Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6181 tot 6185
Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

GOUDprijs is totaal onvoorspelbaar, statuut als veilige haven onzeker

In mei werd een troy ounce GOUD 6% goedkoper, vorige vrijdag steeg de GOUDprijs met 3,70%. Volgens GOUDkevers gaf de recente stijging een onmiskenbaar signaal dat de come-back van het GOUD een feit is. De niet-GOUDkevers spraken echter van een logische pull back na de voorafgaande daling.

Volgens de Wall Street Journal is het belangrijkste kenmerk van het GOUD zijn totale onvoorspelbaarheid. Het is precies die onvoorspelbaarheid die maakt dat GOUD allesbehalve de veilige vluchthaven is die sommigen er (proberen) van te maken. De journalist van dienst schrijft dat niemand de volgende beweging in het GOUD kan voorspellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

GOUDmijnaandelen aan een stevige inhaalrace begonnen

Dat we de afgelopen weken getuige waren van een stevige remonte van de GOUDmijnsector op de beurs, dat kon u HIER en in onze weekend mailings (rechtsboven op onze site) al regelmatig teruglezen.

We gingen voor u na wat de GOUDmijnaandelen hebben gedaan versus de traditionele aandelen. Hiervoor zetten we de prestatie van de HUI index af tegen de S&P 500 index.

Het blijkt dat GOUDmijnaandelen op slechts een halve maand al met een stevige rally van 25 procent hebben ingehaald!

Uiteraard moeten GOUDmijnaandelen nog wat terrein goedmaken om een status-quo te bereiken in 2012, maar aan het huidige tempo kan dit binnen enkele weken al gerealiseerd zijn.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Hong Kong verscheept weer 100 ton GOUD naar China!

De invoer van het gele edelmetaal in China neemt steeds grotere proporties aan. Zopas werd duidelijk dat de Chinezen in de maan april van 2012 voor maar liefst 100 ton importeerden vanuit Hong Kong.

Het is opnieuw een stijging van 62 procent in omvang en evenaart hiermee de recordmaand van november 2011. De vraag naar GOUD in China blijft indrukwekkend!

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Enkel GOUD blijft straks over als vluchtroute

Ik heb eerder al geschreven over de bankrun die momenteel de eurozone omver dreigt te duwen.

Dit is zonder enige twijfel de grootste kapitaalvlucht die de wereld ooit zag en het is goed om als belegger deze geldstromen aandachtig op te volgen.

De bankrekeningen van getroffen landen worden leeggezogen en elders ondergebracht.

Het geld blijkt vooral te stromen naar Duitsland, Zwitserland, de VS en zelfs Japan!

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Edelmetaal-Info: 5 maanden 2012

We hebben 5 maanden van 2012 achter de rug. Ben je belegger in de nasdaq index, dan zul je je wel in je handen wrijven. Niks GOUD, niks GOUDaandelen, niks euro. Maar hoe zat het ook alweer, moeten we juist niet kopen als het laag staat? Wel nu, de competitie indexen laten zien dat we inmiddels al dik onder de -10% staan met de GOUD-, zilver- en Rare Earthmijnbouwaandelen. Nou wil die -10% helemaal niet zeggen dat we kunnen gaan bodemvissen, daarvoor verwijs ik graag naar de andere columns hier op de site. De mijnbouwindexen staan allemaal onverkort lager dan de fysieke metalen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$