Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 6176 tot 6180
Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Verliest GOUD zijn glans, laatste kans om af te bouwen?

In de afgelopen jaren is er sprake geweest van een duidelijk stijgende trend in de prijs van het GOUD. Vanaf de bodem in 2008 is de prijs gestegen van $ 750 naar een top van $1.900 vorig jaar augustus. Er lijkt nu een trenddraai in de maak. Lees de analyse van André Brouwers.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Nationale Bank van België leent 84 ton GOUD uit

De Nationale Bank van België heeft het voorbije jaar gemiddeld 84 ton GOUD uitgeleend. Het gaat om 37 procent van de totale GOUDvoorraad van de instelling. Dat blijkt uit cijfers van federaal minister van financiën Steven Vanackere.

De Nationale Bank van België beschikt over een GOUDvoorraad van 227 ton. Voor het uitlenen van een gedeelte van die reserves zou de instelling volgens de krant De Tijd een vergoeding van 6 miljoen euro tot 7 miljoen euro hebben ontvangen. De GOUDvoorraden worden uitgeleend aan commerciële banken.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Alle wegen leiden naar GOUD

Het eindspel in deze crisis lijkt ingezet. Europa moet dringend keuzes maken, zoniet dreigt een complete desintegratie van de muntunie.

Met alle gevolgen vandien.

We staan voor de ergste van alle stormen. Niet mijn woorden. Wel die van de Britse premier David Cameron.

De keuzes zijn simpel.

[...]

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Stansberry & Associates over GOUD

De olieprijs zakt, de koperprijs, aandelen ook. Door de Europese schuldcrisis vluchten beleggers weg van alles dat economisch sensitief is, richting zogenaamde “veilige havens” als de USD en Amerikaanse staatsobligaties. De dollar wint momenteel als “minst slechte munt”. 

Natuurlijk daalt dan de GOUDprijs. In februari jl. stond die nog op 1750 dollar per troy ounce (31,1 gram) en nu zitten we nog maar aan 1550, dat is bijna 12 % verlies. 

Beleggers willen cash en verkopen wat liquide is, maar eigenlijk was de GOUDprijs gewoon rijp voor een correctie, na elf jaar ononderbroken gestegen te zijn. GOUD is maal zes gegaan in een rustige, weinig opgemerkte stierenmarkt; geen enkele asset deed dit na… 

Bron: bnr.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

versoepeling ontslagrecht

Het versoepelen van het ontslagrecht en het drastisch beperken van de ontslagvergoeding zal er niet voor zorgen dat bedrijven makkelijker personeel in dienst nemen.

Dat verwacht Marius Winter, directeur van GOUDen Handdruk Specialist, een bedrijf dat ontslagen werknemers adviseert over wat ze het beste kunnen doen met hun ontslagvergoeding.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$