ook dat er in de 2e helft van dit jaar meer GOUD naar het land geïmporteerd zal worden. Volgens Prithviraj Kothari, directeur bij de Bombay Bullion Asscociation, zal de import van het edelmetaal de komende maanden kunnen stijgen omdat recordprijzen zullen uitblijven. In de maanden januari tot en met juni is er ongeveer 250 ton geïmporteerd, naar verwachting zal er in de komende 6 maanden 300 ton aan GOUD het land binnenkomen. Dit zal betekenen dat er een jaarlijkse daling van 30% plaatsvindt, dit komt voornamelijk door de verhoging van de importbelasting op het edelmetaal.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Hoeveel is uw euro waard ?

Toegegeven de bankbiljetten op de foto zijn geen euros maar Amerikaanse dollars, maar de vraag is, hoeveel is die ene euro nu waard waarmee u uw boodschappen doet of die u in een onverzadigbare parkeerautomaat stopt in het bijzonder mocht u in Amsterdam wonen. Op dit moment kunt u een kopje koffie kopen voor, zeg € 2.50, maar de tijden dat een valuta en zo ook de gulden door een GOUDvoorraad waren gedekt, m.a.w. in primcipe kon u voor een gulden een minimaal klein schilvertje GOUD in ontvangst nemen, die tijden hebben wij al lang achter ons gelaten. De Euro is niet veel meer waard, dan het stukje papier waarop hij gedrukt is. Aan u de keuze om er toiletpapier van te gaan maken.

Hoe heeft het zover kunnen komen ? Daar zijn de geleerden het niet over eens, maar de rode lijn in het verhaal is toch wel, dat banken en politiek de huidige crisis hebben veroorzaakt, een crisis waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Maar eerst eens wat cijfers. Spanje heeft nu ook om hulp gevraagd, 100 miljard euro graag en snel, want de Spaanse banken hebben een injectie nodig. En net als in de wachtkamer van de huisarts is het een kwestie van “volgende patiënt”.”

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Centrale banken potten GOUD

Verschillende overheden en centrale banken over heel de wereld zien GOUD als een belangrijk onderdeel van hun reserves. Des te groter de schuldproblemen in Europa en in het Westen, des te sneller de GOUDreserves worden aangevuld. Daarnaast wordt GOUD ook opnieuw gebruikt als betaalmiddel, vooral voor olie uit Iran.

India importeerde vorige jaar voor $ 60 miljard aan GOUD en zilver. Daarnaast importeerde het land ook voor $ 160 miljard olie. Tezamen goed voor $ 180 miljard van de $ 300 miljard aan geïmporteerde goederen. Het land produceert slechts 2 ton GOUD per jaar waardoor het zo’n 900 ton moest importeren.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Risicovrij GOUD

De FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) heeft een voorstel gedaan om GOUD door te classificeren als een Zero Risk Tier 1 Asset.

Banken die GOUD aanhouden, zullen dus geen kapitaal hier tegenover moeten zetten. GOUD wordt immers risk free. Net zoals cash dus.

Als het voorstel er door geraakt, worden banken op deze manier eigenlijk aangemoedigd om GOUD te kopen.

Dit is een enorme stijlbreuk met het verleden. Noem het gerust een game-changer.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$