Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 6181 tot 6185
Bron: Tuur Demeester
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

GOUD in de berenval

Ik kreeg de laatste dagen heel wat mailtjes met de vraag wat er aan het gebeuren is in de GOUD- en zilvermarkt. Dit is bijvoorbeeld een berichtje dat dinsdag in mijn mailbox zat:

“Griekenland gaat door het putje, Spanje staat op knappen, tegenvallende cijfers uit de VS. Beurzen zwaar onderuit! Ik denk het GOUD gaat exploderen.

Maar neen ook het GOUD wordt zwaar gecorrigeerd.

Snapt u het? Dan snap ik het ook. Heeelp!”

Heel wat mensen hebben vandaag deze ‘help’-ervaring.

[... ...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Underperformance van GOUDmijnen blijft me fascineren

De underperformance van de GOUDmijnen blijft me fascineren. Er wordt veel over gezegd maar nergens lees ik eigenlijk een sluitende verklaring voor deze wanprestatie. Je hebt hier een grondstof die 500% duurder wordt en de marges van producenten doet exploderen. Heel wat productieve mijnen verdienen vandaag $800 tot $1000 per ounce GOUD die ze produceren.

Seabridge Gold has over $200 billion worth of gold and other metals in the ground at just one project…  Yet as I write, at $13 a share, Seabridge's stock market value is only $580 million.

Seabridge shares have fallen by nearly two-thirds since their highs last April (13 months ago). The crazy part of this fall is… the price of gold today is actually higher than it was last April, when Seabridge shares were in the mid-$30s…

It's not just Seabridge – the whole universe of gold stocks has been decimated.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

India importeerde afgelopen jaar recordbedrag aan GOUD en zilver

De waarde van al het GOUD en zilver dat door India werd geïmporteerd bereikte in het fiscale jaar 2011-2012 een nieuw record. Dat maakte de Indiase minister van Financiën bekend in een brief naar het Indiase parlement. In de periode 2011-2012 groeide de import van GOUD en zilver tot $61,5 miljard, terwijl het in 2008-2009 nog maar $22,8 miljard was. De prijzen van beide edelmetalen stegen gedurende deze periode minder hard, waaruit we kunnen concluderen dat de geïmporteerde volumes ook flink zijn toegenomen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Opnieuw veel GOUD gekocht door centrale banken

Centrale banken wereldwijd hebben de laatste tijd opnieuw veel GOUD gekocht. Volgens het laatste grondstoffenrapport van de zakenbank UBS zullen deze aankopen de GOUDprijs verder laten stijgen. Volgens het GFMS en de World Gold Council zijn centrale banken wereldwijd sinds 2010 netto kopers geworden van fysiek GOUD, een trend die zich de komende tijd waarschijnlijk zal voortzetten. De laatste maanden voegden landen als Mexico, Kazachstan, Rusland, Oekraïne en de Filipijnen opnieuw GOUD aan hun reserves toe. Vooral door de Filipijnen werd veel GOUD gekocht, namelijk 32,1 metrische ton.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Centrale banken kopen in april wederom GOUD aan

Centrale banken wereldwijd blijven hen buitenlandse reserves  diversifiëren naar GOUD. Recente data van het Internationaal Monetair Fonds laten zien dat centrale banken in april wederom nette kopers van het edelmetaal waren. Turkije en de Filippijnen waren in april de grootste kopers van GOUD. De Filippijnen vergrootte haar GOUDreserves met 32,13 ton naar een totaal van 194,241 ton, dit is een maandelijkse stijging van maar liefst 17%. De Filippijnen zijn de afgelopen jaren trouwe kopers van GOUD, maar zo’n grote aankoop in één maand tijd is sinds september 2008 niet meer voorgekomen. Volgens analisten van UBS veroorzaken de GOUDaankopen in april weinig prikkels op de markt aangezien de hoeveelheden niet heel groot zijn, echter “deze nieuwe informatie over de Filippijnen zal zeker de aandacht van marktparticipanten trekken”.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$