Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6186 tot 6190
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Keiser: We krijgen een door GOUD gedekte valuta

We hebben momenteel te maken met verschillende soorten crises. Een bankencrisis, een eurocrisis en schuldencrisis, maar de belangrijkste van allemaal is toch wel de valutacrisis. Volgens Max Keiser is einde van fiduciair geld in zicht en zal er mettertijd een valuta ontstaan die gedekt gaat zijn door GOUD.

[video]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Indiase minister: 'Indiase bevolking moet meer in financiële markten beleggen'

Afgelopen weekend heeft de Indiase minister van Financiën, Pranab Mukherjee, gezegd dat het noodzakelijk is om meer 'financiële geletterdheid' te verspreiden. Dat zou mensen moeten aanzetten om meer geld te beleggen in de financiële markten. De minister zei op televisie dat veel beleggers geld stoppen in iets dat volgens hem niet productief aan te wenden, namelijk GOUD. Hij sprak zijn zorgen uit over de beleggers die GOUD hebben gekocht in de hoop dat de prijs snel zou gaan stijgen.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Japan nog eerder in default dan Europa?

Kyle Bass, de belegger die een fortuin verdiende met short te gaan op subprimes en het daarna nog eens overdeed door zijn kapitaal in GOUD te plooien, is bijzonder negatief voor Japan.

Ik heb eind vorig jaar al geschreven over wat hij omschrijft als “the greatest trade ever”

En nu vangen we ook voor het eerst onrustwekkende berichten op vanuit Japan zelf.

Nico Pantelis meldt dat Takeshi Fujimaki, nota bene een voormalig adviseur van George Soros, verwacht dat Japan nog eerder dan Europa in default gaat!

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Eindelijk groen licht om 480.000 troy ounce GOUD te bergen

De laatste weken is er weer veel geschreven over de productie van GOUD en nieuwe technieken die worden uitgevonden om het edelmetaal te blijven kunnen delven. Het is echter nog geen eens zo heel lang geleden dat GOUD louter met de hand gevonden en geproduceerd werd. Aan het einde van de 19e eeuw kwamen er net nieuwe technieken om de hoek kijken maar het meeste GOUD werd nog altijd in een riviertje met een zeef gevonden of met een pikhouweel in een kleine mijn.

Misschien wel de meest bekende GOUDzoekerplaats ligt in Canada en heet Dawson City, beter bekend als de Klondike omgeving. In 1897 brak hier de GOUDkoorts van Klondike uit nadat er een paar maanden eerder grote vondsten werden gedaan.  Enkele tienduizenden mannen gingen in de maanden erna hun geluk, vaak tevergeefs, beproeven in Klondike. In 1899 was de Klondike GOUDkoorts alweer voorbij en naar schatting waren slechts 4000 man succesvol in hun zoektocht naar GOUD. Deze mensen hadden echter wel een fortuin bij elkaar gekregen, omgerekend bedroegen de GOUDvondsten een waarde van enkele miljarden dollars.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Dit denkt Peter Schiff over de euro

Peter Schiff werd op Fox Business gevraagd naar z’n mening over de euro. Alhoewel hij denkt dat de initiële opzet verkeerd was en dat Europa grote problemen heeft, verwacht hij dat Amerika nog veel grotere problemen gaat krijgen.

Tevens geeft Schiff de reden waarom GOUD niet stijgt…Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$