Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 6211 tot 6215
Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 5 mei 2012

De paniek keert terug bij GOUD

Afgelopen weekend kregen we weer enkele bezorgde mails van onze lezers. Of Slim Beleggen zich kon vinden in de visie het een artikel in de weekendeditie van het FD: “Na een rally van tien jaar is het wachten op een afstraffing van de GOUDprijs”.

Zoals gebruikelijk komen de populaire media weer laat aanschuiven. Die opmerking was vorige zomer aan de orde, toen de prijs van GOUD boven 1900 dollar per ounce uitschoot. Vandaag lijkt de stelling eerder te zijn: “Na een correctie van een jaar is het uitkijken naar de volgende rally van de GOUDprijs”.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: zaterdag 5 mei 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Fininfo-be blijft evolueren, met dank aan alle lezers en geïnteresseerden. Het doet mij heel veel plezier. Een van de laatste stappen is een eigen website in plaats van de blog. De website staat al online, maar er moet op gebied van lay-out en dergelijke nog veel aan gebeuren. Tot eind deze maand lopen de website en de blog naast elkaar. Vanaf 1 juni zullen de artikels en de Kijk op de week enkel op de nieuwe site van Fininfo-be komen. Dus noteer alvast: www.fininfo-be.com Ik hoop de site tijdens het volgende verlengde weekend volledig af te hebben.

In de kijk op deze week hebben we het deze week over GOUD, GOUDmijnaandelen en de verrassende economische groei in België.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

GOUD daalt 3 maanden op rij

Tussen maart 2001 en april 2012 daalde de GOUDprijs nooit 3 maanden op rij, 2 maanden max, tot nu. De GOUDprijs tekende een daling op voor de maanden februari, maart en april. Op zich is dit al een raar fenomeen. Van de 661 3-maandelijkse periodes sinds 1957 gebeurde dit maar 65 keer, dat is maar in 10 % van de gevallen. Voor de S&P500 gebeurde dit maar 55 keer in de gelijkaardige periode.

In een bullmarkt is het al helemaal zeldzaam. In de bullmarkt van de S&P 500 tussen 1991 en 1999 gebeurde dit niet, net als het niet gebeurde in de bullmarkt van GOUD tussen 2001 en 2012.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Het moment van de waarheid nadert voor GOUD

Het wil maar niet vlotten met de GOUDprijs. De prijs van het gele edelmetaal begeeft zich al maanden in een zijwaarts handelspatroon en wil maar geen duidelijk richting kiezen.

Dit komt hoofdzakelijk omdat beleggers geen keuze kunnen maken over wat de toekomst zal brengen: wordt het inflatie of deflatie? Maar nog belangrijker volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen, men twijfelt weer aan de status van GOUD als ultieme veilige haven.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Onderdrukking GOUDprijs trekt ook aandacht Wall Street Journal

Beleggers in GOUD en zilver worden van tijd tot tijd behoorlijk op de proef gesteld door de soms heftige koersbewegingen van de metalen. De koersen van GOUD en zilver gaan af en toe zonder nieuws, of geheel tegen de strekking van het nieuws in, flink naar beneden. Afgelopen maandag was weer zo'n dag, waarin de GOUDprijs bij het openen van de Amerikaanse handel opeens wegzakte van $1660 naar $1648. Op zich geen grote daling, maar de verticale streep doet vermoeden dat iemand bezig was om de markt te overspoelen met contracten. De Wall Street Journal zag het gebeuren en schreef erover.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$