Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 6226 tot 6230
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Niemand wil nog GOUDmijnen

De GOUDmijnen noteren 36% onder de hoogste koers van de afgelopen 12 maanden. Vooral de voorbije maanden ging het hard.

De Market Vector Gold Miners ETF noteerde nog $58 in maart maar tikte gisteren even de $41 aan. Dat is een verlies van 30% op iets meer dan twee maanden tijd.

Weinigen hadden een daling van deze omvang verwacht. Ook ik niet. Vandaar dat heel wat GOUDbeleggers gedesillusioneerd rondlopen.

Niemand is nog positief! Zelfs de grootste GOUDbulls vragen zich af of het nog wel zin heeft om in mijnen te beleggen als je rechtstreeks voor GOUD kan kiezen.

Dit is natuurlijk precies wat je wil zien als belegger. Maximaal pessimisme. Dat is het spul waarmee bodems worden gevormd.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Dag tip: Let op GOUD

Zeer opmerkelijk! De Telegraaf heeft dit bericht inmiddels offline gehaald, maar is wel nog te vinden in GOUDprijs+de+weg+omhoog+hervat%22&oq=%22Technisch+analist+Geert-Jan+Nikken+verwacht+dat+op+korte+termijn+de+GOUDprijs+de+weg+omhoog+hervat%22&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=hp.3...1613.2833.0.3127.3.3.0.0.0.0.178.354.2j1.3.0...0.0.-oQhgjkVo2o&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=483a54a1e76a0b2b&biw=1920&bih=949">GOOGLE

De unieke zoekspiders van GOUD-Portal zijn overal als de kippen bij en wij houden niets verborgen. Wat mogen wij niet horen?

Onderstaand een quote uit het bericht. Wij hebben het hele bericht! Nieuwsgierig? Schrijf u in op onze GOUDportal.nl/?page=aanmelden" target="_blanc">dagelijkse nieuwsbrief!

De GOUDprijs kan als vluchthaven profiteren van de toegenomen onrust rond Griekenland en Spanje. Technisch analist Geert-Jan Nikken verwacht dat op korte termijn de GOUDprijs de weg omhoog hervat.

Om in te spelen op een verwachte stijging van GOUD kan een Turbo Long worden ingezet. Klik op deze link om een voorspelling te doen over de AEX, de hoofdfondsen, de euro-dollar of het GOUD.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

GOUD is de kluts kwijt

De papieren GOUDprijs zit in de hoek waar de klappen vallen. De belangrijke technische grens van $ 1.600 is neerwaarts doorbroken. Een tijdje geleden las ik een artikel van Peter L. Brandt dat de GOUDprijs binnenkort een keuze moest maken betreffende de volgende sprong. De GOUDprijs tekende een prachtig technische plaatje van een vlag. Aan het puntje van de vlag moet de prijs kiezen, doorbreekt het de neerwaartse trend en maakt het een sprong naar boven, of valt het van de vlag af.

Zo te zien, is de GOUDprijs van de vlag gevallen. Het gekke is dat de onderliggende factoren voor een sterke GOUDprijs even sterk aanwezig blijven als bij de GOUDprijs van bijna $ 2.000, zoniet nog sterker. Volgens mij kan je het zo bekijken: hoe erger de Westerse wereld er aan toe is, hoe belangrijker het voor de aanhangers van het hedendaagse fiatgeld (overheden, centrale banken,…) is om de GOUDprijs zo laag mogelijk te houden.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Signalen voor een bodem bij GOUD nemen toe

Zoals we hier eerder opmerkten, nadert het moment van de waarheid voor GOUD. Dat moment is ondertussen al gearriveerd. De meerjarige steunlijn op het 65-weeks gemiddelde wordt momenteel getest door de markt. Hier lag in het verleden telkens de psychologische bodem van de opgaande trend, met uitzondering van de pandoering tijdens de crash van 2008.

Maar zelfs als de prijs verder doorzakt, betekent dat echter niet automatisch dat de seculaire opwaartse trend bij GOUD gebroken is. Hier is wel meer voor nodig dan een tijdelijke ‘schending’ van de steun. Laten we zeggen dat een maandenlange prijscorrectie naar veel lager niveaus, richting 1000 dollar of minder, het seculaire karakter van de stierenmarkt in GOUD kunnen aantasten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Gebrek aan monetaire soberheid zal GOUD katapulteren

Dat beleggers vandaag afstand doen van hun posities in GOUD en GOUDmijnaandelen omdat Europa op z’n grondvesten davert, vindt Jared Dillian onbegrijpelijk.

Europa en de ECB ervaren dat hun monetaire soberheid niet werkt in de noodlijdende lidstaten, eerst in Griekenland, daarna in Portugal en momenteel in Spanje. Dillian verwacht dat er veel meer LTRO in de pijplijn zit, wat de prijs voor GOUD zal aanvuren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$