Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8097 artikelen gevonden. Artikel 6256 tot 6260
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Een Grieks gebed zonder einde of Griekse hoop?

Een Grieks gebed zonder einde of Griekse hoop? Het is hopen en bidden, maar zo'n gebed zonder einde dat Griekenland heet, dat is helemaal niks. Vriend en vijand zullen het over één zaak eens zijn: de aanhoudende onzekerheid over de Griekse toekomst komt helemaal niemand ten goede. En dus ontstaan er twee stromingen: zij die Griekenland blijvend willen steunen als land binnen de eurozone en zij die Griekenland willen toestaan om met de herintroductie van een nieuwe Griekse drachme, zich uit deze economische crisis te laten devalueren (of zoals Zijlstra dat stelde: 'een beetje GOUD uit je munt halen').

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

GOUD tekent een "hockey stick"

De prijs van GOUD maakt een flinke ‘hockey stick’ nadat blijkt dat de economische activiteiten in de VS sneller afzwakken dan eerder verwacht. Dit was onder meer af te leiden uit de gruwelijke cijfers van de Philly Fed.

Beleggers verwachten dat de Fed sneller dan verwacht moet ingrijpen om de economie te ondersteunen, wat uiteraard positief is voor GOUD. De prijs van het gele edelmetaal schoot in een mum van tijd 20 dollar per ounce omhoog!

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Soros verviervoudigt GOUDpositie in ETF

Hoewel GOUD-gerelateerde investeringen veelal een slechte pers krijgen, blijkt uit de meest recente registraties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission dat instituties grotere posities in GOUD ETFs aan het innemen zijn.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Jim Rogers houdt rekening met 40 tot 50% daling GOUDprijs

De wereldwijd bekende grondstoffenbelegger Jim Rogers houdt rekening met een verdere daling van de GOUDprijs en verklaarde tegenover Businessinsider dat hij ook al posities heeft ingenomen om zich in te dekken tegen een verder dalende koers. Volgens Rogers kan de GOUDprijs 40 tot 50% wegzakken vanaf het record van ongeveer $1.920 per troy ounce van vorig jaar. Dat komt neer op een koersdoel tussen de $960 en de $1.160.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

WGC: GOUDmijnen hebben over vijf jaar prijs van $3000 nodig

De CEO van het World Gold Council, Aram Shishmanian, heeft maandag gezegd dat GOUDmijnen binnen vijf jaar een GOUDprijs van $3.000 per troy ounce nodig hebben om winstgevend te blijven. De kosten om GOUD te delven stijgen volgens Shishmanian snel, waardoor een stijgende GOUDprijs nodig is om de winstmarge in stand te houden. Daar komt bij dat mijnbouwbedrijven die GOUD uit de grond halen te maken hebben met hogere belastingen van de overheid en aandeelhouders die graag dividend willen zien.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$