Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6286 tot 6290
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Eric Sprott voelt stress bij de GOUDbeleggers

Eric Sprott was te gast op de Hard Asset show in New York. FSN ondervroeg Sprott naar de gespannen sfeer bij het publiek, dat hoofdzakelijk bestaat uit goed ingelichte specialisten en beleggers in GOUD en zilver.

Ook Sprott is teleurgesteld in de recente prijsactie van de edelmetalen. Maar de fundamenten zullen ervoor zorgen dat GOUD en zilver tot de best presterende activa in de komende jaren blijven behoren.

Denk eraan, de massa is nooit geïnteresseerd op de bodem!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Volume voorspelt fors herstel GOUDaandelen

GOUDaandelen zitten in de hoek waar de klappen vallen. Wat opvalt is dat de huidige correctie gebeurd aan een laag volume. Sinds de correctie zich inzette een jaar geleden, is het volume nagenoeg onveranderd gebleven.

Men kan hieruit afleiden dat het volume voornamelijk langs de verkoopzijde kwam, zoniet zouden de aandelen zijdelings bewegen of stijgen indien de kopers in de meerderheid waren. Het volume is in vergelijking met de selloff van 2008 ook laag gebleven. De aandelen worden niet en masse gedumpt door beleggers, er is geen paniek.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Zwitserland onderzoekt invoering 'GOUDen Frank'

Toen de Zwitserse nationale bank vorig jaar de Zwitserse frank aan de euro koppelde, kwam er een einde aan de stijgende prijzen in Zwitserland, maar ook aan de status van de frank als een veilige haven tegen geldontwaarding. Vandaag, echter, wordt door een parlementaire panel de introductie van een ‘GOUDen frank’ besproken.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Iran ontdekte 90 ton ondergrondse GOUDreserves in 2011

Bullionstreet bericht dat het Iraanse 'Geology and Mineral Explorations Organization' gedurende het jaar 2011 grote ondergrondse reserves van GOUD heeft gevonden. In totaal zou het gaan op 90 metrische ton GOUD in de Iraanse bodem, waarvan 23 ton is aangemerkt als 'bewezen' reserve en de resterende 67 ton als 'potentiële' reserve.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Groeiende vraag naar zilver door industriële toepassing - tekorten in 2017?

Zilver wordt veelal gezien als het kleine broertje van GOUD, toegankelijker voor de kleine man die zijn bezit veilig wil stellen in deze turbulente financiële tijden. Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien is dat 70% van de vraag naar zilver naar industriële toepassingen gaat. Dit zijn vooral toepassingen in de elektronische industrie en voor solderen. Hoewel de industriële vraag naar zilver de afgelopen 10 jaar redelijk stabiel is gebleven is er een aantal sectoren waar behoorlijke groei is te verwachten.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$