Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 6306 tot 6310
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Soros verviervoudigt GOUDpositie in ETF

Hoewel GOUD-gerelateerde investeringen veelal een slechte pers krijgen, blijkt uit de meest recente registraties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission dat instituties grotere posities in GOUD ETFs aan het innemen zijn.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Jim Rogers houdt rekening met 40 tot 50% daling GOUDprijs

De wereldwijd bekende grondstoffenbelegger Jim Rogers houdt rekening met een verdere daling van de GOUDprijs en verklaarde tegenover Businessinsider dat hij ook al posities heeft ingenomen om zich in te dekken tegen een verder dalende koers. Volgens Rogers kan de GOUDprijs 40 tot 50% wegzakken vanaf het record van ongeveer $1.920 per troy ounce van vorig jaar. Dat komt neer op een koersdoel tussen de $960 en de $1.160.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

WGC: GOUDmijnen hebben over vijf jaar prijs van $3000 nodig

De CEO van het World Gold Council, Aram Shishmanian, heeft maandag gezegd dat GOUDmijnen binnen vijf jaar een GOUDprijs van $3.000 per troy ounce nodig hebben om winstgevend te blijven. De kosten om GOUD te delven stijgen volgens Shishmanian snel, waardoor een stijgende GOUDprijs nodig is om de winstmarge in stand te houden. Daar komt bij dat mijnbouwbedrijven die GOUD uit de grond halen te maken hebben met hogere belastingen van de overheid en aandeelhouders die graag dividend willen zien.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Ook institutionele beleggers schuiven weer aan bij GOUD

Niet enkel slimme beleggers, diverse centrale bankiers en wat pensioenfondsen positioneren zich in GOUD, ook steeds meer institutionele beleggers schuiven aan bij GOUD om in te spelen op de daling.

Er zitten zelfs enkele oudgedienden in de lijst van nieuwkomers bij GOUD. Zo zagen we dat de beruchte hedgefund manager George Soros zijn positie in GLD weer opkrikte, met een VERVIERVOUDIGING tot 319.550 aandelen.

Bron: knack.be
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

GOUD bevindt zich nu in berenmarkt, prijs met ruim 20% gedaald vanaf de piek

Vandaag leek de GOUDprijs te stabiliseren, maar in de afgelopen dagen kreeg het GOUD rake klappen te verduren. Dat had op de eerste plaats te maken met de stijging van de Dollar Index. Er bestaat al geruime tijd een omgekeerde correlatie tussen de dollar en het GOUD.

Vanaf de piek op 1921 dollar dat in september van vorig jaar werd bereikt, is de GOUDprijs nu al met meer dan 20% gedaald. Er is sprake van een berenmarkt wanneer een aandeel, een index of een grondstof een daling met een dergelijk percentage laat optekenen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$