Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6226 tot 6230
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Opnieuw veel GOUD gekocht door centrale banken

Centrale banken wereldwijd hebben de laatste tijd opnieuw veel GOUD gekocht. Volgens het laatste grondstoffenrapport van de zakenbank UBS zullen deze aankopen de GOUDprijs verder laten stijgen. Volgens het GFMS en de World Gold Council zijn centrale banken wereldwijd sinds 2010 netto kopers geworden van fysiek GOUD, een trend die zich de komende tijd waarschijnlijk zal voortzetten. De laatste maanden voegden landen als Mexico, Kazachstan, Rusland, Oekraïne en de Filipijnen opnieuw GOUD aan hun reserves toe. Vooral door de Filipijnen werd veel GOUD gekocht, namelijk 32,1 metrische ton.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Centrale banken kopen in april wederom GOUD aan

Centrale banken wereldwijd blijven hen buitenlandse reserves  diversifiëren naar GOUD. Recente data van het Internationaal Monetair Fonds laten zien dat centrale banken in april wederom nette kopers van het edelmetaal waren. Turkije en de Filippijnen waren in april de grootste kopers van GOUD. De Filippijnen vergrootte haar GOUDreserves met 32,13 ton naar een totaal van 194,241 ton, dit is een maandelijkse stijging van maar liefst 17%. De Filippijnen zijn de afgelopen jaren trouwe kopers van GOUD, maar zo’n grote aankoop in één maand tijd is sinds september 2008 niet meer voorgekomen. Volgens analisten van UBS veroorzaken de GOUDaankopen in april weinig prikkels op de markt aangezien de hoeveelheden niet heel groot zijn, echter “deze nieuwe informatie over de Filippijnen zal zeker de aandacht van marktparticipanten trekken”.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Wees geduldig met GOUD en zilver

Na een flinke correctie op de GOUD- en zilvermarkt werd een stevige bodem gemaakt op 16 mei jl. We weten dat een dubbele, hogere bodem altijd meer benen geeft om op te staan en steviger is dan slechts één been.

De hogere bodem kwam op 23 mei. Sindsdien is de markt weer opgeveerd, zie hieronder.

Ook in de GOUD/zilver-ratio zien we dit terug. De GOUD/zilver-ratio wil zeggen hoeveel ounces zilver we nodig hebben om 1 ounce GOUD te kopen. Mijn langetermijnkoersdoel is nog steeds een verhouding van 15 : 1 of lager, ofwel 15 ounces zilver (of minder) om 1 ounce GOUD te kopen. Op belangrijke toppen zien we een ratio zoals hiervoor genoemd en aangezien we momenteel een verhouding zien van 55 : 1, is de top der toppen nog ver weg. Ik verwacht de top pas over enkele jaren (2017 of daaromtrent).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Uitbreek GOUDaandelen!

GOUDmijnaandelen lijken een bodem te hebben gevonden. Het Market Vectors gold Miners Fund (GDX) steeg fors deze week. Woensdag steeg de index terwijl de markt en GOUD daalde.

Op onderstaande grafiek zie je ook hoe de versnelde neerwaartse trend opwaarts werd doorbroken. De grafiek toont de verhouding tussen GDX en de GOUDprijs aan (dalend doet GOUD het beter dan de mijnaandelen, stijgend vica versa). De dalende trend deed zich al een jaar voor maar versnelde de laatste 2 maanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Rusland wil een "aanzienlijk" bedrag aan GOUD kopen in 2012

Dat de centrale bank van Rusland een grote koper van GOUD is geworden in de afgelopen jaren, dat is voor de vaste lezers al lang geen geheim meer.

Maar de Russen willen nog meer, veel meer GOUD inkopen. Een afgevaardigde van de centrale bank bevestigde ook dat dit jaar weer een ‘aanzienlijk’ bedrag aan GOUD zal ingekocht worden om hun reserves te diversifiëren:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$