Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6276 tot 6280
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

3 reden waarom de GOUDliquidatie over is

Volgens het Economic Policy Journal zijn er 3 goede redenen waarom GOUD zijn bodem heeft bereikt:

[1, 2 en 3]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

John Embry en James Turk bespreken de aanval op GOUD

James Turk (GoldMoney) besprak met John Embry (Sprott AM) de recente prijsdaling van GOUD en de achterliggende redenen. Voor beide experts is het duidelijk dat er sprake is van een ‘aanval’ op de GOUDmarkt via de futuremarkten, waar via papieren derivaten de prijs van GOUD gemanipuleerd wordt in de ‘lege’ markt.

Wat de toekomst voor GOUD in petto heeft volgens Turk en Embry, hoort u tijdens het onderstaande gesprek. Ook de ravage bij de GOUDmijnaandelen komt aan bod.

Bron: pluspost.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Grondstoffen verliezen aan populariteit

Een en ander vindt zijn weerslag in de (speculatieve) vraag naar grondstoffen, met steeds kleiner wordende posities als gevolg. Op de termijn- en optiebeurs in de VS zijn het aantal uitstaande contracten in GOUD sinds december 2008 niet zo laag geweest. Maar ook de posities in bijvoorbeeld katoen waren in vijf jaar niet zo gering, en de koperposities daalden de afgelopen vijf weken met bijna 70%. Oorzaak is de angst voor een aanhoudende recessie in Europa, die 18% van de wereldconsumptie in koper voor haar rekening neemt. 

De grondstoffenbeleggingsfondsen in de VS zien al vier achtereenvolgende weken dat beleggers meer geld onttrekken, dan investeren. En zoals altijd gaan ook analisten met het getij mee. Zo verwacht Donald Selking – marktstrateeg van National Securities – dat een realistisch niveau voor de GOUDprijs eigenlijk $ 1.100 oftewel € 870 per troy ounce is. Dit zou betekenen dat de prijs nog een derde kan dalen. 

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Zilver blijft aantrekkelijk voor beleggers

Ook al heeft zilver het de afgelopen weken wat moeilijker, het edelmetaal staat nog steeds twee maal zo hoog als in 2010. GOUD kende in dezelfde periode een prijsstijging van 60%. De vraag naar het zilver uit de groeiende industrie en de status als veilige beleggingshaven zullen een blijvende gunstige impact hebben op de zilverprijs. Tevens is de zilverproductie uit mijnen aan het stagneren terwijl de vraag naar het edelmetaal alleen maar groter wordt. Zilver heeft in de eerste 3 maanden van dit jaar dan ook de grootste prijsstijging van alle grondstoffen getoond.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Nu niet kijken maar... de HUI index staat bijna 10 procent hoger op 3 handelsdagen!

Nu duidelijk wordt dat GOUD nog altijd niet over de rand van de afgrond wil vallen, zoals de meeste marktwaarnemers tegenwoordig voorspellen, komen de afgeslachte GOUDmijnaandelen in het vizier van koopjesjagers.

De HUI index veerde in de afgelopen 3 handelsdagen bijna 10 procent omhoog. Let wel, er is nog heel wat technische schade goed te maken, maar het toont nog maar eens aan hoe agressief de stijging bij GOUDmijnaandelen kan worden indien de grote massa beleggers dit ook in de gaten krijgt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$