Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 6256 tot 6260
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Iran ontdekte 90 ton ondergrondse GOUDreserves in 2011

Bullionstreet bericht dat het Iraanse 'Geology and Mineral Explorations Organization' gedurende het jaar 2011 grote ondergrondse reserves van GOUD heeft gevonden. In totaal zou het gaan op 90 metrische ton GOUD in de Iraanse bodem, waarvan 23 ton is aangemerkt als 'bewezen' reserve en de resterende 67 ton als 'potentiële' reserve.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Groeiende vraag naar zilver door industriële toepassing - tekorten in 2017?

Zilver wordt veelal gezien als het kleine broertje van GOUD, toegankelijker voor de kleine man die zijn bezit veilig wil stellen in deze turbulente financiële tijden. Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien is dat 70% van de vraag naar zilver naar industriële toepassingen gaat. Dit zijn vooral toepassingen in de elektronische industrie en voor solderen. Hoewel de industriële vraag naar zilver de afgelopen 10 jaar redelijk stabiel is gebleven is er een aantal sectoren waar behoorlijke groei is te verwachten.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Zwitserse bank is GOUD van klant kwijt

Egon von Greyerz is oprichter en managing partner bij het Zwitserse Matterhorn Asset Management en kwam maandag met een interessant verhaal naar buiten. Von Greyerz vertelde tegenover King World News dat een grote Zwitserse bank niet de hoeveelheid GOUD voor een klant in de kluis had liggen die wel aan hem of haar toebehoorde: “We raden investeerders aan om hen GOUD uit het bancaire systeem te halen, niet alleen vanwege de bankruns die blijven doorgaan maar ook omdat het risico in het bankensysteem te groot is.” Het is daarom niet alleen goed om GOUD fysiek te bezitten maar ook het bancaire systeem te vermijden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

GOUDmijnen maken furieuze come-back!

Terwijl de aandelenmarkten in de VS het verlies wisten te vermijden, maakte de GOUDmijnsector een indrukwekkende ommezwaai.

Daar waar we in de afgelopen weken vooral felle verkoopgolven zagen bij de meeste GOUDmijnaandelen, is daar in de afgelopen week plots verandering in gekomen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Negeer de ruis!

Het vertrouwen omtrent GOUD zakt dag na dag dieper weg. Beleggers vrezen dat het gele edelmetaal zijn status van veilige haven kwijt is. De aanhoudende underperformance van de GOUDprijs houdt de gemoederen bezig. Het zet zelfs aan tot stevige uitspraken van zogenaamde specialisten die plots ook een mening hebben over GOUD.

Zo lazen we in de afgelopen dagen een analyse van een ‘expert’ van een niet nader te noemen instituut die aankondigde dat de stijgende trend van GOUD op zijn einde loopt want de bodem zou het ieder moment gaan begeven. Raar genoeg hebben we dat soort figuren in het afgelopen decennium nooit gehoord tijdens de opwaartse trend van GOUD om het metaal te kopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$