Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6221 tot 6225
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

GOUDmijnen zijn momenteel een koopje

Vrijdag 1 juni zagen we een interessante beweging op de financiële markten: de brede aandelen indexen in de VS, bijvoorbeeld de S&P500, stonden ruim 2% lager, terwijl GOUD, zilver en de daaraan gerelateerde mijnen enorme winsten lieten zien. De indexen van GOUDmijnen stegen zelfs met ruim 6%!

Wat was er aan de hand?
Een mogelijke verklaring waren de slechte banen cijfers uit de VS die in de middag werden gerapporteerd, waardoor de verwachtingen op een nieuwe ronde kwantitatieve verruiming (QE3) zijn gestegen. QE3 zorgt voor nieuwe Dollars in het systeem en daardoor daalt dus de waarde van de Dollar, en zorgt ervoor dat beleggers in fysieke assets, zoals GOUD willen zitten. Daarnaast zorgde het extreme bearish sentiment in GOUD, zilver en de daaraan gerelateerde mijnen voor een short covering: mensen die speculeerde op een daling, en dus stukken hadden verkocht die zij niet in bezit hadden, kochten deze terug om winsten veilig te stellen of verliezen te nemen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

China kan in 2030 GOUD en andere metalen uit zeebodem halen

Een oud-minister van het Chinese 'State Oceanic Administration' heeft gezegd dat China mogelijk vanaf 2030 kan beginnen met het opgraven van GOUD, koper en andere waardevolle metalen uit de zeebodem. Inmiddels al meer dan 80.000 vierkante kilometer aan zeebodem in de Grote en de Indische Oceaan in kaart gebracht.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Sri Lanka verkocht in 2011 voor bijna 40 ton aan GOUD

Sri Lanka heeft in 2011 39,66 metrische ton aan GOUD verkocht, dit maakte de minister van Internationale Monetaire Coöperatie vandaag bekend tegenover het parlement van Sri Lanka. Met de verkoop heeft het land $1.996 miljoen opgehaald. Volgens de minister worden de opbrengsten in de nationale reserve rekening gestald.  De GOUDreserves van Sri Lanka zijn nu goed voor ongeveer 5% van de totale buitenlandse reserves die het land bezit.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

De ommekeer

Eindelijk begint de mijnsector in GOUD en zilver na een glijvlucht van bijna 1 ½ half jaar weer tekenen van leven te vertonen.  Op 16 mei, één dag na het dieptepunt op 15 mei, schreef ik onze abonnees al dat we het ergste waarschijnlijk achter de rug hadden. Niet dat wij een glazen bol hebben, maar de versnelling van de daling, onder grote omzetten, is een typisch verschijnsel van het einde van een downtrend. Sinds die dag hebben de indices van de mijnbouwers in GOUD en zilver weer de weg omhoog gevonden en is de voorbeeldportefeuille van Silverstocks al met ruim 20 % gestegen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Iran importeerde in april opnieuw meer GOUD: $1,2 miljard

Iran heeft in april aanzienlijk meer GOUD geïmporteerd dan in de maand ervoor. Kocht het land in maart nog voor $480 miljoen aan fysiek GOUD, in april kwam het totaal uit op $1,2 miljard. Dat bedrag laat zich met een spotprijs van $53.000 per kilo GOUD vertalen naar ruim 22 ton. Iran importeert het GOUD vanuit Turkije. Een deel daarvan is dus doorverkocht aan Iran. In april 2011 exporteerde Turkije vrijwel geen GOUD naar Iran, slechts $7.500 volgens het bureau voor de statistiek in Ankara.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$