Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6181 tot 6185
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

GOUDbaar uit de kluis van GLD hoorde bij ander ETF

Vorig jaar maakte Bob Pisani een reportage voor de CNBC over de GOUDvoorraad van de GLD, een zogeheten exchange-traded fund dat fysiek GOUD beheert als onderpand voor de aandelen. In die reportage liet hij een GOUDbaar zien met het serienummer ZJ6752. Al snel bleek dat de getoonde baar niet op de lijst van de GLD stond en op dat moment dus een andere eigenaar had. Inmiddels is bevestigd dat de GOUDbaar in kwestie op dat moment toebehoorde aan EFT Securities. Dat roept de nodige vragen op...

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

TA GOUD: positief momentum

De prijs van GOUD kruipt langzaam maar zeker weer hoger. De eerdere weerstand op 1600 dollar per ounce lijkt nu aangestampt te worden als nieuwe bodem, nadat het gele edelmetaal met de huidige kracht door de barrière brak.

Beleggers maken zich terecht zorgen over de ontwikkelingen in Europa. De Spaanse premier vuurde de paniek nog wat meer aan door te stellen dat enkel de ECB nog redding kan bieden voor Europa.

We willen niet vervelend doen, maar dat is precies wat we hier al maanden verkondigen!

[... ...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Kazakstan wil GOUDreserves flink uitbreiden

Dat het momenteel niet goed gaat met euro ontgaat ook de Centrale bank van Kazakstan niet. Het land kondigde gisteren aan haar euroreserves  te willen verlagen, als alternatief moet hiervoor GOUD in de plaats komen. De centrale bank van Kazakstan wil het aandeel van de GOUDreserves in de totale buitenlandse reserves opschroeven naar 20%, momenteel bedraagt het aandeel van GOUD ongeveer 15%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

EU aast op grondstoffen Groenland

Europa wil meer toegang hebben tot de grondstoffen in Groenland. De bodem bevat GOUD, zilver, lood en zink. Mogelijk zijn er ook zeldzame aardmetalen. Momenteel zijn vooral Canadese en Australische bedrijven actief in Groenland, dat tot Denemarken behoort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

China importeert 6 miljoen vaten olie per dag

China importeert aan een snel tempo GOUD vanuit Hong Kong. In de maand april bedroeg dit bijna 100 ton GOUD, wat bijna een record was. Maar China kijkt niet alleen naar het gele edelmetaal om fors grondstoffen in te slaan, ook olie staat hoog op hun verlanglijst.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$