Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 6221 tot 6225
Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Nationale Bank van België leent 84 ton GOUD uit

De Nationale Bank van België heeft het voorbije jaar gemiddeld 84 ton GOUD uitgeleend. Het gaat om 37 procent van de totale GOUDvoorraad van de instelling. Dat blijkt uit cijfers van federaal minister van financiën Steven Vanackere.

De Nationale Bank van België beschikt over een GOUDvoorraad van 227 ton. Voor het uitlenen van een gedeelte van die reserves zou de instelling volgens de krant De Tijd een vergoeding van 6 miljoen euro tot 7 miljoen euro hebben ontvangen. De GOUDvoorraden worden uitgeleend aan commerciële banken.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Alle wegen leiden naar GOUD

Het eindspel in deze crisis lijkt ingezet. Europa moet dringend keuzes maken, zoniet dreigt een complete desintegratie van de muntunie.

Met alle gevolgen vandien.

We staan voor de ergste van alle stormen. Niet mijn woorden. Wel die van de Britse premier David Cameron.

De keuzes zijn simpel.

[...]

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Stansberry & Associates over GOUD

De olieprijs zakt, de koperprijs, aandelen ook. Door de Europese schuldcrisis vluchten beleggers weg van alles dat economisch sensitief is, richting zogenaamde “veilige havens” als de USD en Amerikaanse staatsobligaties. De dollar wint momenteel als “minst slechte munt”. 

Natuurlijk daalt dan de GOUDprijs. In februari jl. stond die nog op 1750 dollar per troy ounce (31,1 gram) en nu zitten we nog maar aan 1550, dat is bijna 12 % verlies. 

Beleggers willen cash en verkopen wat liquide is, maar eigenlijk was de GOUDprijs gewoon rijp voor een correctie, na elf jaar ononderbroken gestegen te zijn. GOUD is maal zes gegaan in een rustige, weinig opgemerkte stierenmarkt; geen enkele asset deed dit na… 

Bron: bnr.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

versoepeling ontslagrecht

Het versoepelen van het ontslagrecht en het drastisch beperken van de ontslagvergoeding zal er niet voor zorgen dat bedrijven makkelijker personeel in dienst nemen.

Dat verwacht Marius Winter, directeur van GOUDen Handdruk Specialist, een bedrijf dat ontslagen werknemers adviseert over wat ze het beste kunnen doen met hun ontslagvergoeding.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Trends in de GOUDmarkt volgens het World Gold Council in Q1

Het World Gold Council heeft deze week een nieuw rapport uitgebracht met daarin de meest actuele data en trends in de wereldwijde fysieke GOUDmarkt. In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de totale wereldwijde vraag naar GOUD uit op 1.097,6 metrische ton, dat met de gemiddelde GOUDprijs over deze periode een waarde vertegenwoordigde van $59,7 miljard. De vraag naar GOUD voor juwelen en voor de technologiesector zakte wat weg, maar dit werd gecompenseerd door meer vraag van beleggers en netto aankopen van centrale banken.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 was de vraag naar het edelmetaal 5% kleiner. De enige sector in de GOUDmarkt die wel een groter kwartaal volume kende dan een jaar eerder was het beleggingsGOUD. Vooral de vraag naar GOUDgerelateerde ETF’s bleek groter te zijn. De instroom in de GOUD ETF’s bleek afgelopen kwartaal 51,4 metrische ton te zijn, vorig jaar was er zelfs een netto uitstroom in het eerste kwartaal van 62,1 metrische ton GOUD.  De vraag naar fysieke “bullion” baren en munten bleef relatief gezien wat achter maar was met respectievelijk 260 en 51,3 metrische ton robuust te noemen. Ook de vraag naar de reguliere GOUDen baren en munten was met 337,9 metrische ton 17% kleiner dan dezelfde periode een jaar eerder. Er werd door de stijgende GOUDprijs echter wel 2% meer uitgegeven aan het edelmetaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$