Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6266 tot 6270
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

GOUDmijnen maken furieuze come-back!

Terwijl de aandelenmarkten in de VS het verlies wisten te vermijden, maakte de GOUDmijnsector een indrukwekkende ommezwaai.

Daar waar we in de afgelopen weken vooral felle verkoopgolven zagen bij de meeste GOUDmijnaandelen, is daar in de afgelopen week plots verandering in gekomen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Negeer de ruis!

Het vertrouwen omtrent GOUD zakt dag na dag dieper weg. Beleggers vrezen dat het gele edelmetaal zijn status van veilige haven kwijt is. De aanhoudende underperformance van de GOUDprijs houdt de gemoederen bezig. Het zet zelfs aan tot stevige uitspraken van zogenaamde specialisten die plots ook een mening hebben over GOUD.

Zo lazen we in de afgelopen dagen een analyse van een ‘expert’ van een niet nader te noemen instituut die aankondigde dat de stijgende trend van GOUD op zijn einde loopt want de bodem zou het ieder moment gaan begeven. Raar genoeg hebben we dat soort figuren in het afgelopen decennium nooit gehoord tijdens de opwaartse trend van GOUD om het metaal te kopen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Dividend mijnbouwaandelen

Nu de koersen van de aandelen van mijnbouwers in edelmetalen weer fors zijn gedaald is het de vraag: komt het allemaal wel goed. Er zijn zat redenen om aan te nemen dat het wel weer goed komt. Dat men wel weer mijnbouwers gaat kopen en de ETF’s wat meer links laten liggen. Wanneer? Als de GOUD- en zilverprijs weer fors gaan stijgen wellicht. Ik ben voorzichtig.

[...]

Bron: IEX.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

GOUD en de crash

Ik krijg vaak de vraag gesteld hoe de GOUDprijs zal reageren tijdens de eindfase van de systeemcrisis (ineenstorting van financiële systeem) die zich, naar mijn mening, binnenkort zal afspelen.

Het antwoord zal ik geven in de vorm van vijf fases die elkaar deels overlappen.

[een must read]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

GOUD en zilver (VS) op kritiek punt in cycli

Tja, GOUD en zilver. En de andere edelmetalen: gaan ze dan nu door het spreekwoordelijke putje, zoals men in dealingrooms wel eens hoort zeggen?

Het antwoord daarop is dat het nog valt te bezien. Flauw? Nee, want zelfs financieel astroloog en marktanalist Raymond Merriman, die de laatste twee bodems op de dag  (en een keer zelfs binnen een uur-  vooraf) aanwees -met bericht aan onze lezers, kan ik als zijn vertegenwoordiger u meedelen– zelfs hij wacht nu af welk antwoord de markt ons brengt.

[... ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$