Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 6206 tot 6210
Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

GOUD en -zilvervondsten kunnen Haïti op de been helpen

Haïti verkeert nog altijd in zeer slechte staat nadat het in 2010 zwaar door een  aardbeving getroffen werd. Tevens worden complete bossen weggevaagd om zo olie te winnen, maar nu is er zeer recent een ontdekking geweest die het land een stuk uit de armoede kan helpen: er is GOUD en zilver gevonden in de bergen van het land.

Proefboren hebben uitgewezen dat in dat er voor $20 miljard aan edelmetalen ligt onder de tropische bergen in het noordoosten van het land. Momenteel is een mijnbouwbedrijf bezig om te onderzoeken hoe de edelmetalen het best gedolven kunnen worden. Naast GOUD en zilver zijn er ook koperreserves gevonden onder de grond.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Na Warren Buffett en Charlie Munger, komt nu ook Bill Gates uit de kast als GOUDbasher

Alle geschut wordt door Buffett & Co in stelling gebracht om de prestatie van GOUD te ‘kleineren’. Nu trommelt CNBC ook Bill Gates op om GOUD de grond in te boren.

Maar Gates gaat behoorlijk klunzig te werk in zijn interview. Hij begon aanvankelijk zelf over zijn goede belegging in zilver (dat was duidelijk niet volgens de afspraak). Verder stamelt hij maar wat voort over psychologie en dergelijke.

We hebben een boodschap voor Buffett: dit werkt averechts, vriend! Berkshire Hathaway loopt nog steeds hopeloos achter op GOUD sinds de eeuwwisseling, dat veeg je niet zomaar van tafel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

GOUD valt door uptrend, maar…

GOUD gaat vandaag weer mee de dieperik in. Beleggers parkeren hun dollars deze dagen liever in T-bonds dan in GOUD. Sinds de piek van 6 september 2011 verliest het al bijna 20 % van zijn waarde.

Op onderstaande lange termijngrafiek is te zien dat de rit naar boven in een steeds sneller ritme gebeurde. Dit tempo, dat op zich niet houdbaar is binnen een gezonde bull trend, wordt nu gebroken.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Tegenstrijdige berichten over de IMF aankoop van GOUD

We krijgen plots diverse berichten in onze mailbox van aandachtige lezers van Slim Beleggen over de aankoop van GOUD door het IMF — waarvoor onze dank!

Het zou meer bepaald om de aankoop van 2,3 miljard dollar van het gele edelmetaal gaan. Het bericht werd gepubliceerd door CommodityOnline, en vervolgens overgenomen op diverse blogs.

Maar Slim Beleggen zou Slim Beleggen niet zijn als we eerst alle informatie checken, en nog eens double checken, vooraleer we u informeren over de nieuwste gegevens.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Koersen op Wall Street glijden verder weg, euro, GOUD en zilver krijgen klappen

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag lager geopend, waarbij de koersen in de eerste helft van de sessie verder wegglijden. De verliezen voor de belangrijkste indices lopen momenteel op tot meer dan 1%. Zowel euro, GOUD als olie worden eveneens fors goedkoper.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$