Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 6136 tot 6140
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Problemen van het huidige economische systeem

Iedereen weet dat op dit moment de complete wereld in een economische crisis zit. In de volgende serie filmpjes wordt duidelijk gemaakt welke problemen er op dit moment zitten in ons systeem waardoor we ook in problemen zijn gekomen. Wanneer het economische systeem in elkaar stort zal ook GOUD daar uiteindelijk in meegaan. Bekijk onderstaand de video’s:

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Miljarden euro‘s stromen van alle uithoeken naar Nederland

Zo heeft Intel laten weten maar liefst 3,3 miljard euro in het Nederlandse bedrijf ASML (chip-fabrikant) te gaan pompen in ruil voor 15% aandelen. Dit is niet enkel goed voor een versnelling in het vergaren van nieuwe kennis, maar ook goed voor nieuwe banen. Natuurlijk is de crisis hiermee niet van de kaart, maar het zijn toch positieve geluiden. Het mag wel eens gezegd worden.

En nu we dan toch bezig zijn met het brengen van goed nieuws: de Arabieren komen ook met miljarden euro’s naar ons kikkerlandje. Zij willen het grootste windpark in Nederland financieren. Het staatsfonds van Abu Dhabi zou miljarden willen investeren in het nog te bouwen windpark Gemini dat ten noorden van Schiermonnikoog moet verrijzen.

Deze investeerders komen op een goed moment, want de Nederlandse overheid is hard opzoek naar geld voor noodleidende eurolanden. Indien de economie hier een beetje blijft lopen, zullen er voldoende belastingbetalers overeind blijven zodat het geld in eerste instantie niet bijgedrukt hoeft te worden.  Het zal de crisis helaas niet verjagen - dat is dan het iets minder positieve geluid aan dit bericht.

--- --- ---

Dit is een bericht dat zal verschijnen in de GOUD-Portal nieuwsbrief waarvoor u zich hier kunt inschrijven

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Het goedkoopste aandeel in Brussel (deel 1 van 2)

Het wil niet zeggen dat mijn ideale portefeuille voor 50% bestaat uit de Amerikaanse dollar en voor 50% uit GOUD dat mijn persoonlijke portefeuille er precies zo uit ziet.

Ik bezit privé namelijk ook wat GOUDmijnen sinds kort ook een klein belang in Picanol.

(al blijft meer dan 90% van mijn portefeuille bestaan uit GOUD en dollars)

Ik kwam Picanol tegen toen ik ging screenen voor bedrijven die noteerden tegen een lage EV/EBIT-ratio.

Picanol trok mijn aandacht omdat het bedrijf noteerde tegen een EV/EBIT van minder dan 2!

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 7 juli 2012

Zilver zal het beter doen dan GOUD

De verhouding in de GOUD/zilver ratio schommelt door verschillende factoren. Er zijn er die verwijzen naar de verhouding GOUD en zilver in de grond, er zijn er die verwijzen de monetaire rol van de edelmetalen en er zijn er die verwijzen naar de aanwezige hoeveelheid bovengronds. Maar je kan ook kijken naar het gebruik bij de juwelen.

Door het veelvuldig verbruik van zilver in industriële toepassingen zou er nog ondertussen meer GOUD dan zilver bovengronds aanwezig zijn. Ondergronds zou er nog 9 keer meer zilver te ontginnen zijn dan GOUD.

Bron: indoweb.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

GOUDkoorts Molukken bedreigt rijstproductie

De Indonesische centrale bank maakt zich zorgen over de gevolgen die de GOUDkoorts op het Molukse eiland Buru heeft voor de rijstindustrie. Doordat duizenden inwoners van Buru hun baan hebben opgegeven om naar GOUD te zoeken, zijn er straks niet genoeg arbeiders voor de rijstbouw.

Hoewel de GOUDrush het gemiddelde inkomen op Buru omhoog stuwt, zijn de gevolgen voor de landbouw desastreus. Tot vorig jaar kende Buru een rijstoverschot en voorzag het omringende eilanden van rijst. Tegenwoordig produceert het eiland niet genoeg rijst voor eigen productie en moet het een beroep doen op de nationale rijstreserve.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$