Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6246 tot 6250
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Underperformance van GOUDmijnen blijft me fascineren

De underperformance van de GOUDmijnen blijft me fascineren. Er wordt veel over gezegd maar nergens lees ik eigenlijk een sluitende verklaring voor deze wanprestatie. Je hebt hier een grondstof die 500% duurder wordt en de marges van producenten doet exploderen. Heel wat productieve mijnen verdienen vandaag $800 tot $1000 per ounce GOUD die ze produceren.

Seabridge Gold has over $200 billion worth of gold and other metals in the ground at just one project…  Yet as I write, at $13 a share, Seabridge's stock market value is only $580 million.

Seabridge shares have fallen by nearly two-thirds since their highs last April (13 months ago). The crazy part of this fall is… the price of gold today is actually higher than it was last April, when Seabridge shares were in the mid-$30s…

It's not just Seabridge – the whole universe of gold stocks has been decimated.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

India importeerde afgelopen jaar recordbedrag aan GOUD en zilver

De waarde van al het GOUD en zilver dat door India werd geïmporteerd bereikte in het fiscale jaar 2011-2012 een nieuw record. Dat maakte de Indiase minister van Financiën bekend in een brief naar het Indiase parlement. In de periode 2011-2012 groeide de import van GOUD en zilver tot $61,5 miljard, terwijl het in 2008-2009 nog maar $22,8 miljard was. De prijzen van beide edelmetalen stegen gedurende deze periode minder hard, waaruit we kunnen concluderen dat de geïmporteerde volumes ook flink zijn toegenomen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Opnieuw veel GOUD gekocht door centrale banken

Centrale banken wereldwijd hebben de laatste tijd opnieuw veel GOUD gekocht. Volgens het laatste grondstoffenrapport van de zakenbank UBS zullen deze aankopen de GOUDprijs verder laten stijgen. Volgens het GFMS en de World Gold Council zijn centrale banken wereldwijd sinds 2010 netto kopers geworden van fysiek GOUD, een trend die zich de komende tijd waarschijnlijk zal voortzetten. De laatste maanden voegden landen als Mexico, Kazachstan, Rusland, Oekraïne en de Filipijnen opnieuw GOUD aan hun reserves toe. Vooral door de Filipijnen werd veel GOUD gekocht, namelijk 32,1 metrische ton.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Centrale banken kopen in april wederom GOUD aan

Centrale banken wereldwijd blijven hen buitenlandse reserves  diversifiëren naar GOUD. Recente data van het Internationaal Monetair Fonds laten zien dat centrale banken in april wederom nette kopers van het edelmetaal waren. Turkije en de Filippijnen waren in april de grootste kopers van GOUD. De Filippijnen vergrootte haar GOUDreserves met 32,13 ton naar een totaal van 194,241 ton, dit is een maandelijkse stijging van maar liefst 17%. De Filippijnen zijn de afgelopen jaren trouwe kopers van GOUD, maar zo’n grote aankoop in één maand tijd is sinds september 2008 niet meer voorgekomen. Volgens analisten van UBS veroorzaken de GOUDaankopen in april weinig prikkels op de markt aangezien de hoeveelheden niet heel groot zijn, echter “deze nieuwe informatie over de Filippijnen zal zeker de aandacht van marktparticipanten trekken”.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Wees geduldig met GOUD en zilver

Na een flinke correctie op de GOUD- en zilvermarkt werd een stevige bodem gemaakt op 16 mei jl. We weten dat een dubbele, hogere bodem altijd meer benen geeft om op te staan en steviger is dan slechts één been.

De hogere bodem kwam op 23 mei. Sindsdien is de markt weer opgeveerd, zie hieronder.

Ook in de GOUD/zilver-ratio zien we dit terug. De GOUD/zilver-ratio wil zeggen hoeveel ounces zilver we nodig hebben om 1 ounce GOUD te kopen. Mijn langetermijnkoersdoel is nog steeds een verhouding van 15 : 1 of lager, ofwel 15 ounces zilver (of minder) om 1 ounce GOUD te kopen. Op belangrijke toppen zien we een ratio zoals hiervoor genoemd en aangezien we momenteel een verhouding zien van 55 : 1, is de top der toppen nog ver weg. Ik verwacht de top pas over enkele jaren (2017 of daaromtrent).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$