Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 6226 tot 6230
Bron: knack.be
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Jim Rogers sluit niet uit dat GOUDprijs met 40 tot 50% zal dalen

Als hij spreekt, wordt er naar hem geluisterd. Jim Rogers staat niet voor niets bekend als de goeroe van de grondstoffen. Ditmaal heeft Rogers voor het GOUD echter weinig goede woorden over. Hij heeft zich naar eigen zeggen ingedekt tegen een verdere daling van de GOUDprijs.

Die daling kan nog aanzienlijk zijn, Jim Rogers ziet de GOUDprijs vanaf de top met 40 tot 50% dalen. Dat wil zeggen dat een troy ounce GOUD uiteindelijk nog slechts 1000 dollar of minder gaat kosten.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

China wordt wereldwijd grootste koper van GOUD

China heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 255,2 ton GOUD gekocht. Dat betekent een stijging met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van de World Gold Council. Er wordt aan toegevoegd dat China, dat al de grootste producent van GOUD is, daarmee goed op weg is om ook als grootste afnemer van het edelmetaal India tegen het einde van dit jaar voorbij te steken. Ook tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar had China al meer GOUD ingekocht dan India.

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Sentiment blijft rotslecht op beurzen, GOUD veert weer op

De Europese beurzen kregen nogmaals een verkoopgolf te verwerken, met eens te meer behoorlijke verliezen over de ganse linie. Eens te meer waren het de banken die het hardst te verduren kregen, zij dreigen de grootste verliezers te worden van de Europese schuldencrisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Bill Fleckenstein: GOUDmijnaandelen worden weer weggegeven

Bill Fleckenstein, een uitgesproken contraire belegger, werd naar zijn mening gevraagd over de perikelen bij JPMorgan en andere banken. Bill zou nog geen bank kopen al zou men een geweer op zijn hoofd gerichten.

Ook van Europa is hij nog altijd geen fan, ondanks de afwaardering…

GOUDmijnaandelen zijn volgens Bill Fleckenstein momenteel een koopje.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Een Grieks gebed zonder einde of Griekse hoop?

Een Grieks gebed zonder einde of Griekse hoop? Het is hopen en bidden, maar zo'n gebed zonder einde dat Griekenland heet, dat is helemaal niks. Vriend en vijand zullen het over één zaak eens zijn: de aanhoudende onzekerheid over de Griekse toekomst komt helemaal niemand ten goede. En dus ontstaan er twee stromingen: zij die Griekenland blijvend willen steunen als land binnen de eurozone en zij die Griekenland willen toestaan om met de herintroductie van een nieuwe Griekse drachme, zich uit deze economische crisis te laten devalueren (of zoals Zijlstra dat stelde: 'een beetje GOUD uit je munt halen').

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$