Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6211 tot 6215
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

GOUD in euro bijzonder sterk!

Terwijl de prijs van GOUD in dollars al een tijdje in het slop zit, blijft de prijs van het gele edelmetaal uitgedrukt in euro’s bijzonder goed liggen.

GOUD in dollars viel terug van boven 1900 tot onder 1600 in het afgelopen jaar. GOUD in euro blijft handelen rond 1250. Dit komt hoofdzakelijk door de zwakte van de euro.

Want laten we wel wezen: GOUD blijft gewoonweg GOUD, schuldencrisis  of niet!

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Bodem gevonden voor GOUD- en zilveraandelen

We hebben (eindelijk) een bodem gevonden voor onze GOUD- en zilveraandelen. Zo lijkt het toch althans. Zelfs mijn eigen portefeuille deed het vorige week beduidend beter. Voor mij ook een hele opluchting en een gevoel van: “eindelijk”. GOUD- en zilveraandelen roeien al een jaar tegen de stroom in. Slim Beleggen schreef laatst dat we in de uitkotsfase waren beland, zoals meestal het geval is hadden ze gelijk. De bodem is nu ingezet.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Death cross wijst op zeepbel bij het GOUD

De GOUDprijs slaagt er niet meer in om een vuist te maken, dit in tegenstelling tot wat we een jaar geleden zagen. Elke correctie in de GOUDprijs bleek toen een koopgelegenheid en dat is niet langer het geval.

Technisch is het beeld bij het GOUD veranderd sinds het opduiken van een death cross op de chart in april.

Richard Suttmeier, chief market strategist bij ValuEngine.com, is van mening dat de GOUDprijs in een nieuwe trading range is beland, waarbij bewegingen beperkt blijven tot maximaal 5%.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Vietnamese overheid wil middels GOUDcertificaten privébezit van GOUD mobiliseren

In Vietnam verricht de overheid grote inspanningen om de binnenlandse GOUDmarkt te reguleren en om van GOUD een gangbaar ruil- en handelsmiddel te maken. De opzet is om GOUD-gerelateerde instrumenten te bouwen waarmee de valutakoers kan worden gestuurd en monetair beleid kan worden uitgevoerd. Hiervoor is een transparant, efficiënt en helder toezicht op de binnenlandse GOUDmarkt nodig.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Het is tijd voor 'The Big One'

Er staat iets groots te gebeuren. Het financieel systeem vertoont meer en meer tekenen van verval. Het Europese eindspel is in volle gang, maar ook andere werelddelen ontsnappen er niet aan. De enige oplossing lijkt een gigantische liquiditeitsinjectie over heel de wereld.

De FED speelt een grote rol in alles. Sinds dit jaar speelt ze echter een gevaarlijk, experimenteel spel. Ze doet alsof ze gestopt is met geld te printen om de grondstofprijzen (waaronder vooral GOUD en zilver) te laten zakken. Maar achter de schermen blijft de FED via via de nodige liquiditeiten in het globale geldsysteem pompen.

(Het hele artikel is eerder verschenen in de dagelijkse nieuwsbrief van GOUD-Portal.nl)

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$