Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 6146 tot 6150
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Uitbreek GOUDaandelen!

GOUDmijnaandelen lijken een bodem te hebben gevonden. Het Market Vectors gold Miners Fund (GDX) steeg fors deze week. Woensdag steeg de index terwijl de markt en GOUD daalde.

Op onderstaande grafiek zie je ook hoe de versnelde neerwaartse trend opwaarts werd doorbroken. De grafiek toont de verhouding tussen GDX en de GOUDprijs aan (dalend doet GOUD het beter dan de mijnaandelen, stijgend vica versa). De dalende trend deed zich al een jaar voor maar versnelde de laatste 2 maanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Rusland wil een "aanzienlijk" bedrag aan GOUD kopen in 2012

Dat de centrale bank van Rusland een grote koper van GOUD is geworden in de afgelopen jaren, dat is voor de vaste lezers al lang geen geheim meer.

Maar de Russen willen nog meer, veel meer GOUD inkopen. Een afgevaardigde van de centrale bank bevestigde ook dat dit jaar weer een ‘aanzienlijk’ bedrag aan GOUD zal ingekocht worden om hun reserves te diversifiëren:

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Ook in Azië is vraag naar GOUD fors gedaald

Bij vorige correctiefases bij het GOUD waren het steeds de Aziatische beleggers die een bodem onder de GOUDprijs kwamen leggen.

Sterke koopdruk vanuit China en India joeg het GOUD telkens opnieuw weer hoger. Ditmaal is de situatie anders, ook in Azië is het akelig stil geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

CME verlaagt margins voor GOUD en olie

De CME heeft gisteren besloten om de margin te verlagen voor zowel GOUD als olie, een move die we in maanden niet meer zagen.

Het betrof telkens een verlaging van 10 en 13% voor respectievelijk de initiële en onderhoudende margin.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Grafiek van de Dag: Dow/GOUD ratio

Het is alweer een tijdje geleden dat we de Dow/GOUD ratio onder de loep namen. We kregen toevallig zopas de langetermijn grafiek toegestuurd in onze mailbox.

Blijkt dat de neerwaartse trend nog altijd intact is, wat betekent dat de koopkracht van GOUD ten opzichte van aandelen blijft stijgen.

Maar we zagen in de afgelopen maanden wel een afzwakking. Dit komt uiteraard door de zwakke prestatie van het gele edelmetaal in de jongste maanden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$