Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8045 artikelen gevonden. Artikel 6161 tot 6165
Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Wees geduldig met GOUD en zilver

Na een flinke correctie op de GOUD- en zilvermarkt werd een stevige bodem gemaakt op 16 mei jl. We weten dat een dubbele, hogere bodem altijd meer benen geeft om op te staan en steviger is dan slechts één been.

De hogere bodem kwam op 23 mei. Sindsdien is de markt weer opgeveerd, zie hieronder.

Ook in de GOUD/zilver-ratio zien we dit terug. De GOUD/zilver-ratio wil zeggen hoeveel ounces zilver we nodig hebben om 1 ounce GOUD te kopen. Mijn langetermijnkoersdoel is nog steeds een verhouding van 15 : 1 of lager, ofwel 15 ounces zilver (of minder) om 1 ounce GOUD te kopen. Op belangrijke toppen zien we een ratio zoals hiervoor genoemd en aangezien we momenteel een verhouding zien van 55 : 1, is de top der toppen nog ver weg. Ik verwacht de top pas over enkele jaren (2017 of daaromtrent).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Uitbreek GOUDaandelen!

GOUDmijnaandelen lijken een bodem te hebben gevonden. Het Market Vectors gold Miners Fund (GDX) steeg fors deze week. Woensdag steeg de index terwijl de markt en GOUD daalde.

Op onderstaande grafiek zie je ook hoe de versnelde neerwaartse trend opwaarts werd doorbroken. De grafiek toont de verhouding tussen GDX en de GOUDprijs aan (dalend doet GOUD het beter dan de mijnaandelen, stijgend vica versa). De dalende trend deed zich al een jaar voor maar versnelde de laatste 2 maanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Rusland wil een "aanzienlijk" bedrag aan GOUD kopen in 2012

Dat de centrale bank van Rusland een grote koper van GOUD is geworden in de afgelopen jaren, dat is voor de vaste lezers al lang geen geheim meer.

Maar de Russen willen nog meer, veel meer GOUD inkopen. Een afgevaardigde van de centrale bank bevestigde ook dat dit jaar weer een ‘aanzienlijk’ bedrag aan GOUD zal ingekocht worden om hun reserves te diversifiëren:

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Ook in Azië is vraag naar GOUD fors gedaald

Bij vorige correctiefases bij het GOUD waren het steeds de Aziatische beleggers die een bodem onder de GOUDprijs kwamen leggen.

Sterke koopdruk vanuit China en India joeg het GOUD telkens opnieuw weer hoger. Ditmaal is de situatie anders, ook in Azië is het akelig stil geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

CME verlaagt margins voor GOUD en olie

De CME heeft gisteren besloten om de margin te verlagen voor zowel GOUD als olie, een move die we in maanden niet meer zagen.

Het betrof telkens een verlaging van 10 en 13% voor respectievelijk de initiële en onderhoudende margin.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$