Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6196 tot 6200
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Soros verdrievoudigt zijn positie in GOUD

George Soros is met zijn fonds opnieuw druk in de weer om zijn positie in GOUD, met name de GOUD ETF GLD, terug op te bouwen.

Dat blijkt uit de nieuwste gegevens afkomstig van de SEC:

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

GOUD is toch niets waard?

Duitsland en Nederland zijn fel gekant tegen de invoering van Eurobonds. Bij de invoering ervan zouden ze namelijk direct geconfronteerd worden met hogere rentelasten. Politiek is dit niet te verkopen omdat de belastingbetaler moet opdraaien voor die hogere rente. Het is wel zo dat de landen die nu in de problemen zitten  aanzienlijk mindere rentekosten zullen hebben. Duitsland en Nederland voelen hier echter niets voor. Omdat er toch iets moet gaan gebeuren heeft Duitsland een variant bedacht die in de plaats van Eurobonds zou moeten komen. Zij willen alle schulden van een land boven de 60% GDP (Gross Domestic Product) via een door de Duitsers gecontroleerd fonds laten lopen. Het is wel zo dat de landen die hieraan mee willen doen hun financiële reserves en ook hun GOUDvoorraden als onderpand aan Duitsland moeten overdragen. Italië en Portugal, twee in de problemen geraakte Zuid Europese landen, voelen hier niets voor en hebben negatief op dit plan gereageerd.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

De raketlancering bij zilver!

Nu het stof wat neerdwarrelt bij GOUD na de prijsexplosie, zien beleggers dat de prijs van zilver achter bleef op het prijsgeweld.

U raadt het al: koopjesjagers ruiken nu stevige rendementen bij zilver en kopen het witte edelmetaal massaal op in aanloop van het rentebesluit van de ECB.

De grafiek van zilver lijkt op een raketlancering. De prijs is nu op een fractie verwijderd van de magische grens van 30 dollar per ounce.

Een opwaartse uitbraak kan nog meer kopers aantrekken bij zilver, want de ervaring leert dat het bijzonder snel omhoog kan eens de ‘zilvertrein’ vertrekt.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Werkt de EU aan een herwaardering van GOUD?

Kijk eens aan. Het idee van obligaties met GOUD als onderpand werd weer op tafel gegooid in Europa.

Duitsland wil andere landen nog wel geld lenen maar dan moeten wel de GOUDreserves in de deal betrokken worden.

GOUD dus. Dat metaal waarvan men ons al decennia wil laten geloven dat het sentimentele waarde heeft.

Wat zei De Tijd er weer over? Dat het al 6.000 jaar een bubbel was omdat GOUD geen economisch nut heeft?

Dat barbaarse GOUD lijkt nu weer terug te keren binnen het monetair systeem.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

De "echte kosten" van het bezitten van GOUD

In de rubriek van Bloomberg “The real cost of…” worden uiteenlopende onderwerpen onder de loep genomen en  wordt er naar de “echte” kosten gekeken, afgelopen week was GOUD aan de beurt. Het artikel begint met de veronderstelling dat er twee soorten geïnteresseerden in het edelmetaal zijn: mensen die GOUD als een investering zien of die het als religie beschouwen. Verder worden er 10 punten opgesomd die bij zouden dragen aan de “echte kosten” om GOUD te bezitten. Niet alle kosten zijn echter relevant of reëel te noemen. Een kleine opsomming volgt hieronder.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$