Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 6276 tot 6280
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Gebrek aan monetaire soberheid zal GOUD katapulteren

Dat beleggers vandaag afstand doen van hun posities in GOUD en GOUDmijnaandelen omdat Europa op z’n grondvesten davert, vindt Jared Dillian onbegrijpelijk.

Europa en de ECB ervaren dat hun monetaire soberheid niet werkt in de noodlijdende lidstaten, eerst in Griekenland, daarna in Portugal en momenteel in Spanje. Dillian verwacht dat er veel meer LTRO in de pijplijn zit, wat de prijs voor GOUD zal aanvuren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Eric Sprott vertelt op CNBC waarom GOUD "raar" handelt

Eric Sprott was te gast op CNBC waar hij werd gevraagd naar de ‘rare’ prijsactie van GOUD in de laatste weken. Sprott verklaart de tegendraadse prijsbewegingen door de manipulatieve krachten in de futuremarkten.

De centrale bankiers zien niet graag dat GOUD en zilver hard stijgen terwijl ze de schuldencrisis onder controle proberen te krijgen. Uiteindelijk zal het weinig uitmaken, want op de langere termijn worden de fundamenten alleen maar sterker, aldus Sprott.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Jim Sinclair: Gold Price Has Bottomed

GOUD onder de $ 1.600 is een pijnlijke technische correctie. Maar Jim Sinclair ziet geen redenen tot paniek.

The US dollar is not putting on a grand performance today. The US economy is not going to support the sitting Administration’s desire for another 4 years. QE to infinity is certain even today.There is a global stock market sell off today which is totally unacceptable as it pertains to the US market in an election year. Liquidity floats all boats and all boats are screaming for that liquidity today.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Escalatie in eurozone brengt GOUD tot laagste punt van 2012

Voor de derde dag op rij is de prijs van GOUD lager geeindigd, waarmee de GOUDprijs op het laagste punt van 2012 terecht is gekomen. De GOUDkoers sloot de dag af met een koers van 1584 dollar per troy ounce.

De belangrijkste reden voor de daling is de escalatie in de eurozone na aanleiding van de verkiezingen in Frankrijk en Griekenland. Daarnaast wekt GOUD de indruk dat dit pas stijgt wanneer de geldpersen gaan lopen, iets waar investeerders zenuwachtig van worden. De onrust in Europa zorgt ervoor dat beleggers uitkijken met waar zij in investeren. De nieuwe Franse president is minder begaan met Europa waardoor het herstel van de eurozone langer in beslag zou kunnen gaan nemen.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Signalen voor een bodem bij GOUD nemen toe

Zoals we enkele dagen geleden al opgemerkt, nadert het moment van de waarheid voor GOUD. Dat moment is ondertussen al gearriveerd. De meerjarige steunlijn op het 65-weeks gemiddelde wordt momenteel getest door de markt. Hier lag in het verleden telkens de psychologische bodem van de opgaande trend, met uitzondering van de pandoering tijdens de crash van 2008.

Maar zelfs als de prijs verder doorzakt, betekent dat volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen echter niet automatisch dat de seculaire opwaartse trend bij GOUD gebroken is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$