Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 6296 tot 6300
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Japans pensioenfonds ruilt geld in voor GOUD

As US weak hands keep piling out of gold whether to make space for the Facebook IPO tomorrow, or just to load up on paper currencies in advance of central banks printing much more, two things have happened: China is now on its way to becoming the biggest source of gold demand, surpassing India, but more importantly as of hours ago, in a truly historic move, "Okayama Metal & Machinery has become the first Japanese pension fund to make public purchases of gold, in a sign of dwindling faith in paper currencies." Not our words: the FT's.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

GOUD in vrije val: Verlies in mei al 7%

GOUD begon 2012 heel mooi door een van de meest voortvarende starts mee te maken sinds vele jaren. Vele mensen hadden de verwachtingen dat de grens van 2500 dollar per troy ounce weleens verbroken zou kunnen worden dit jaar. Echter in de maand welke nog niet eens voorbij is heeft GOUD een grote stap terug moeten doen.

De prijs van GOUD stond op 1 mei op een koers van 1660 dollar per troy ounce. In 16 dagen tijd is de GOUDkoers met 7 procent gedaald en staat daarmee nu op een koers van 1560 dollar per troy ounce. De grote onrust in Europa door de diverse verkiezingen is men het vertrouwen in GOUD verloren. Nu ook bekend is geworden dat Griekenland opnieuw naar de stembus gaat is de kans groot dat de GOUDprijs verder zal gaan teruglopen.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Griekenland duwt futures Europese beurzen lager, GOUD en euro blijven verzwakken

Op basis van de futures gaan de Europese beurzen opnieuw een lagere opening tegemoet, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. Alles draait natuurlijk nog steeds om Griekenland, waar nieuwe verkiezingen de politieke situatie nog verder kunnen bemoeilijken.

Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds verklaarde gisterenavond dat een eventuele exit van Griekenland op een ordentelijke manier moet verloren wanneer men er uiteindelijk toch niet in slaagt om de Grieken aan boord te houden.

Bron: bndestem.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Op zoek naar schatten uit Zunderts verleden

De kans dat er potten met GOUD gevonden worden, is klein, maar vanaf maandag gaan aan de Verlengde Hofdreef in Zundert archeologen zeven weken lang ijverig op zoek naar schatten uit het verleden.

De verwachtingen zijn hoog gespannen, want het gebied is volgens de deskundigen een heel biijzondere plek.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

GOUDmijnen om van te kotsen

Nico Pantelis gooide gisterenavond het volgende op Twitter:

Het geeft perfect weer hoe iedere GOUDkever zich vandaag voelt. Zeker de kevers die zwaar in de mijnen zitten. Waaronder ondergetekende.

We durven amper nog kijken naar de koersen. De verliezen zijn gigantisch. De mijnaandelen bereiken koersen die weinigen nog voor mogelijk hadden gehouden.

Dergelijke dalingen zijn emotioneel zwaar. Het liefste van al wil je gewoon verkopen om van de pijn af te zijn.

Maar dat zou natuurlijk een blunder van formaat zijn. GOUDmijnen zijn vandaag even goedkoop als in 2008.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$