Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 6226 tot 6230
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 6 mei 2012

Indonesië wil 50% exportbelasting op erts van GOUD, zilver en koper

Indonesië zou van plan zijn om een extra belasting tot 50% te heffen op de export van GOUD-, zilver- en kopererts. De exportheffing zal ook van toepassing zijn op de ertsen van andere metalen. Met deze heffing wil de Indonesische regering de binnenlandse economie stimuleren, want de heffing zou het voor bedrijven aantrekkelijker maken om het erts in eigen land te zuiveren en om te smelten tot eindproduct. Het bouwen van die infrastructuur en het zuiveren van de ertsen levert veel banen op, die nu verloren gaan door het ruwe erts te exporteren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 6 mei 2012

Amerikaanse bevolking kiest GOUD als beste lange-termijn belegging?

De respondenten van een onderzoek van Gallup gaven aan de hoogste verwachtingen te hebben van het beleggen in GOUD. Van de meest gangbare beleggingscategorieën kreeg GOUD de meeste voorkeursstemmen, op afstand gevolgd door vastgoed, aandelen, beleggingsfondsen en sparen. Tussen de verschillende groepen respondenten zitten wel een aantal interessante verschillen, die we graag met u delen. Zo bleken vrouwen minder hoge verwachtingen te hebben dan mannen van beleggen in GOUD en staan jongeren die niet studeren positiever tegenover GOUD dan leeftijdsgenoten die wel studeren.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 5 mei 2012

De paniek keert terug bij GOUD

Afgelopen weekend kregen we weer enkele bezorgde mails van onze lezers. Of Slim Beleggen zich kon vinden in de visie het een artikel in de weekendeditie van het FD: “Na een rally van tien jaar is het wachten op een afstraffing van de GOUDprijs”.

Zoals gebruikelijk komen de populaire media weer laat aanschuiven. Die opmerking was vorige zomer aan de orde, toen de prijs van GOUD boven 1900 dollar per ounce uitschoot. Vandaag lijkt de stelling eerder te zijn: “Na een correctie van een jaar is het uitkijken naar de volgende rally van de GOUDprijs”.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: zaterdag 5 mei 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Fininfo-be blijft evolueren, met dank aan alle lezers en geïnteresseerden. Het doet mij heel veel plezier. Een van de laatste stappen is een eigen website in plaats van de blog. De website staat al online, maar er moet op gebied van lay-out en dergelijke nog veel aan gebeuren. Tot eind deze maand lopen de website en de blog naast elkaar. Vanaf 1 juni zullen de artikels en de Kijk op de week enkel op de nieuwe site van Fininfo-be komen. Dus noteer alvast: www.fininfo-be.com Ik hoop de site tijdens het volgende verlengde weekend volledig af te hebben.

In de kijk op deze week hebben we het deze week over GOUD, GOUDmijnaandelen en de verrassende economische groei in België.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

GOUD daalt 3 maanden op rij

Tussen maart 2001 en april 2012 daalde de GOUDprijs nooit 3 maanden op rij, 2 maanden max, tot nu. De GOUDprijs tekende een daling op voor de maanden februari, maart en april. Op zich is dit al een raar fenomeen. Van de 661 3-maandelijkse periodes sinds 1957 gebeurde dit maar 65 keer, dat is maar in 10 % van de gevallen. Voor de S&P500 gebeurde dit maar 55 keer in de gelijkaardige periode.

In een bullmarkt is het al helemaal zeldzaam. In de bullmarkt van de S&P 500 tussen 1991 en 1999 gebeurde dit niet, net als het niet gebeurde in de bullmarkt van GOUD tussen 2001 en 2012.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$