Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6311 tot 6315
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

GOUDmijnen om van te kotsen

Nico Pantelis gooide gisterenavond het volgende op Twitter:

Het geeft perfect weer hoe iedere GOUDkever zich vandaag voelt. Zeker de kevers die zwaar in de mijnen zitten. Waaronder ondergetekende.

We durven amper nog kijken naar de koersen. De verliezen zijn gigantisch. De mijnaandelen bereiken koersen die weinigen nog voor mogelijk hadden gehouden.

Dergelijke dalingen zijn emotioneel zwaar. Het liefste van al wil je gewoon verkopen om van de pijn af te zijn.

Maar dat zou natuurlijk een blunder van formaat zijn. GOUDmijnen zijn vandaag even goedkoop als in 2008.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

HUI-index gaat over in de "Uitkotsfase"

De financiële markt blijft een fascinerende omgeving. Zelf na vele jaren van uitgebreide ervaring op de ‘vloer’ kunnen wij nog altijd verrast worden.

Neem bijvoorbeeld de GOUDmijnaandelen. De sector heeft vandaag zowat de beste reeks fundamenten die we op de beurs kunnen vinden: een hoge GOUDprijs, hogere winstmarges, stijgende dividenden, …

En toch zijn het de GOUDmijnen die vandaag het zwaarste in de klappen delen. Hiervoor is slechts 1 duidelijke reden te vinden en dat is dat beleggers massaal op de verkoopknop drukken.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

World Gold Council: GOUDprijs moet over 5 jaar op $3000 staan

Gisteren zei de Chief Executive van de World Gold Council (WGC), Aram Shishmanian, dat de GOUDprijs over 5 jaar op $3000 per troy ounce moet staan. Althans, als de mijnbouwbedrijven nog winstgevend willen zijn. Dankzij snel stijgende mijnkosten moet de GOUDprijs snel stijgen wil het delven van GOUD nog rendabel zijn.

Momenteel is er een GOUDprijs van $1300 per troy ounce nodig om het delven van het edelmetaal rendabel te houden. Stijgende delfkosten zullen er samen met stijgende dividenduitkeringen en belastingen aan de landen waar er gedolven wordt echter voor zorgen dat de GOUDprijs binnen afzienbare tijd omhoog fors moet.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

GOUD en -zilvervondsten kunnen Haïti op de been helpen

Haïti verkeert nog altijd in zeer slechte staat nadat het in 2010 zwaar door een  aardbeving getroffen werd. Tevens worden complete bossen weggevaagd om zo olie te winnen, maar nu is er zeer recent een ontdekking geweest die het land een stuk uit de armoede kan helpen: er is GOUD en zilver gevonden in de bergen van het land.

Proefboren hebben uitgewezen dat in dat er voor $20 miljard aan edelmetalen ligt onder de tropische bergen in het noordoosten van het land. Momenteel is een mijnbouwbedrijf bezig om te onderzoeken hoe de edelmetalen het best gedolven kunnen worden. Naast GOUD en zilver zijn er ook koperreserves gevonden onder de grond.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Na Warren Buffett en Charlie Munger, komt nu ook Bill Gates uit de kast als GOUDbasher

Alle geschut wordt door Buffett & Co in stelling gebracht om de prestatie van GOUD te ‘kleineren’. Nu trommelt CNBC ook Bill Gates op om GOUD de grond in te boren.

Maar Gates gaat behoorlijk klunzig te werk in zijn interview. Hij begon aanvankelijk zelf over zijn goede belegging in zilver (dat was duidelijk niet volgens de afspraak). Verder stamelt hij maar wat voort over psychologie en dergelijke.

We hebben een boodschap voor Buffett: dit werkt averechts, vriend! Berkshire Hathaway loopt nog steeds hopeloos achter op GOUD sinds de eeuwwisseling, dat veeg je niet zomaar van tafel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$