Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8052 artikelen gevonden. Artikel 6296 tot 6300
Bron: Standaard.be
Geplaatst: dinsdag 1 mei 2012

Donkere wolken boven GOUD

De GOUDprijs moddert al maanden aan. Steeds meer berichten waarschuwen voor een aanstaande daling, terwijl de fundamenten almaar sterker worden. Waar moet het nu heen met GOUD?

Terwijl de aandelenmarkten hun weg zoeken tussen de slechte macro economische cijfers en de beter dan verwachte bedrijfsresultaten, staren beleggers in GOUD al een tijdje emotieloos voor zich uit. De prijs van hun favoriete edelmetaal zit al sinds vorige zomer in het slop. Na de prijspiek boven 1900 dollar ging het snel bergafwaarts met de GOUDprijs, richting 1500 dollar. Echter, de berichten die we destijds lazen in de media waren overwegend positief: de GOUDprijs maakte een gebruikelijke snoekduik binnen de opwaartse trend.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 mei 2012

Marc Faber: "Vergis u niet, dit is een remake van de Grote Depressie!"

Marc Faber ziet dat de centrale banken wereldwijd in een hevige strijd met elkaar verwikkeld zijn over wie het snelste kan printen. In de uiteindelijke race naar de bodem van hun valuta zullen er maar weinig winnaars overblijven, buiten de houders van vaste activa, waaronder GOUD!

Uiteindelijk zitten we midden in een soort van remake van de Grote Depressie tijdens de jaren ’30.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 30 april 2012

Beleggers ontdekken verschil tussen fysiek GOUD en 'papierGOUD'

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen fysiek GOUD in de vorm van munten en baren en beloftes op GOUD in de vorm van exchange-traded funds (ETF's), futures, GOUDcertificaten en dergelijke. Zo heeft fysiek GOUD in persoonlijk bezit als enige geen risico van een tegenpartij (maar uitsluitend risico van diefstal of van vervalst GOUD). Bij andere instrumenten waarin GOUD wordt belooft is de waarde ook afhankelijk van de kwaliteit van de belofte. Steeds meer beleggers herkennen dit onderscheid en kiezen voor het fysieke metaal.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 30 april 2012

Artikel over GOUD uit het Financieel Dagblad (met commentaar!)

Met lichte verbijstering las ik vandaag op de website van het Financieel Dagblad een artikel over GOUD. Beleggers in GOUD moeten zich voorbereiden op een crash, zo luid de boodschap. 'Onderbouwd' met de mening van Roelof-Jan van den Akker van ING en een GOUDspecialist van de Deutsche Bank wordt de stelling geponeerd dat de bullmarket in GOUD zijn beste tijd gehad heeft. De koersen kunnen nog wel wat stijgen, maar beleggers moeten er ook rekening mee houden dat de prijs kan dalen.

[...]

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: maandag 30 april 2012

De come-back van GOUD in het financieel systeem

Na de financiële crisis van 2008 – 2009 zat de schrik er dik in dat banken failliet konden gaan doordat ze nog over te weinig kapitaal beschikten. Zelfs kleine verliezen konden de domino’s laten vallen. De Basel III akkoorden moeten ervoor zorgen dat de banken tussen 2015 en 2018 meer liquide middelen aanhouden om dergelijke problemen te voorkomen. Er is echter nog niet overeen gekomen wat deze liquide middelen inhouden, maar GOUD staat niet op deze lijst.

Maar de Financial Times maakte recent melding dat de banklobby ervoor ijvert om GOUD op te nemen op de lijst van veilige liquide middelen. Hierdoor zou GOUD meegeteld kunnen worden bij het kernkapitaal van een bank. Dit zou alvast een enorme boost geven aan de vraag naar GOUD. Dit zet ook de deur open naar een nieuwe vorm van een GOUDstandaard voor de munten. China probeert al een hele tijd de Yuan zoveel mogelijk gedenkt te krijgen door GOUD.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$