Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6241 tot 6245
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

RTL-Z: Veel GOUD, zilver en koper in oude mobiele telefoons

Op het RTL-Z nieuws verscheen een kort item over de recycling van oude mobiele telefoons en andere elektronica bij het Belgische Umicore. Deze apparaten bevatten nog zoveel waardevolle metalen dat recycling zeer lucratief is. Zo haalt men uit 50.000 oude mobiele telefoons één kilo GOUD, tien kilo zilver en ook nog eens 420 kilo koper. Met de spotprijzen van vandaag de dag komen we op een totaalbedrag dat erg dicht bij de €50.000 ligt. Dat is dus gemiddeld €1 per oude mobiele telefoon.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

GOUDverkopen onder Central Bank Gold Agreement vrijwel stilgevallen

Volgens het laatste kwartaalrapport van de World Gold Council is de verkoop van GOUD door centrale banken onder het Central Bank Gold Agreement vrijwel stilgevallen. De Central Bank Gold Agreement werd eind jaren negentig opgezet om te voorkomen dat westerse centrale banken teveel GOUD zouden dumpen. Er werd bepaald dat er maximaal 500 ton GOUD per jaar mocht worden verkocht. Het was de laatste stap in het manipuleren van de GOUDprijs die al was begonnen voordat Nixon de dollar van de GOUDstandaard afhaalde

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Chinese vraag naar GOUDbaren stijgt met 51%!

Er lijkt nog lang geen einde te komen aan de Chinese honger naar GOUD.

Uit de nieuwste gegevens van China Gold Association blijkt dat de vraag naar diverse GOUDproducten fors blijft stijgen. Vooral de aankopen van GOUDbaren stegen explosief met 51 procent!

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Ik weet het, weer over GOUD...

Waarom zaag ik zo door over GOUD? Ik heb toch de wijsheid ook niet in pacht? Klopt! Ik kan alleen maar proberen u een stuk inzicht te geven in de rol die GOUD voor u kan hebben. Ik doe dat niet omdat het zomaar leuk en meer niet is, maar omdat het naar mijn idee wel eens extreem belangrijk voor u kan zijn.

Ik weet echt de koers van GOUD niet over 24 uur, niet over 7 dagen, niet over een maand. Ik heb echt geen idee.

Ik weet wel dat er ieder jaar meer Dollars komen en meer Euro's. Ik weet ook dat de crisis die het extreme bijdrukken van deze munten veroorzaakt heeft nog niet eens op haar hoogtepunt is gekomen. Het bijdrukken is dus nog niet ten einde. Vele honderden miljarden gaan er nog bij komen en dat is allemaal basisgeld. Vanuit dat basisgeld zal op een gegeven moment door de commerciële banken weer M3 geld gecreëerd worden. Op dat moment gaat het snel met de hoeveelheid geld die in de economie komt.

[...]

Bron: Tuur Demeester
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

GOUD in de berenval

Ik kreeg de laatste dagen heel wat mailtjes met de vraag wat er aan het gebeuren is in de GOUD- en zilvermarkt. Dit is bijvoorbeeld een berichtje dat dinsdag in mijn mailbox zat:

“Griekenland gaat door het putje, Spanje staat op knappen, tegenvallende cijfers uit de VS. Beurzen zwaar onderuit! Ik denk het GOUD gaat exploderen.

Maar neen ook het GOUD wordt zwaar gecorrigeerd.

Snapt u het? Dan snap ik het ook. Heeelp!”

Heel wat mensen hebben vandaag deze ‘help’-ervaring.

[... ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$