Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8097 artikelen gevonden. Artikel 6201 tot 6205
Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

GOUD in euro, in dollar en EUR/USD

Vandaag was ik vroeg thuis van mijn werk. Zoals gewoonlijk keek ik naar  de GOUD- en zilverkoersen. Gelukkig beïnvloeden de grillen van de dag mij niet, maar ik volg het wel nauwgezet. Hert is misschien een slechte gewoonte, maar ik meen een mooie observatie te hebben gemaakt.

Al een paar keer vestig ik de aandacht op het verband tussen de EUR USD – verhouding en op de GOUDkoers in dollar en in euro.  Hoewel ik natuurlijk fout kan zijn, denk ik dat in deze woelige een aantal krachten op elkaar inwerken. Voor de zekerheid wil ik er op wijzen dat dit voor deze periode is. Dit was in het verleden anders en zal in de toekomst anders zijn. Het is geen blijvende wijsheid, voor zover het een wijsheid zou zijn.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

AEX: Daling naar 240 is mogelijk

Deze week een uitgebreide update van de markten. Naast de AEX kijken we ook naar de ontwikkelingen van GOUD en de Euro-Dollar.

De AEX Index heeft doorheen de afgelopen weken een fikse daling te verwerken gekregen.

Vanaf de 340 zone is er nauwelijks sprake geweest van herstel en wijst ook het verloop van de afgelopen paar dagen op een verdere daling.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

GOUD en China

GOUD is echt geld. GOUD wordt niet gekocht om zijn waardestijging. Je koopt GOUD om je gespaard vermogen te verzekeren om daardoor je koopkracht in stand te houden. Met de aankoop van GOUD en of zilver haal je het papier uit het fiat geldsysteem en zet je het om in echte waarde via munten of baren van deze edelmetalen, welke later weer kunnen worden ingewisseld voor elke valuta die ontstaat als het financiële systeem weer gezond en betrouwbaar is.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

RTL-Z: Veel GOUD, zilver en koper in oude mobiele telefoons

Op het RTL-Z nieuws verscheen een kort item over de recycling van oude mobiele telefoons en andere elektronica bij het Belgische Umicore. Deze apparaten bevatten nog zoveel waardevolle metalen dat recycling zeer lucratief is. Zo haalt men uit 50.000 oude mobiele telefoons één kilo GOUD, tien kilo zilver en ook nog eens 420 kilo koper. Met de spotprijzen van vandaag de dag komen we op een totaalbedrag dat erg dicht bij de €50.000 ligt. Dat is dus gemiddeld €1 per oude mobiele telefoon.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

GOUDverkopen onder Central Bank Gold Agreement vrijwel stilgevallen

Volgens het laatste kwartaalrapport van de World Gold Council is de verkoop van GOUD door centrale banken onder het Central Bank Gold Agreement vrijwel stilgevallen. De Central Bank Gold Agreement werd eind jaren negentig opgezet om te voorkomen dat westerse centrale banken teveel GOUD zouden dumpen. Er werd bepaald dat er maximaal 500 ton GOUD per jaar mocht worden verkocht. Het was de laatste stap in het manipuleren van de GOUDprijs die al was begonnen voordat Nixon de dollar van de GOUDstandaard afhaalde

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$