Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 6206 tot 6210
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Wie dit laat liggen, heeft niets te zoeken op de beurs

De underperformance van de GOUDmijnen blijft me fascineren. Er wordt veel over gezegd maar nergens lees ik eigenlijk een sluitende verklaring voor deze wanprestatie.

Je hebt hier een grondstof die 500% duurder wordt en de marges van producenten doet exploderen.

Heel wat productieve mijnen verdienen vandaag $800 tot $1000 per ounce GOUD die ze produceren.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Dire specialisten over de dalende GOUDprijs...

Read all about it ! “Sinds eind februari dit jaar is de GOUDprijs aan het zakken. Van rond $ 1800 per troy ounce naar circa $ 1530. Inmiddels is de GOUDprijs weer iets opgelopen tot $ 1590. Het hoogtepunt van $ 1921,15 van 6 september 2011 is al langere tijd uit zicht”. 

Is de rol van GOUD als veilige vluchthaven uitgespeeld ? Dat is de vraag die zij beantwoorden.  Mijn idee : nog làng niet ! Hoe denkt u er over ? Zitten de commentatoren die nu roepen voor 1300 dollar, 1000 dollar en zelfs 700 juist of niet ? Wij vernemen het als altijd graag…

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

GOUD vertelt zijn eigen waarheid

Een unieke eigenschap van fysiek GOUD is dat het zijn eigen rekeneenheid is, waarmee koopkracht uit het verleden kan worden vergeleken met nu. Dit in tegenstelling tot euro’s of dollars die geen intrinsieke waarde bezitten en alleen met elkaar vergeleken kunnen worden en die door overheden in onbeperkte mate kunnen worden aangemaakt.  In de huidige financiële crisis waarbij de media de nutteloze exercitie uitvoeren om dagelijkse koersen onder een vergrootglas te leggen en daarop commentaar te geven, wordt de lange termijn vaak over het hoofd gezien. In de onderstaande 5 grafieken verteld GOUD zijn eigen waarheid.

[... ...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

3 reden waarom de GOUDliquidatie over is

Volgens het Economic Policy Journal zijn er 3 goede redenen waarom GOUD zijn bodem heeft bereikt:

[1, 2 en 3]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

John Embry en James Turk bespreken de aanval op GOUD

James Turk (GoldMoney) besprak met John Embry (Sprott AM) de recente prijsdaling van GOUD en de achterliggende redenen. Voor beide experts is het duidelijk dat er sprake is van een ‘aanval’ op de GOUDmarkt via de futuremarkten, waar via papieren derivaten de prijs van GOUD gemanipuleerd wordt in de ‘lege’ markt.

Wat de toekomst voor GOUD in petto heeft volgens Turk en Embry, hoort u tijdens het onderstaande gesprek. Ook de ravage bij de GOUDmijnaandelen komt aan bod.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$