Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 6201 tot 6205
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Enkel GOUD blijft straks over als vluchtroute

Ik heb eerder al geschreven over de bankrun die momenteel de eurozone omver dreigt te duwen.

Dit is zonder enige twijfel de grootste kapitaalvlucht die de wereld ooit zag en het is goed om als belegger deze geldstromen aandachtig op te volgen.

De bankrekeningen van getroffen landen worden leeggezogen en elders ondergebracht.

Het geld blijkt vooral te stromen naar Duitsland, Zwitserland, de VS en zelfs Japan!

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Edelmetaal-Info: 5 maanden 2012

We hebben 5 maanden van 2012 achter de rug. Ben je belegger in de nasdaq index, dan zul je je wel in je handen wrijven. Niks GOUD, niks GOUDaandelen, niks euro. Maar hoe zat het ook alweer, moeten we juist niet kopen als het laag staat? Wel nu, de competitie indexen laten zien dat we inmiddels al dik onder de -10% staan met de GOUD-, zilver- en Rare Earthmijnbouwaandelen. Nou wil die -10% helemaal niet zeggen dat we kunnen gaan bodemvissen, daarvoor verwijs ik graag naar de andere columns hier op de site. De mijnbouwindexen staan allemaal onverkort lager dan de fysieke metalen.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

GOUD wordt wakker

Na vijf maanden winterslaap is GOUD eindelijk ontwaakt. Na een lange periode van stijgende aandelenmarkten is het de beurt aan het gele metaal, dat de kaap van 1600 dollar heeft gerond.

Al lange tijd zat GOUD vast in een prijsvork tussen 1550 en 1600 dollar. Tussen 1 januari 2012 en 30 mei 2012 evolueerde de GOUDkoers van 1560 naar 1560,44 dollar. Tijdens die periode, en dan vooral in het eerste kwartaal, kenden de aandelenmarkten een sterk herstel en bleven de macro-economische onzekerheden op de achtergrond.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Doemdenkers eisen hun GOUD op

Met de bovenstaande pakkende kop kwam het Financieel Dagblad op zaterdag 12 juni 1999 met een artikel over GOUD. In het artikel kwamen twee edelmetaaldeskundigen aan het woord van de Rabobank en de Hollandsche Bank-Unie. De laatste bank werd in 2009 overigens verkocht aan Deutsche Bank. In het artikel waren de twee heren neutraal op de vraag over welke richting het edelmetaal op zou gaan. In de zomer van 1999 was GOUD dagen lang te koop voor minder dan $255,- per troy ounce.

[...]

Bron: analist.be
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'GOUD niet langer een veilige haven'

Wall Street Journal journalist Jake Lee stelt dat GOUD niet langer meer wordt gezien als een veilige haven. Lee ziet veel kapitaal richting de Amerikaanse dollar, de Zwitserse franc en de Japanse yen stromen. Tevens is er veel minder vraag vanuit India hetgeen de GOUDprijs nog verder onder druk zet aldus de journalist. Deze morgen noteerde de GOUDprijs op 1548 dollar per troy ounce. GOUD noteert hiermee ruim een zesde lager van haar eerdere top.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$