Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 6281 tot 6285
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Hoe zit dat nu met die marges bij GOUDmijnen?

We krijgen regelmatig de opmerking te horen dat, alhoewel de GOUDprijzen in de lift zitten, het kostenplaatje voor de GOUDmijnen ook stevig oploopt door hogere olie, koper, …

Uiteraard speelt een hogere inputkost een belangrijke factor bij GOUDmijnaandelen, maar wellicht vergeten vele beleggers dat een resultatenrekening van een GOUDproducent een onvervalst hefboom biedt op de prijs van GOUD.

Lees; alhoewel de kosten stijgen, klimt de GOUDprijs sneller. Het resultaat is een hefboom voor de winstmarge!

Bovenstaande grafiek zegt voldoende: de gemiddelde marge voor de GOUDmijnsector wordt almaar groter.

U begrijpt wel waarom de waardering van de sector op een absoluut dieptepunt zit.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Syrië verkoopt GOUD om het regime staande te kunnen houden

Het Syrische regime onder leiding van president Bashar al-Assad staat onder grote financiële druk.  Vanochtend werd nog bekend gemaakt dat de EU een exportverbod invoert op veel goederen uit het land. Andere Westerse landen en sommigen Arabische landen hebben gelijksoortige sancties ingevoerd.

Volgens bronnen verkoopt Syrië door de financiële problemen veel van haar buitenlandse reserves. Ook de GOUDreserves van het land worden in grote hoeveelheden verkocht om zo de macht te kunnen behouden. Volgens diplomatieke Westerse bronnen worden de GOUDbaren die in de kluizen van de Syrische centrale bank liggen ver onder de marktprijs verkocht. Vanzelfsprekend is hier veel kritiek op aangezien het land zodoende een deel van het nationale erfgoed van de hand doet.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 22 april 2012

GOUD en zilver sluiten de week afwachtend af

GOUD en zilver doen het vrijdag wederom rustig aan en noteren beiden een klein verlies. Over de gehele week gezien noteert GOUD een verlies van 1%, zilver noteert daarentegen een winst van 0,8% in de afgelopen week.

Beleggers waren vrijdag over het algemeen positief gestemd. De winsten op de beursvloeren werden vooral veroorzaakt door sterke (Amerikaanse) bedrijfsresultaten en positieve economische cijfers uit Duistland. Ook de prijs van ruwe olie steeg vrijdag vrij fors. De dollar verloor gisteren terrein tegenover de euro. Ondanks deze positieve factoren voor GOUD en zilver konden beide edelmetalen geen winst noteren vrijdag.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

China gaat GOUD laten stijgen door sterke stijging juwelen handel

China gaat GOUD laten stijgen door sterke stijging juwelen handel

Vandaag is naar buiten gekomen dat China verwacht dat dit jaar de juwelen markt met 25% gaat groeien, waarmee naast de import van GOUD ook de juwelen markt de grootste van de wereld zal worden. Voorheen was India de grootste op het gebied van de consumptie van juwelen, maar China gaat op korte termijn hier voorbij. De voornaamste reden dat China grote hoeveelheden juwelen consumeert komt door het nog steeds stijgende inkomen van de Chinezen, die veel van hun inkomen uitgeven aan juwelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

Dit is dé belangrijkste grafiek van 2012!

We kunnen het niet voldoende blijven onderlijnen voor onze vaste lezers: het moment om koopjes op te pikken bij de GOUDmijnaandelen is hier!

We kregen zopas bijkomend bewijs aangeleverd van de hand van James Turk (via KWN), een icoon in de GOUDwereld! Hij schoof de volgende grafiek naar voren, wellicht de belangrijkste grafiek voor beleggers in 2012.

Het aantal GOUDgrammen die u nodig heeft om de XAU index (een verzameling GOUDmijnaandelen) te kopen.

In de afgelopen 30 jaar had u nooit minder grammen GOUD nodig om de XAU te kopen, zelfs niet op het dieptepunt in 2008!

Veel meer commentaar heeft de bovenstaande grafiek wat ons betreft niet nodig. GOUDmijnaandelen waren volgens onze inzichten nooit zo goedkoop als vandaag.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$