Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6141 tot 6145
Bron: zilverenlach.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Waarom GOUD geld is en niet de euro

Het belangrijkste criterium waar geld aan moet voldoen is schaarste. Als u de bakker zou kunnen betalen met water dan zou niemand in ons land meer geldproblemen hebben. Je zet een emmer buiten en binnen de kortste keren is die gevuld. Ook zand of grasspietjes zijn overal aanwezig en zijn dus niet geschikt als betaalmiddel.

En papieren geld ook niet. Immers als het niet bij wet verboden was zou iedereen geld kunnen drukken, net zoveel als u maar wilt. Echter, alleen de overheid heeft dat voorrecht en gebruikt de geldpers dan ook in overvloed. Bankbiljetten hebben net zoveel waarde als het papier waarop het gedrukt staat.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

De jacht van Ron Paul op het GOUD in Fort Knox

Al jaren is senator en presidentskandidaat Ron Paul bezig om het voor elkaar te krijgen dat de Amerikaanse overheid in Fort Knox mag kijken om te zien of al het GOUD wat er opgeslagen zou liggen nog daadwerkelijk opgeslagen ligt. Ron Paul heeft in de senaat gevraagd om een audit naar Fort Knox om zo erachter te komen of de FED de wereld voor de gek houdt of dat er daadwerkelijk fysieke GOUDstaven liggen opgeborgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Bailouts kunnen Europa niet redden, laat bankroet gaan wie bankroet moet gaan

Extreem-rechts is volop in opmars in Europa, bij de verkiezingen in Griekenland haalde neo-nazipartij GOUDen Dageraard 7 % van de stemmen. We vrezen in toenemende mate voor een herhaling van het scenario dat zich vorige eeuw voordeed in de jaren 30.

Toen stortte in Duitsland de Weimar republiek in, waarna de nazi’s de macht maar voor het grijpen hadden. Extreem nationalisme en dictatoriale regimes vormen opnieuw een gevaar, waarbij sommigen zich zelfs afvragen hoe het komt dat het zo heeft geduurd alvorens extreem-rechts weer het hoofd boven water stak.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zondag 24 juni 2012

Running out of Zilver

Over de gehele wereld kunnen de centrale bankiers hun handen niet van de printknop van hun drukpersen afhouden. Het is daardoor gemakkelijk een ​​stijging van de prijs van edelmetalen te voorspellen in de komende 2 jaar. Het is vergelijkbaar met wat vele malen eerder is gebeurd in het verleden. Na de instorting van de markt in 2008, stegen door de reactie van de centrale banken alle edelmetalen in prijs. Bijvoorbeeld GOUD sprong omhoog met 25% in 2009. Maar in een goed jaar voor GOUD, zilver kan het nog beter doen. In 2009 sprong de prijs van zilver omhoog met 50% van $11 tot $17 per ounce.

Nu is het tijd om opnieuw te kijken naar zilver. Sprott de grootste grondstoffen handelaar in de wereld, zegt: "De €100 miljard van de Europese Unie voor de Spaanse banken vorige week is nog maar het begin … Het probleem is veel groter dan centrale bankiers en overheden kunnen behappen – het hele banksysteem is veel groter dan de betrokken landen zelf."

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Kunnen we dan écht alleen maar negatief zijn?

Eén van de opvallendste gebeurtenissen van de afgelopen week is het uitblijven van een “echte” QE3 – laat staan een gecoördineerde ingreep door de ECB en de FED. Ondertussen dalen de grondstofprijzen naar verdere diepten – wat het risico richting een deflatoire spiraal alleen maar groter maakt.

Grondstoffen dalen rustig verder af in de hoop ergens een bodem te vinden. Hoewel olie de laatste handelsdag van afgelopen week met bijna twee en een half procent hoger sloot, noteert olie nog steeds maar net boven de $80. GOUD is inmiddels al weer onder de $1600 per troy ounce gesloten op $1572 dollar. Ook zilver zoekt nieuwe dieptepunten en noteert nog net geen $27 dollar per troy ounce. Een koopje dus! Ook maïs, koffie, suiker, verwarmingsolie en katoen zoeken de diepste punten sinds uit uitbreken van de crisis in 2008.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$