Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6301 tot 6305
Bron: knack.be
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

GOUD bevindt zich nu in berenmarkt, prijs met ruim 20% gedaald vanaf de piek

Vandaag leek de GOUDprijs te stabiliseren, maar in de afgelopen dagen kreeg het GOUD rake klappen te verduren. Dat had op de eerste plaats te maken met de stijging van de Dollar Index. Er bestaat al geruime tijd een omgekeerde correlatie tussen de dollar en het GOUD.

Vanaf de piek op 1921 dollar dat in september van vorig jaar werd bereikt, is de GOUDprijs nu al met meer dan 20% gedaald. Er is sprake van een berenmarkt wanneer een aandeel, een index of een grondstof een daling met een dergelijk percentage laat optekenen.

Bron: knack.be
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Wall Street opnieuw in het rood, olie en GOUD eens te meer lager

Wall Street gaat is vandaag nogmaals lager gesloten, met ditmaal weliswaar relatief beperkte bewegingen bij de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,26% en 0,44% in het rood, terwijl de Nasdaq een verlies van 0,68% liet optekenen.

Op de valutamarkten stond de koers van de Europese eenheidsmunt opnieuw onder drukt, de beleggers blijven de Europese eenheidsmunt mijden vanwege de aanhoudende politieke spanningen in Griekenland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Japanse pensioenfondsen azen op GOUD

Niet enkel slimme beleggers en centrale bankiers richten hun focus op GOUD.

Uit de nieuwste gegevens, via FT, blijkt dat tegenwoordig ook Japanse pensioenfondsen hun blootstelling aan GOUD willen optrekken middels de aankoop van GOUD ETF’s.

Hou er rekening mee. GOUD maakt, zelfs na de jarenlange stijging, nog altijd geen 1 procent uit van de wereldwijde allocatie van financiële middelen.

De bull market in GOUD heeft nog een hele weg te gaan!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Heeft de euro hetzelfde lot als de GOUDstandaard?

In de jaren ‘30 was er hoge werkloosheid en deflatie. Er kon dus geen devaluatie van de munt plaatsvinden of geld worden bijgedrukt omdat geld gekoppeld was aan GOUD. Economische geschiedenis laat zien dat de landen die als eerste de GOUDstandaard loslieten en hun munt devalueerde weer het snelst herstelde. Zo liet Frankrijk als laatste de GOUDstandaard los, en kwam dus pas als laatste uit de diepe depressie. Maar waarom verlieten de landen de GOUDstandaard en kunnen we daardoor parallellen trekken met de huidige Europese situatie?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

John Hathaway: "Dit heb ik zelden gezien!"

John Hathaway is een van de meest ervaren rotten in het vak aangaande GOUDmijnaandelen. Hij heeft het huidige negatieve sentiment in de sector zelden gezien in zijn carrière.

Volgens Hathaway kan de bodem niet ver weg meer zijn voor GOUD en GOUDmijnen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$