Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 6301 tot 6305
Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Laat u niet vangen door de volatiliteit

De GOUDprijs stagneert al enkele weken tussen de $ 1.600 en de $ 1.700, ruim genomen. Met deze stagnatie lijkt het vet van de soep voor de GOUDprijs, zeker na de correctie in de 2e jaarhelft van 2011 en die van begin dit jaar.

Historisch gezien zitten we nu ook midden in de rustigste periode voor GOUD. Eind augustus / begin september begint (nogmaals historisch gezien) de sterkere periode voor GOUD daar de vraag naar GOUD door particulieren oploopt door allerhande feesten.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Portugal kan belangrijke GOUDproducent worden

Volgens Nikolas Perrault, CEO van Colt Resources Inc., kan Portugal uitgroeien tot een belangrijke GOUDproducent en zijn de Portugese voorraden nog onder de radar. Zo verklaarde hij eergisteren tegenover Kitco. Recente resultaten van boorproeven in het zuiden van Portugal hebben aangetoond dat daar hoge concentraties GOUD onder de grond zitten.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Banencijfers Amerika jagen GOUD de diepte in

GOUD beleeft zware tijden op dit moment. Ook vandaag dook de prijs van GOUD weer naar beneden na aanleiding van een banenrapport uit de Verenigde Staten. In dit rapport staat de het aantal werklozen weer aan het toenemen is, waardoor extra steunmaatregelen om de economie op gang te houden worden verwacht.

De GOUDkoers begon de dag met een koers van 1649 dollar per troy ounce, maar daalde in de loop van de dag af naar een GOUDkoers in troy ounce van 1633 dollar. Ook berichten uit Europa hebben ervoor gezorgd dat de GOUDprijs aan het dalen is. De ECB heeft aangegeven dat de banken het goed doen en dat men erover denkt om de steunmaatregelen eerder af te bouwen mocht de stabiliteit blijven. Voorlopig houdt de ECB de rente op 1%.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Groot verschil fysieke en papieren markt

Een uitgebreid stuk van Eric Sprott, misschien wel de koning van de zilvermarkt. Sprott legt kort en duidelijk uit waarom Amerika nog lang niet hersteld is van de grote recessie

Ook heeft hij het over het permanente probleem in Spanje en wat de impact hiervan is op de GOUDprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Wall Street moet met zwaartekracht afrekenen

We onthouden van de handel op de beurs van Wall Street gisterenavond enkele opmerkelijke dingen. Barrick Gold Corp. (ABX), de grootste GOUDgroep in de wereld, zag de winst in Q1met 2,8 % toenemen. Zonder one-time items toonde ABX een WPA van $ 1,09, of precies het bedrag dat de analisten hadden verwacht.

Barrick maakte zijn bijnaam van Steadie Eddie van de gold-mining sector opnieuw waar, het kwartaaldividend van Barrick Gold ging omhoog van $cent 15 naar $cent 20. De aandeelhouders mogen tevreden zijn, Steadie Eddie blijft presteren. Aaron Regent, ceo, wil in 2016 ca. 9 mln ounce produceren en Regent kennende ligt dat doel binnen de mogelijkheden. De forecast voor dit jaar bedraagt 7,8 mln.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$