Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 6231 tot 6235
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

GOUD daalt 3 maanden op rij

Tussen maart 2001 en april 2012 daalde de GOUDprijs nooit 3 maanden op rij, 2 maanden max, tot nu. De GOUDprijs tekende een daling op voor de maanden februari, maart en april. Op zich is dit al een raar fenomeen. Van de 661 3-maandelijkse periodes sinds 1957 gebeurde dit maar 65 keer, dat is maar in 10 % van de gevallen. Voor de S&P500 gebeurde dit maar 55 keer in de gelijkaardige periode.

In een bullmarkt is het al helemaal zeldzaam. In de bullmarkt van de S&P 500 tussen 1991 en 1999 gebeurde dit niet, net als het niet gebeurde in de bullmarkt van GOUD tussen 2001 en 2012.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Het moment van de waarheid nadert voor GOUD

Het wil maar niet vlotten met de GOUDprijs. De prijs van het gele edelmetaal begeeft zich al maanden in een zijwaarts handelspatroon en wil maar geen duidelijk richting kiezen.

Dit komt hoofdzakelijk omdat beleggers geen keuze kunnen maken over wat de toekomst zal brengen: wordt het inflatie of deflatie? Maar nog belangrijker volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen, men twijfelt weer aan de status van GOUD als ultieme veilige haven.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Onderdrukking GOUDprijs trekt ook aandacht Wall Street Journal

Beleggers in GOUD en zilver worden van tijd tot tijd behoorlijk op de proef gesteld door de soms heftige koersbewegingen van de metalen. De koersen van GOUD en zilver gaan af en toe zonder nieuws, of geheel tegen de strekking van het nieuws in, flink naar beneden. Afgelopen maandag was weer zo'n dag, waarin de GOUDprijs bij het openen van de Amerikaanse handel opeens wegzakte van $1660 naar $1648. Op zich geen grote daling, maar de verticale streep doet vermoeden dat iemand bezig was om de markt te overspoelen met contracten. De Wall Street Journal zag het gebeuren en schreef erover.

[...]

Bron: kingworldnews.com
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Vraag naar fysiek GOUD ongehoord groot ondanks papierprijs manipulatie

“At the same time, we are reading that a number of central banks are buying gold.  So the nonsense coming from the mainstream media that people are not interested in gold is completely false.  We are seeing massive accumulation of physical gold.  This decline today is clearly only in the paper market.

Once people wake up to the fact that the paper market is not even a real market, meaning it’s a false market that can never deliver the real goods, once investors realize this, that is when people will really panic....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Bill Murphy (GATA) sluit niet uit dat zilver nog dit jaar door het lint kan gaan

Bill Murphy, de uitgesproken topman van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee), bespreekt met Unconcentional Finance de manipulatie van GOUD en zilver.

De fysieke markt is volgens Murphy veel kleiner dan iedereen verwacht en de voorraden slinken met de dag. Met name bij zilver verwacht Bill Murphy problemen. Hij sluit zelfs niet uit dat de prijs van het witte edelmetaal al dit jaar compleet door het dak kan gaan!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$