Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6291 tot 6295
Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Zwitserse bank is GOUD van klant kwijt

Egon von Greyerz is oprichter en managing partner bij het Zwitserse Matterhorn Asset Management en kwam maandag met een interessant verhaal naar buiten. Von Greyerz vertelde tegenover King World News dat een grote Zwitserse bank niet de hoeveelheid GOUD voor een klant in de kluis had liggen die wel aan hem of haar toebehoorde: “We raden investeerders aan om hen GOUD uit het bancaire systeem te halen, niet alleen vanwege de bankruns die blijven doorgaan maar ook omdat het risico in het bankensysteem te groot is.” Het is daarom niet alleen goed om GOUD fysiek te bezitten maar ook het bancaire systeem te vermijden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

GOUDmijnen maken furieuze come-back!

Terwijl de aandelenmarkten in de VS het verlies wisten te vermijden, maakte de GOUDmijnsector een indrukwekkende ommezwaai.

Daar waar we in de afgelopen weken vooral felle verkoopgolven zagen bij de meeste GOUDmijnaandelen, is daar in de afgelopen week plots verandering in gekomen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Negeer de ruis!

Het vertrouwen omtrent GOUD zakt dag na dag dieper weg. Beleggers vrezen dat het gele edelmetaal zijn status van veilige haven kwijt is. De aanhoudende underperformance van de GOUDprijs houdt de gemoederen bezig. Het zet zelfs aan tot stevige uitspraken van zogenaamde specialisten die plots ook een mening hebben over GOUD.

Zo lazen we in de afgelopen dagen een analyse van een ‘expert’ van een niet nader te noemen instituut die aankondigde dat de stijgende trend van GOUD op zijn einde loopt want de bodem zou het ieder moment gaan begeven. Raar genoeg hebben we dat soort figuren in het afgelopen decennium nooit gehoord tijdens de opwaartse trend van GOUD om het metaal te kopen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Dividend mijnbouwaandelen

Nu de koersen van de aandelen van mijnbouwers in edelmetalen weer fors zijn gedaald is het de vraag: komt het allemaal wel goed. Er zijn zat redenen om aan te nemen dat het wel weer goed komt. Dat men wel weer mijnbouwers gaat kopen en de ETF’s wat meer links laten liggen. Wanneer? Als de GOUD- en zilverprijs weer fors gaan stijgen wellicht. Ik ben voorzichtig.

[...]

Bron: IEX.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

GOUD en de crash

Ik krijg vaak de vraag gesteld hoe de GOUDprijs zal reageren tijdens de eindfase van de systeemcrisis (ineenstorting van financiële systeem) die zich, naar mijn mening, binnenkort zal afspelen.

Het antwoord zal ik geven in de vorm van vijf fases die elkaar deels overlappen.

[een must read]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$