Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6186 tot 6190
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Als niets meer werkt, dan is er GOUD!

We kregen in de loop van de dag diverse indrukken uit de markt: beleggers hebben stilaan hun buik vol van de markt.

Niets lijkt nog te werken. Zelfs 100 miljard euro steun kan geen groene cijfers meer op de koersborden toveren.

Vermogensbeheerders en andere professionele beleggers zijn uitermate somber en zien het niet goed meer zitten. Maar niet getreurd, er is altijd nog die ene houvast in de markt.

Want als niets meer werkt, dan is er nog altijd GOUD. We kunnen het niet voldoende blijven herhalen: het gele edelmetaal is dé enige echte veilige haven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Verkoop GOUDen en zilveren munten trekt opnieuw aan

Door de stagnerende GOUDprijs is de verkoop van American Eagle munten, GOUD en zilver, in 2012 zo goed als gehalveerd. Maar net als de GOUDprijs lijkt ook deze trend gekeerd. In de maand mei verkocht de US Mint voor 53.000 troy ounces GOUDen munten en voor 1.520.000 troy ounces zilveren munten.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

Komende vergadering van de Amerikaanse centrale bank

Er wordt heel wat verwacht van de komende vergadering van de Amerikaanse centrale bank op 19 en 20 juni. Alle markten inclusief GOUD en zilver kijken er met argusogen naar uit. Maar evengoed kan er out of the blue een gecoördineerde actie komen van de Fed, de ECB en…?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

GOUDmijnen zijn momenteel een koopje

Vrijdag 1 juni zagen we een interessante beweging op de financiële markten: de brede aandelen indexen in de VS, bijvoorbeeld de S&P500, stonden ruim 2% lager, terwijl GOUD, zilver en de daaraan gerelateerde mijnen enorme winsten lieten zien. De indexen van GOUDmijnen stegen zelfs met ruim 6%!

Wat was er aan de hand?
Een mogelijke verklaring waren de slechte banen cijfers uit de VS die in de middag werden gerapporteerd, waardoor de verwachtingen op een nieuwe ronde kwantitatieve verruiming (QE3) zijn gestegen. QE3 zorgt voor nieuwe Dollars in het systeem en daardoor daalt dus de waarde van de Dollar, en zorgt ervoor dat beleggers in fysieke assets, zoals GOUD willen zitten. Daarnaast zorgde het extreme bearish sentiment in GOUD, zilver en de daaraan gerelateerde mijnen voor een short covering: mensen die speculeerde op een daling, en dus stukken hadden verkocht die zij niet in bezit hadden, kochten deze terug om winsten veilig te stellen of verliezen te nemen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

China kan in 2030 GOUD en andere metalen uit zeebodem halen

Een oud-minister van het Chinese 'State Oceanic Administration' heeft gezegd dat China mogelijk vanaf 2030 kan beginnen met het opgraven van GOUD, koper en andere waardevolle metalen uit de zeebodem. Inmiddels al meer dan 80.000 vierkante kilometer aan zeebodem in de Grote en de Indische Oceaan in kaart gebracht.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$