Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 6301 tot 6305
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

BREAKING: Jeff Gundlach zit opnieuw in GOUD… en Natural Gas

We luisteren momenteel naar de conference call van Jeff Gundlach inzake de prestatie van zijn hedge fund DoubleLine (30 miljard dollar).

Jeff Gundlach is dé opkomende hedge fund manager, berucht voor zijn succesvolle contraire trades en indrukwekkende rendementen in de afgelopen jaren.

Jeff hield zopas wat interessante commentaren in een Q&A. Hij hield een uitzonderlijk betoog voor Natural Gas. Volgens Jeff zit NG dicht bij een bodem aangezien hij zelden zo’n een negatief sentiment heeft gezien.

Hij vergeleek het met de omgekeerde manie bij Apple vandaag en als ‘GOUD kopen in 1997′! Momenteel heeft Double Line 2 procent van het fonds gealloceerd in Natural Gas, maar dit percentage gaat hij in de komende 12 à 18 maanden optrekken naar 15 procent.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

Wat u nog niet wist over zilver

De zilvermarkt is zo klein, dat het moeilijk te vatten is dat een cruciaal edelmetaal aan de huidige prijs rond 32 dollar wordt verhandeld. GOUD, platinum of palladium gaan tegen een veelvoud over de toonbank.

Hierna volgen enkele vergelijkingen van zilver die ronduit schokkend zijn (en waar u enkelen nog niet van wist).

De acuut tekort dreigt in de zilvermarkt, maar dat wordt door medewerkers van de Amerikaanse overheid formeel ontkend want zilver is er altijd voldoende… als er maar de juiste prijs voor wordt betaald!

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Stelling: GOUD is geen veilige haven meer

Beleggen in GOUD is populair, tegelijk zijn velen sceptisch. In augustus vorig jaar raadde Harry Geels op deze website aan om voorzichtig te zijn met GOUD. ‘We hebben te maken met een bubble van het zuiverste soort, eentje die vergelijkbaar is met de Nasdaq-hype eind jaren negentig.’

GOUD is geen veilige haven (meer). Dat is de stelling die we aan u voorleggen op ons discussieforum. En het is daarmee ook de aftrap van een regelmatig terugkerende rubriek waarin we uw mening willen horen.

Onze redacteur Karel Mercx heeft al een eerste aanzet tot de discussie gegeven. Hij schrijft:

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Italiaans GOUD verhuisd naar Zwitserland

Volgens gegevens van Istat werd er in februari 35,6 % meer GOUD geëxporteerd vanuit Italië naar Zwitserland ten opzichte van 2011. Deze stijging volgt op een 33,4% in januari. Deze forse stijging beklemtoont het gebrek aan vertrouwen in een goede afloop in Italië.

Over heel 2011 exporteerde Italië 120 ton GOUD naar Zwitserland, een stijging van 65 % ten opzichte van 2010. Bijna de helft van de 120 ton werd geëxporteerd in de laatste 4 maanden van 2011.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Enkele feiten over GOUD en zilver

Door de kleine hoeveelheden zilver die worden verwerkt in de meest producten, heeft een hogere prijs amper invloed op de vraag. Volgens specialisten zal de industriële vraag naar zilver tot 2020 een gigantische vlucht kennen van +250%, waarbij de grootste drijvers zitten in zonnecellen, de medische sector, waterzuivering en voedingshygiëne. (Slim Beleggen)

Tijdens de eerste eeuwen na Christus, werd de hoeveelheid zilver in Romeinse munten steeds verder verlaagd om zo meer munten in circulatie te krijgen. Vandaag zien we een vergelijkbaar proces door de massaal nieuwe dollars die door de Fed worden bijgedrukt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$