EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 6306 tot 6310
Geplaatst op: zaterdag 26 mei 2012

India importeerde afgelopen jaar recordbedrag aan GOUD en zilver

De waarde van al het GOUD en zilver dat door India werd geïmporteerd bereikte in het fiscale jaar 2011-2012 een nieuw record. Dat maakte de Indiase minister van Financiën bekend in een brief naar het Indiase parlement. In de periode 2011-2012 groeide de import van GOUD en zilver tot $61,5 miljard, terwijl het in 2008-2009 nog maar $22,8 miljard was. De prijzen van beide edelmetalen stegen gedurende deze periode minder hard, waaruit we kunnen concluderen dat de geïmporteerde volumes ook flink zijn toegenomen.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: zaterdag 26 mei 2012

Opnieuw veel GOUD gekocht door centrale banken

Centrale banken wereldwijd hebben de laatste tijd opnieuw veel GOUD gekocht. Volgens het laatste grondstoffenrapport van de zakenbank UBS zullen deze aankopen de GOUDprijs verder laten stijgen. Volgens het GFMS en de World Gold Council zijn centrale banken wereldwijd sinds 2010 netto kopers geworden van fysiek GOUD, een trend die zich de komende tijd waarschijnlijk zal voortzetten. De laatste maanden voegden landen als Mexico, Kazachstan, Rusland, Oekraïne en de Filipijnen opnieuw GOUD aan hun reserves toe. Vooral door de Filipijnen werd veel GOUD gekocht, namelijk 32,1 metrische ton.

[...]

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: zaterdag 26 mei 2012

Centrale banken kopen in april wederom GOUD aan

Centrale banken wereldwijd blijven hen buitenlandse reserves  diversifiëren naar GOUD. Recente data van het Internationaal Monetair Fonds laten zien dat centrale banken in april wederom nette kopers van het edelmetaal waren. Turkije en de Filippijnen waren in april de grootste kopers van GOUD. De Filippijnen vergrootte haar GOUDreserves met 32,13 ton naar een totaal van 194,241 ton, dit is een maandelijkse stijging van maar liefst 17%. De Filippijnen zijn de afgelopen jaren trouwe kopers van GOUD, maar zo’n grote aankoop in één maand tijd is sinds september 2008 niet meer voorgekomen. Volgens analisten van UBS veroorzaken de GOUDaankopen in april weinig prikkels op de markt aangezien de hoeveelheden niet heel groot zijn, echter “deze nieuwe informatie over de Filippijnen zal zeker de aandacht van marktparticipanten trekken”.

Lees verder op Goud.com
Geplaatst op: zaterdag 26 mei 2012

Wees geduldig met GOUD en zilver

Na een flinke correctie op de GOUD- en zilvermarkt werd een stevige bodem gemaakt op 16 mei jl. We weten dat een dubbele, hogere bodem altijd meer benen geeft om op te staan en steviger is dan slechts Ă©Ă©n been.

Na een flinke correctie op de GOUD- en zilvermarkt werd een stevige bodem gemaakt op 16 mei jl. We weten dat een dubbele, hogere bodem altijd meer benen geeft om op te staan en steviger is dan slechts Ă©Ă©n been.

De hogere bodem kwam op 23 mei. Sindsdien is de markt weer opgeveerd, zie hieronder.

Ook in de GOUD/zilver-ratio zien we dit terug. De GOUD/zilver-ratio wil zeggen hoeveel ounces zilver we nodig hebben om 1 ounce GOUD te kopen. Mijn langetermijnkoersdoel is nog steeds een verhouding van 15 : 1 of lager, ofwel 15 ounces zilver (of minder) om 1 ounce GOUD te kopen. Op belangrijke toppen zien we een ratio zoals hiervoor genoemd en aangezien we momenteel een verhouding zien van 55 : 1, is de top der toppen nog ver weg. Ik verwacht de top pas over enkele jaren (2017 of daaromtrent).

Lees verder op dekritischebelegger.nl
Geplaatst op: vrijdag 25 mei 2012

Uitbreek GOUDaandelen!

GOUDmijnaandelen lijken een bodem te hebben gevonden. Het Market Vectors gold Miners Fund (GDX) steeg fors deze week. Woensdag steeg de index terwijl de markt en GOUD daalde.

GOUDmijnaandelen lijken een bodem te hebben gevonden. Het Market Vectors gold Miners Fund (GDX) steeg fors deze week. Woensdag steeg de index terwijl de markt en GOUD daalde.

Op onderstaande grafiek zie je ook hoe de versnelde neerwaartse trend opwaarts werd doorbroken. De grafiek toont de verhouding tussen GDX en de GOUDprijs aan (dalend doet GOUD het beter dan de mijnaandelen, stijgend vica versa). De dalende trend deed zich al een jaar voor maar versnelde de laatste 2 maanden.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs