Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 6206 tot 6210
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

GOUDproducent Agnico Eagle door afschrijving in financiële moeilijkheden

Hoewel de marges in de (GOUD-)mijnbouw ongeëvenaard hoog zijn, presteren de GOUDdelvers op dit ogenblik slecht. Dit heeft voornamelijk te maken met risicomijdend gedrag van investeerders, maar in een aantal gevallen wordt een deel van de schuld ook gelegd bij falend management.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

China wil onder de zeespiegel op zoek gaan naar GOUD

Grondstoffen worden steeds schaarser, dit geldt ook voor GOUD en zilver. Mijnbouwbedrijven moeten dan ook steeds dieper de aardekorst in om aan de edelmetalen te komen. Een paar weken geleden berichtten we al over een plan van James Cameron om onder andere GOUD en zilver uit meteorieten te ontrekken. China zoekt het liever wat lager op en wil vanaf 2030 onder de zeespiegel GOUD, koper en andere mineralen gaan delven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Soros verdrievoudigt zijn positie in GOUD

George Soros is met zijn fonds opnieuw druk in de weer om zijn positie in GOUD, met name de GOUD ETF GLD, terug op te bouwen.

Dat blijkt uit de nieuwste gegevens afkomstig van de SEC:

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

GOUD is toch niets waard?

Duitsland en Nederland zijn fel gekant tegen de invoering van Eurobonds. Bij de invoering ervan zouden ze namelijk direct geconfronteerd worden met hogere rentelasten. Politiek is dit niet te verkopen omdat de belastingbetaler moet opdraaien voor die hogere rente. Het is wel zo dat de landen die nu in de problemen zitten  aanzienlijk mindere rentekosten zullen hebben. Duitsland en Nederland voelen hier echter niets voor. Omdat er toch iets moet gaan gebeuren heeft Duitsland een variant bedacht die in de plaats van Eurobonds zou moeten komen. Zij willen alle schulden van een land boven de 60% GDP (Gross Domestic Product) via een door de Duitsers gecontroleerd fonds laten lopen. Het is wel zo dat de landen die hieraan mee willen doen hun financiële reserves en ook hun GOUDvoorraden als onderpand aan Duitsland moeten overdragen. Italië en Portugal, twee in de problemen geraakte Zuid Europese landen, voelen hier niets voor en hebben negatief op dit plan gereageerd.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

De raketlancering bij zilver!

Nu het stof wat neerdwarrelt bij GOUD na de prijsexplosie, zien beleggers dat de prijs van zilver achter bleef op het prijsgeweld.

U raadt het al: koopjesjagers ruiken nu stevige rendementen bij zilver en kopen het witte edelmetaal massaal op in aanloop van het rentebesluit van de ECB.

De grafiek van zilver lijkt op een raketlancering. De prijs is nu op een fractie verwijderd van de magische grens van 30 dollar per ounce.

Een opwaartse uitbraak kan nog meer kopers aantrekken bij zilver, want de ervaring leert dat het bijzonder snel omhoog kan eens de ‘zilvertrein’ vertrekt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$