Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 6201 tot 6205
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

België was al eens lid van een muntunie... en ook toen belazerde Griekenland de boel

België was tussen 1865 en 1927 samen met Frankrijk, Italië, Zwitserland en Griekenland lid van de Latijnse Monetaire Unie. De euro is dus niet de eerste muntunie waarvan ons land deel uitmaakt. In de Latijnse Muntunie spraken de leden met elkaar af dat hun munten allemaal 4,5 gram zilver of 0,290322 gram GOUD (verhouding 15,5:1) zouden bevatten. Ook zouden de munten onderling uitwisselbaar zijn.

Maar ook toen was Griekenland de spelbreker, want...

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Japans pensioenfonds zet eerste stappen in GOUDmarkt

In Nederland zag de Vereenigde Glasfabrieken het licht al eerder, maar nu zijn ook de Japanse pensioenfondsen overstag. Okayama Metal & Machinery is het eerste pensioenfonds in Japan dat de GOUDmarkt betreedt. Het fonds wil als eerste stap $500 miljoen in GOUD ETFs beleggen, met als doel soevereine risico’s te vermijden. Oftewel, GOUD is een veilige haven tegen de risico’s van ongedekte papieren valuta.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Ontwikkelingen in de GOUDmarkt...

Van harte gefeciliteerd! U hebt afgelopen weekend een 'heldendaad' verricht. U hebt meegedaan aan de redding van de Spaanse bankensector. Kosten 100 miljard euro. De eurozone heeft in totaal 332 miljoen inwoners en dus hebt u 301 euro bijgedragen.

Hebt u thuis een partner en nog een stuk of drie kinderen, dan heeft uw gezin 1505 euro bijgedragen. Het is een beetje een 'kort door de bocht berekening', maar hier komt het wel op neer.

Uiteraard waren de trotse ministers er dit weekend als de kippen bij om u op het hart te drukken dat we dit geld slechts hebben geléénd aan de Spaanse banken. En dat we het uiteraard terug gaan krijgen. Met rente!

Hoe ze dit soort beslissingen even op een zaterdagnamiddag met 17 ministers onderling durven nemen, is mij een raadsel. Vooral na al het geld dat we aan de Grieken hebben geleend en wat we in geen duizend jaar terug gaan krijgen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

GOUD wordt de top performer in 2012

UBS hield weer eens een peiling bij de 80 belangrijkste financiële instellingen ter wereld, en opvallend genoeg bleek dat GOUD volgens de experts de beste performer in 2012 zal worden.

Het moet gezegd, GOUD gaat nek-aan-nek aan de leiding met obligaties uit groeimarkten. Opvallend genoeg moeten diezelfde beleggers niet veel weten van olie en inflatie-gelinkte obligaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

En daar gaat GOUD...

Geduld wordt altijd beloond. Ook GOUD schiet uit de startblokken nu het ‘Greekend’ nadert.

Het blijft dat enkele macro-cijfers uit de VS (sentiment, PMI) niet bepaald gesmaakt worden door beleggers, die grijpen naar de enige echte veilige haven in de financiële markten: GOUD!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$