Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 6156 tot 6160
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Turkije handelt jaarlijks 82 ton GOUD met Iran

Turkije is niet alleen een de grootste producent van GOUD in Europa, ook handelt het land veel in edelmetaal. Volgens de Turkse overheid zal er dit jaar ongeveer 80 tot 82 ton aan GOUD verhandeld worden met buurland Iran. Het land heeft tevens plannen op de eigen GOUDproductie flink op te schroeven, van de huidige 24 naar een niveau van 34-36 ton per jaar.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Sterke stijging GOUDaankopen bij Chinese middenklasse

De stijgende welvaart van de Chinese middenklasse doet de vraag naar GOUD toenemen. China is al de grootste producent van GOUD en verwacht wordt dat het land dit jaar ook de grootste consument wordt van het gele edelmetaal. Een van de drijvende krachten hierachter is de stijgende vraag naar juwelen en luxeproducten door de groeiende middenklasse.

Tegen 2020 zal 25 % van de bevolking zich in de middenklasse bevinden. Deze bevolkingsgroep wil door middel van luxeproducten en juwelen aantonen dat ze zich dergelijke dingen kunnen veroorloven, een soort statussymbool.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Indiase GOUD-ETF's zien vermogen in één jaar verdubbelen

Het is bekend dat de Indiase bevolking een band heeft met fysiek GOUD, maar sinds 2007 konden ook de zogeheten exchange-traded funds (ETF's) op meer belangstelling van Indiase beleggers rekenen. In de maand mei was het totale vermogen dat beheerd werd door de verschillende GOUD-ETF's in India verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. Was de marktkapitalisatie van de verschillende ETF's op basis van GOUD in mei 2011 nog $981 miljoen, een jaar later was dat aangegroeid tot $1,85 miljard.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Ghana haalt mogelijk GOUD en andere reserves weg bij Europese banken

Bullionstreet bericht dat Ghana overweegt haar buitenlandse reserves, waaronder de GOUDreserve, terug te halen naar eigen land. De centrale bank van Ghana heeft een groot gedeelte van haar reserves ondergebracht in Europese banken, maar door de aanhoudende schuldencrisis en de afwaardering door kredietbeoordelaars maakt de Ghanese centrale bank zich steeds meer zorgen.

[...]

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Een GOUDmijntje

Ondanks dat er genoeg factoren zijn die erop wijzen dat de GOUDprijs zou moeten stijgen, blijkt het tegenovergestelde waar te zijn. Voor veel beleggers is dit onbegrijpelijk.

Goldman Sachs voorspelt dat de GOUDprijs in 2013-2014 de magische grens van $ 2.000,- zal bereiken. Mocht dit het geval zijn, dan kunnen de beleggers van Newmont Mining Corporation hier extra van profiteren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$