Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 6226 tot 6230
Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 3 juni 2012

GOUD en zilver stijgen op slechte banencijfers uit de VS

Vandaag werden de laatste banencijfers in de VS bekendgemaakt. De zogeheten ‘non-farm payroll’ data liet in mei slechts een toename zien van 69.000 banen. Dat is minder dan de 150.000 die analisten verwacht hadden en ook minder dan het aantal banen dat nodig is om de bevolkingsgroei bij te houden. Ook werd het banencijfer van de vorige maand behoorlijk naar beneden bijgesteld.

Het slechte banencijfer miste zijn uitwerking niet, want de beurzen gingen direct verder omlaag en de prijzen van GOUD- en zilver schoten omhoog. De GOUDprijs sloot vrijdag 3,75% hoger op $1.621, terwijl de zilverprijs 2,7% hoger sloot op $28,37 per troy ounce. De verwachtingen voor economische groei werden door beleggers naar beneden bijgesteld, want de grote aandelenindices in de VS en in Europa gingen met meer dan 2% onderuit. Opvallend was ook de ontwikkeling van de olieprijs: een vat Amerikaanse WTI olie werd vrijdag 3,8% goedkoper (en kost nu $83,23), terwijl de Europese Brent olie 0,2% duurder werd ($98,63 per vat). Het slechte economische nieuws uit Amerika had ook zijn effect op de wisselkoers: de euro werd iets sterker ten opzichte van de dollar en kon bij het sluiten van de handel worden omgewisseld voor $1,2435.

Bron: knack.be
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

Euro maakt draai van 90°, olie fors lager en GOUD fors hoger

Wall Street is vandaag nogmaals lager gesloten, met ditmaal forse verliezen voor de belangrijkste indices. Bovenop de problemen in Europa kwamen er ook nog eens de tegenvallende werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten, die extra verkoopdruk losmaakten. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 2,22% en 2,46% in het rood, terwijl de Nasdaq 2,82% lager afsloot.

Op de valutamarkten ging de koers van de euro voor de afwisseling nog eens naar omhoog, nadat de koers aanvankelijk opnieuw onder druk had gestaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

GOUDmijnaandelen: KABOOM!

In navolging van de indrukwekkende prijsexplosie bij GOUD, presenteren we u het volgende plaatje bij de GOUDmijnaandelen (HUI index).

Dit behoeft verder weinig tekst en uitleg, behalve: let u even op de rood-omcirkelde gebieden op de grafiek.

Binnen de Selectielijst van het GOUD & Zilver Rapport staan onze GOUDmijntips in vuur en vlam, met winsten van +5% tot bijna +20%!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

GOUD: BAM!

We gaan hier geen propaganda voeren voor de campagne van een lid van Groen Links, maar wel voor Geel GOUD.

De prijs van GOUD knalde zonet door het figuurlijke dak toen beleggers tot het besef kwamen dat GOUD wel degelijk een veilige haven is.

S&P 500 -1,5%; GOUD +1,5%: BAM!

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

CEO Newmont: China doet er alles aan om aan GOUD te komen

In een interview met King World News stelt de CEO van één van de grootste GOUDmijnen ter wereld, Richard O’Brien, dat China haar portfolio aan het diversifiëren is. De CEO van Newmont Mining noemt de stappen die China neemt “logisch”. China heeft wereldwijd de grootste hoeveelheid dollars (en Amerikaanse staatsobligaties) in haar bezit en heeft daarmee een hoge blootstelling aan de volatiliteit van de dollar. O’Brien stelt dat China GOUD koopt om haar portfolio de diversifiëren omdat GOUD over het algemeen negatief gecorreleerd is met de dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$