Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 6241 tot 6245
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Japanse pensioenfondsen azen op GOUD

Niet enkel slimme beleggers en centrale bankiers richten hun focus op GOUD.

Uit de nieuwste gegevens, via FT, blijkt dat tegenwoordig ook Japanse pensioenfondsen hun blootstelling aan GOUD willen optrekken middels de aankoop van GOUD ETF’s.

Hou er rekening mee. GOUD maakt, zelfs na de jarenlange stijging, nog altijd geen 1 procent uit van de wereldwijde allocatie van financiële middelen.

De bull market in GOUD heeft nog een hele weg te gaan!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Heeft de euro hetzelfde lot als de GOUDstandaard?

In de jaren ‘30 was er hoge werkloosheid en deflatie. Er kon dus geen devaluatie van de munt plaatsvinden of geld worden bijgedrukt omdat geld gekoppeld was aan GOUD. Economische geschiedenis laat zien dat de landen die als eerste de GOUDstandaard loslieten en hun munt devalueerde weer het snelst herstelde. Zo liet Frankrijk als laatste de GOUDstandaard los, en kwam dus pas als laatste uit de diepe depressie. Maar waarom verlieten de landen de GOUDstandaard en kunnen we daardoor parallellen trekken met de huidige Europese situatie?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

John Hathaway: "Dit heb ik zelden gezien!"

John Hathaway is een van de meest ervaren rotten in het vak aangaande GOUDmijnaandelen. Hij heeft het huidige negatieve sentiment in de sector zelden gezien in zijn carrière.

Volgens Hathaway kan de bodem niet ver weg meer zijn voor GOUD en GOUDmijnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Jim Rogers: India kan GOUD in zware correctie storten

Jim Rogers koopt geen GOUD meer. Volgens hem kan de GOUDprijs nog 40 % – 50 % corrigeren. Aanleiding is India. Er zijn er in India die vinden dat al het GOUD de economie immobiliseert. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat India stopt met de import van GOUD waardoor de GOUDprijs kan instorten. Een andere trigger zou kunnen zijn dat Europese landen beginnen GOUD te verkopen om hun schulden te betalen.

Er gaan stemmen op in India dat al het GOUD rond de Indische vrouwen en in de Indische kluizen niets toebrengt aan de economie. Het Indische handelstekort zou hier een gevolg van zijn. Als India zou beslissen geen GOUD meer te importeren, kan de GOUDprijs 40 % tot 50 % zakken volgens Jim Rogers.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Japans pensioenfonds ruilt geld in voor GOUD

As US weak hands keep piling out of gold whether to make space for the Facebook IPO tomorrow, or just to load up on paper currencies in advance of central banks printing much more, two things have happened: China is now on its way to becoming the biggest source of gold demand, surpassing India, but more importantly as of hours ago, in a truly historic move, "Okayama Metal & Machinery has become the first Japanese pension fund to make public purchases of gold, in a sign of dwindling faith in paper currencies." Not our words: the FT's.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$