Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 6236 tot 6240
Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

GOUD voor het einde van het jaar weer veilige vluchthaven

Zolang GOUD correlatie blijft vertonen met risicobeleggingen moeten beleggers op korte termijn rekening blijven houden met volatiliteit van de GOUDprijs. Analisten verwachten echter dat GOUD voor het einde van het jaar zijn rol als veilige vluchthaven weer zal vervullen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

GOUDsentiment in mei het laagste sinds 1997

Het sentiment omtrent GOUD heeft een flinke knauw opgelopen nu de prijs al bijna een jaar in een zijwaarts trend zit.

De Gold Indicator Score, een Sentimentrader index samengesteld uit diverse sentimentsindicatoren (particulieren, analisten, fondsbeheerders, grondstoffenhandelaars, beurshuizen, pensioenfondsen, optie- en futurebeleggers), daalde in mei af naar het laagste niveau sinds december 1997 opgemeten van amper 3 procent!

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Praktische problemen bij een GOUDstandaard

Met de huidige crisis wordt er veel gespreken over een nieuwe GOUDstandaard. Er zijn er zelfs de spreken over nieuwe GOUDen munten al betaalmiddel. Daar zijn echter enkele praktische problemen rond.

De kleinste praktische GOUDen munt heeft al gauw een gewicht van een tiende troy ounce. Dat zou bij de huidige koers zo’n $ 160 waard zijn. Kijk dan ook eens naar het aantal $100 biljetten die in de dagelijkse transacties omgaan. Dat zijn er niet zoveel, nietwaar? Dit is niet omdat je deze biljetten niet mag gebruiken. Je kunt naar een willekeurige bank gaan en er zoveel wisselen als je maar wilt. Bijna niemand gebruikt ze, omdat ze onhandig zijn: dat is de reden.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

John Butler over de cruciale rol van GOUD

John Butler werd gevraagd door Lauren Lyster in haar programma Capital Account om een stand van zaken te geven over de crisis in het globale financiële systeem. Als de auteur van het boek ‘The Golden Revolution’ weet Butler als geen ander de rol van GOUD in dit systeem te duiden.

De prijszwakte van GOUD in de afgelopen maanden is slechts tussentijdse hick-up, aldus Butler. Amen, John!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Dit geloof je gewoon niet... Mark Dice krijgt zijn GOUDmunt nog steeds niet verkocht!

Mark Dice probeerde enkel jaren terug een Canadese GOUDmunt te verkopen in Californië. Hij kreeg zijn munt aan de straatstenen niet kwijt, zelfs niet voor 25 dollar. De GOUDmunt was toen 900 dollar waard.

Vandaag probeert Mark het opnieuw. En nog steeds wil niemand zijn GOUDmunt, die vandaag inmiddels meer dan 1500 dollar kost. Onvoorstelbaar… hoezo, GOUD zit in een bubbel?!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$