Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 6171 tot 6175
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Duitsland wil de euro redden in ruil voor: GOUD

Het gerucht sluimert nu al een tijdje in de financiële wandelgangen. Achter de schermen in Europa wordt er druk gewerkt aan een groot masterplan om de euro te redden.

Duitsland is bereid om ver te gaan. Zelfs eurobonds zouden bespreekbaar zijn, maar dan wel met voorwaarden die compleet nieuw zijn voor de financiële wereld.

Duitsland wil eurobonds in ruil voor waarborgen. GOUDen waarborgen!

Via The Globe and Mail:

[... ...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

GOUD is van groot belang in Turkije

Turkiye Is Bankası AS, de grootste Turkse bank bij bezittingen, wil voor het einde van 2012 meer dan 1 miljard dollar aan GOUD in zijn kluizen hebben liggen. Dat heeft plaatsvervangend CEO Erdal Aral bekendgemaakt in een krant uit Istanbul.

Het vertrouwen in GOUD is in Turkije zeer groot en het wordt dan ook als geld gezien door de Turkse gemeenschap. Turkse banken bieden zelfs digitale GOUDrekeningen aan. Dat zult u de ING of de Rabobank niet zomaar zien doen. Volgens een bericht op Wealthwire was Turkije in 2011 de grootste producent van GOUDen munten ter wereld.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Goldman Sachs blijft positief over GOUD en zilver

De grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs is gisteren met een aantal punten naar buiten gekomen die in het voordeel van de GOUDprijs zullen spreken. Onder deze punten valt onder andere de Amerikaanse economie die minder hard groeit dan verwacht, economen hebben hun groeiverwachting voor 2012 naar beneden moeten schroeven naar 2%. Ook worden de steeds slechtere marktomstandigheden in de eurozone benoemt. Goldman Sachs zegt tevens dat de fysieke vraag naar het edelmetaal zich zeer snel hersteld, mede dankzij de grote vraag van de centrale banken wereldwijd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

GOUDbaar uit de kluis van GLD hoorde bij ander ETF

Vorig jaar maakte Bob Pisani een reportage voor de CNBC over de GOUDvoorraad van de GLD, een zogeheten exchange-traded fund dat fysiek GOUD beheert als onderpand voor de aandelen. In die reportage liet hij een GOUDbaar zien met het serienummer ZJ6752. Al snel bleek dat de getoonde baar niet op de lijst van de GLD stond en op dat moment dus een andere eigenaar had. Inmiddels is bevestigd dat de GOUDbaar in kwestie op dat moment toebehoorde aan EFT Securities. Dat roept de nodige vragen op...

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

TA GOUD: positief momentum

De prijs van GOUD kruipt langzaam maar zeker weer hoger. De eerdere weerstand op 1600 dollar per ounce lijkt nu aangestampt te worden als nieuwe bodem, nadat het gele edelmetaal met de huidige kracht door de barrière brak.

Beleggers maken zich terecht zorgen over de ontwikkelingen in Europa. De Spaanse premier vuurde de paniek nog wat meer aan door te stellen dat enkel de ECB nog redding kan bieden voor Europa.

We willen niet vervelend doen, maar dat is precies wat we hier al maanden verkondigen!

[... ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$