Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6281 tot 6285
Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Ook in Azië is vraag naar GOUD fors gedaald

Bij vorige correctiefases bij het GOUD waren het steeds de Aziatische beleggers die een bodem onder de GOUDprijs kwamen leggen.

Sterke koopdruk vanuit China en India joeg het GOUD telkens opnieuw weer hoger. Ditmaal is de situatie anders, ook in Azië is het akelig stil geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

CME verlaagt margins voor GOUD en olie

De CME heeft gisteren besloten om de margin te verlagen voor zowel GOUD als olie, een move die we in maanden niet meer zagen.

Het betrof telkens een verlaging van 10 en 13% voor respectievelijk de initiële en onderhoudende margin.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Grafiek van de Dag: Dow/GOUD ratio

Het is alweer een tijdje geleden dat we de Dow/GOUD ratio onder de loep namen. We kregen toevallig zopas de langetermijn grafiek toegestuurd in onze mailbox.

Blijkt dat de neerwaartse trend nog altijd intact is, wat betekent dat de koopkracht van GOUD ten opzichte van aandelen blijft stijgen.

Maar we zagen in de afgelopen maanden wel een afzwakking. Dit komt uiteraard door de zwakke prestatie van het gele edelmetaal in de jongste maanden.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Commotie rondom Duitse GOUDreserves

De laatste weken zijn er in Duitsland steeds meer vragen ontstaan omtrent de locatie van de GOUDreserves die de Bundesbank in bezit heeft. Net als in Nederland is het vermoeden en daarmee de onvrede groot dat het “nationale” GOUD voor een groot deel opgeslagen ligt in het Buitenland. De vragen ontstonden nadat de populaire Duitse krant Bild met een artikel kwam waarin de situatie aan het daglicht kwam. De federale rekenkamer is nu met een onderzoek gestart omtrent de data rond de GOUDreserves en doet hier binnenkort verslag van tegenover het begrotingscomité van de Bundesbank.

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Kopers van GOUD laten het wereldwijd afweten

Toen Lehman Brothers in december 2008 bankroet ging, wisten de beleggers niet hoe ze snel genoeg GOUD konden kopen. Bij het uitbreken van de Europese schuldencrisis, kochten ze nog meer GOUD. Hetzelfde gebeurde toen de Verenigde Staten hun triple A-rating verloren.

Maar nu hebben de kopers van GOUD de handdoek in de ring gegooid en dat in verschillende delen van de wereld. De interesse voor GOUD in de Verenigde Staten is sterk gedaald, maar hetzelfde gebeurt in Azië en in Europa. Sommige handelaren krijgen nog amper kandidaat-kopers over de vloer.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$