Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6246 tot 6250
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

GOUD: BAM!

We gaan hier geen propaganda voeren voor de campagne van een lid van Groen Links, maar wel voor Geel GOUD.

De prijs van GOUD knalde zonet door het figuurlijke dak toen beleggers tot het besef kwamen dat GOUD wel degelijk een veilige haven is.

S&P 500 -1,5%; GOUD +1,5%: BAM!

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

CEO Newmont: China doet er alles aan om aan GOUD te komen

In een interview met King World News stelt de CEO van één van de grootste GOUDmijnen ter wereld, Richard O’Brien, dat China haar portfolio aan het diversifiëren is. De CEO van Newmont Mining noemt de stappen die China neemt “logisch”. China heeft wereldwijd de grootste hoeveelheid dollars (en Amerikaanse staatsobligaties) in haar bezit en heeft daarmee een hoge blootstelling aan de volatiliteit van de dollar. O’Brien stelt dat China GOUD koopt om haar portfolio de diversifiëren omdat GOUD over het algemeen negatief gecorreleerd is met de dollar.

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Trend bij GOUD is omgeslagen

Jarenlang is er volgens Royal Bank of Scotland sprake geweest van een GOUDbullmarkt, een sterk opgaande trend. Echter, momenteel worden de eerste stappen gezet in een overgangsfase naar een middellange termijn dalende trend. De koers breekt uit een driehoek en zakt tegelijkertijd onder de gemiddeldelijn, zoals zichtbaar is op de weekgrafiek.

Een mooie serie hogere toppen en hogere bodems sierde jarenlang het beeld. Maar na het plaatsen van een relatief hoge top op afgerond 1920 is de koers in een kwakkelfase terecht gekomen.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

De waarde van fysiek GOUD

Na de financiële crisis van 2007 – 2008 zijn er veel mensen die hun geld wilde beleggen in GOUD. GOUD had er immers al vele jaren een stijging opzitten terwijl aandelen en obligaties op dat moment werden gemeden als de pest. In 2009 resulteerde dit in een forse stijging van een investering in een GOUD-ETF, waarschijnlijk omdat deze mensen op zoek waren naar een rendement en niet in GOUD belegde om de echte reden waarom mensen GOUD kopen. Sinds 2010 heeft het fysieke GOUD weer de bovenhand genomen op de ETF’s, maar waarom?

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Commodities beleven slechtste maand sinds 2008, vat ruwe olie 17% goedkoper

Voor een troy ounce GOUD werd 1563,30 dollar betaald, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisteren. De correlatie tussen de dollar en het GOUD blijft dus bestaan.

Ruwe olie (US Crude) werd nogmaals goedkoper, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 86,75 dollar betaald of een verlies van ruim 1%.

Voor de grondstoffen werd het de slechtste maand sinds de recessie van 2008, een vat ruwe olie werd 17% goedkoper.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$