Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6306 tot 6310
Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Goldman Sachs: GOUDprijs staat nog steeds binnen 6 maanden op $1840

De grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs kwam gisteren met een rapport naar buiten waarin ze vasthouden aan de prognose van de GOUDprijs eerder dit jaar. Volgens Goldman Sachs moet de GOUDprijs over 6 maanden op $1840 per troy ounce staan, de prijsstijging zal voornamelijk veroorzaakt worden door een derde ronde van monetaire verruiming door de Fed die in juni zal plaatsvinden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

GOUD even niet in trek als veilige haven

Omdat GOUD standaard in dollars wordt afgerekend, verklaart de stijging van de dollar ten dele de daling van de GOUDprijs.

Het zijn geen vrolijke dagen voor beleggers. Door alle onzekerheid over het verdere verloop van de eurocrisis zit de angst er goed in. Je zou zeggen dat de GOUDprijs met al die onzekerheid nu wel door het dak zou gaan, maar niets is minder waar. De GOUDprijs daalt juist al dagen. Blijkbaar zien beleggers edelmetaal even niet als een veilige haven om hun centjes naartoe te brengen.

Sterker nog, de GOUDprijs bereikte deze week het laagste punt in vier maanden en dook onder de 1.600 dollar per ounce. De waarde van de dollar daarentegen stijgt al dagen. Kortom: GOUD verliest zijn glans en cash is king. Omdat GOUD standaard in dollars wordt afgerekend, verklaart de stijging van de dollar ten dele de daling van de GOUDprijs. Maar er zijn meer factoren die een rol spelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Jim Rogers analyseert de verdere evolutie voor de prijs van GOUD

Jim Rogers was te gast op Gold Standard Radio, waarbij hij werd gevraagd naar het monetaire beleid van de VS. Jim is meedogenloos voor Ben Bernanke.

Uiteraard heeft het Fed beleid ook consequenties voor de prijs van GOUD. Jim Rogers geeft tekst en uitleg bij zijn analyse voor de prijs van GOUD.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

De zin en onzin van een terugkeer naar de GOUDstandaard

Volgens de mainstreameconomen is een terugkeer naar de GOUDstandaard een absurd idee. Maar ondanks de vrijwel universele afwijzing is het idee misschien niet zo gek als het lijkt.

Een historische vergelijking van de Bank of England (.pdf) tussen de economische periodes van de traditionele GOUDstandaard (1870-1913), het Bretton Woods-compromis (1948-1972) en flexibele wisselkoersen (1972-nu) toont aan dat de wereld het onder de GOUDstandaard helemaal niet zo slecht deed als hedendaagse economen beweren.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Niemand wil nog GOUDmijnen

De GOUDmijnen noteren 36% onder de hoogste koers van de afgelopen 12 maanden. Vooral de voorbije maanden ging het hard.

De Market Vector Gold Miners ETF noteerde nog $58 in maart maar tikte gisteren even de $41 aan. Dat is een verlies van 30% op iets meer dan twee maanden tijd.

Weinigen hadden een daling van deze omvang verwacht. Ook ik niet. Vandaar dat heel wat GOUDbeleggers gedesillusioneerd rondlopen.

Niemand is nog positief! Zelfs de grootste GOUDbulls vragen zich af of het nog wel zin heeft om in mijnen te beleggen als je rechtstreeks voor GOUD kan kiezen.

Dit is natuurlijk precies wat je wil zien als belegger. Maximaal pessimisme. Dat is het spul waarmee bodems worden gevormd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$