Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 6246 tot 6250
Bron: belegger.nl
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

GOUD gaat glanzen - Belegger.nl

Het edelmetaal GOUD is een veelbesproken onderwerp. Hier zijn verschillende redenen voor, ik zal mij beperken tot het koersverloop. Op basis van het technische landschap kom ik tot een beoordeling en daarmee het meest waarschijnlijke scenario.

Als ik de grafiek van GOUD helemaal terug scroll is er al jaren lang sprake van een uptrend, een serie hogere toppen en hogere bodems boven de gemiddeldelijn. Echter, afgelopen tijd is er sprake van een pauzepatroon, een kwakkelende fase binnen de uptrend. Ik loop de weekgrafiek met u door, wijs u op het korte termijn actiemoment en de langere termijn kansen en bedreigingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

James Turk geeft een stappenplan voor de val van de dollar

James Turk was te gast op Capital Account (RT) waar hij zijn tijdslijn voor de val van de dollar uit de doeken deed.

Bovendien speelt GOUD een belangrijk rol als boodschapper in zijn stappenplan.

[video]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Iraanse boycot goed voor de GOUDprijs

China zoekt een manier om de Amerikaanse sancties rond Iran te omzeilen. China is uiteraard geïnteresseerd in de Iraanse olie. Het Amerikaanse NDAA (National Defense Authorization Act) gaat in op 28 juni en heeft de bedoeling Iran te isoleren door ze uit te sluiten van het Amerikaans financieel systeem. Met andere woorden, iedereen die Iran met dollars betaald, zal op alle mogelijke manieren geboycot worden.

Uitzonderingen zijn toegestaan, maar voor China lijkt dit niet het geval te zijn. China heeft in het verleden al uitzonderingen gekregen bij sancties tegen Iran. Ondertussen is China de grootste handelspartner en investeerder geworden in Iran waardoor de Amerikanen moeilijk dit door de vingers kunnen zien.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Het nieuwe GOUDrecord van de centrale banken dat u nog niet kende

Er wordt steeds meer gewezen op het feit dat centrale banken in de jongste jaren netto-kopers zijn geworden van GOUD.

Enerzijds zijn de CB’s uit de Westerse landen gestopt met het verkopen van hun GOUDreserves, maar met name de centrale bankiers uit de opkomende groeimarkten (Mexico, Rusland, China, …) zijn druk in de weer om de (resterende) voorraden van het gele edelmetaal wereldwijd op te kopen.

Wat echter minder bekend is, is dat de centrale bankiers gezamelijk een nieuw record hebben gevestigd.

De hoeveelheid GOUD in hun bezit overschreed de magische grens van 1 miljard ounces!

De treasuries (reserves) van de centrale banken werden in de jongste jaren grondig opgekuist, waarbij harde activa (GOUD) de voorkeur krijgt boven papieren assets (valuta, obligaties).

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

GOUDprijs kan nog geruime tijd consolideren, daarna kan prijs fors stijgen

Ook vandaag valt er rond het GOUD weinig of niets te melden, voor een troy ounce GOUD wordt momenteel ongeveer 1640 dollar betaald. Het is inderdaad opvallend rustig op de GOUDmarkt. Het gele edelmetaal eist al enkele weken geen media-aandacht meer op.

Dat op zich is al goed nieuws voor beleggers in GOUD. Uiteraard ligt aan de basis hiervan het makke prijsverloop van GOUD. De GOUDgrafiek zit al een tijdje gevangen in een bandbreedte.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$