Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6166 tot 6170
Bron: ad.nl
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Italiaan aangehouden met 50 kg GOUD

De Italiaanse politie heeft een man met 50 kilo GOUD in zijn auto aangehouden aan de Zwitserse grens. Dat meldde de Italiaanse politie gisteren.

Het GOUD is ongeveer 2 miljoen euro waard en werd gevonden in een verborgen compartiment in de auto.

De Italiaanse zakenman en zijn dochter, die ook in de auto zat, zijn aangehouden wegens smokkel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Yamana Gold lanceert overnamebod op Extorre Gold Mines!

Abonnees van het eerste uur van het GOUD & Zilver Rapport kunnen weer een flesje laten knallen.

Zoals we meermaals besproken hebben in onze analyses, zijn de huidige waarderingen binnen de GOUDmijnsector bijzonder aantrekkelijk.

Vandaag is het al zo laat. Een eerste stevig overnamebod werd gelanceerd op een favoriet aandeel binnen de Selectielijst van het GOUD & Zilver Rapport.

Yamana Gold lanceert een overnamebod op Extorre Gold Mines.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

JPMorgan ontmaskerd als manipulator!

We kregen dit weekend schokkend nieuws te lezen over JPMorgan. Op Slim Beleggen schrijven we al jaren over de vermeende prijsmanipulatie van JPMorgan bij diverse grondstoffen, waaronder olie, GOUD, … maar vooral zilver.

We kwamen zelf de manipulatie van de zilverprijs op het spoor toen we getuige waren van de onwerkelijke crash in 2008. Op nog geen jaar tijd werd de prijs van het witte edelmetaal meer dan gehalveerd.

Zo’n spektakel hadden we, ondanks onze ruime ervaring, nog nooit gezien. Dit terwijl de fundamenten voor zilver steeds sterker werden.

[... ...]

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

Kazachstan verruilt euro voor GOUD

Uit een bericht van Mineweb blijkt dat de centrale bank van Kazachstan de GOUDreserves wil gaan ophogen tot 20% van het totaal. Momenteel bestaat 14% tot 15% van de totale reserve uit GOUD. Dat liet Bisengali Tadzhiyakov, de directeur van de centrale bank aan Reuters weten.

Volgens Tadzhiyakov zal  de centrale bank in 2012 zo’n 24,5 ton GOUD van locale producenten kopen. Het bedrijf Kazzinc corporation zal 20 ton GOUD aan de centrale bank van Kazachstan verkopen  en de andere 4,5 ton zal van het mijnbedrijf Kazakhmys worden gekocht. Grigory Marchenko, een gouverneur van de Kazachstaanse centrale bank liet journalisten weten dat de centrale bank inmiddels meer dan 100 ton GOUD in bezit heeft.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

China ligt op koers om GOUDproductie van 2011 te overschrijden

Afgelopen week maakte het Chinese Ministerie van Industrie en Informatie Technologie bekend dat de binnenlandse productie van GOUD in april uitkwam op 28,8 metrische ton. Hiermee komt de totale Chinese productie van het edelmetaal in de eerste 4 maanden van 2012 op 109,6 metrische ton te staan. Dit is een periodieke stijging van 6,3 ton, oftewel 6,13%.

Het Chinese Ministerie van Industrie en Informatie Technologie verklaarde dat 90,7 ton van de totale 109,6 ton uit de mijnbouw afkomstig zijn, de overige 18,9 ton zijn als bijproduct tot stand gekomen. Tevens werd duidelijk dat de 10 grootste Chinese GOUDproducenten goed waren voor 55,1 ton (50,25%) van de totale productie in de eerste 4 maanden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$