Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 6256 tot 6260
Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Praktische problemen bij een GOUDstandaard

Met de huidige crisis wordt er veel gespreken over een nieuwe GOUDstandaard. Er zijn er zelfs de spreken over nieuwe GOUDen munten al betaalmiddel. Daar zijn echter enkele praktische problemen rond.

De kleinste praktische GOUDen munt heeft al gauw een gewicht van een tiende troy ounce. Dat zou bij de huidige koers zo’n $ 160 waard zijn. Kijk dan ook eens naar het aantal $100 biljetten die in de dagelijkse transacties omgaan. Dat zijn er niet zoveel, nietwaar? Dit is niet omdat je deze biljetten niet mag gebruiken. Je kunt naar een willekeurige bank gaan en er zoveel wisselen als je maar wilt. Bijna niemand gebruikt ze, omdat ze onhandig zijn: dat is de reden.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

John Butler over de cruciale rol van GOUD

John Butler werd gevraagd door Lauren Lyster in haar programma Capital Account om een stand van zaken te geven over de crisis in het globale financiële systeem. Als de auteur van het boek ‘The Golden Revolution’ weet Butler als geen ander de rol van GOUD in dit systeem te duiden.

De prijszwakte van GOUD in de afgelopen maanden is slechts tussentijdse hick-up, aldus Butler. Amen, John!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Dit geloof je gewoon niet... Mark Dice krijgt zijn GOUDmunt nog steeds niet verkocht!

Mark Dice probeerde enkel jaren terug een Canadese GOUDmunt te verkopen in Californië. Hij kreeg zijn munt aan de straatstenen niet kwijt, zelfs niet voor 25 dollar. De GOUDmunt was toen 900 dollar waard.

Vandaag probeert Mark het opnieuw. En nog steeds wil niemand zijn GOUDmunt, die vandaag inmiddels meer dan 1500 dollar kost. Onvoorstelbaar… hoezo, GOUD zit in een bubbel?!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

GOUD wordt herontdekt door beleggers

Niet enkel doet GOUD in euro het voortreffelijk, ook de prijs van GOUD in dollar schiet in de namiddaghandel in de VS omhoog. De bodem bij GOUD wordt nu stevig aangestampt: terwijl de beurzen 1 procent inleveren, staat GOUD een vergelijkbaar percentage hoger.

Blijkbaar is de (GOUD)munt ook gevallen bij beleggers die de weg kwijt waren. Want uiteindelijk zal blijken dat de enige echte veilige haven tegen de heersende schuldencrisis fysiek edelmetaal is.

Dat hebben we al in tijden niet meer gezien… ook de GOUDmijnaandelen staan als groep gemiddelde 1% hoger op dagbasis.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

GOUD reserves onderpand voor nieuwe Duitse variant Eurobonds

Zowel Duitsland als Nederland zijn tegen de invoering van Eurobonds om hiermee een deel van de Europese schuldencrisis op te lossen. Eurobonds zouden de rentelasten van Duitsland en Nederland direct verhogen hetgeen door de belastingbetalers moet worden opgebracht. Duitsland heeft nu een Eurobond lite variant bedacht waarbij Duitsland alle schulden van een land boven de 60% GDP via een speciaal door Duitsland gecontroleerd fonds laat lopen. Landen die hieraan mee willen doen dienen hun financiële reserves en tevens hun GOUDreserves dan als onderpand aan Duitsland over te dragen. Italië en Portugal (Zuid Europese crisis landen met relatief hoge GOUDreserves) hebben negatief op dit plan gereageerd en willen zelf controle houden over hun GOUD reserves.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$