Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 6316 tot 6320
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012

'Pensioenfondsen willen GOUD niet showen'

Oprichter Willem Middelkoop van het Commodity & Discovery Fund: "De winstmarges van GOUDproducenten zijn de afgelopen jaren sterk gestegen".

Het pensioenfonds van de Vereenigde Glasfabrieken zag zich vorig jaar gedwongen zijn GOUDbeleggingen te verminderen van 13% naar 3% van de portefeuille. Volgens Middelkoop was de daadwerkelijke reden niet dat DNB vond dat het pensioenfonds op deze wijze te veel risico liep. „Het GOUD bood juist bescherming tegen de gevolgen van de kredietcrisis. DNB ziet deze belegging echter als een teken van wantrouwen in papiergeld en het financiële systeem, wat de felle reactie verklaart.”

Politicoloog annex pensioenadviseur Sander Boon vindt dit wel iets te kort door de bocht. „DNB trad in deze zaak als toezichthouder op, die een concentratierisico constateerde. En dus niet zozeer als monetaire beleidsmaker.”

[...]

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 13 april 2012

Het eindspel in de wereld van GOUD en zilver

Hoewel er op het eerste gezicht niet zo veel gaande is op het GOUD- en zilverfront, doen de bewegingen zich vooral voor op de achtergrond. Een opmerkelijke exodus van leidende bankiers, met name die zich bezig hielden met Europese zaken. Een ware stortvloed aan interventies in de GOUD- en zilverprijs, waardoor het lijkt alsof de interesse in beide edelmetalen tanende is. Het afslachten van de mijnbouwsector in GOUD en zilver, zodat alleen een kleine groep ‘gelovigen’ overblijft. Dit alles gelardeerd met berichten uit de Amerikaanse financiële media, dat de economie weer tekenen van herstel vertoont.

[...]

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: vrijdag 13 april 2012

GOUD gaat glanzen

Het edelmetaal GOUD is een veelbesproken onderwerp. Hier zijn verschillende redenen voor, ik zal mij beperken tot het koersverloop. Op basis van het technische landschap kom ik tot een beoordeling en daarmee het meest waarschijnlijke scenario.

Als ik de grafiek van GOUD helemaal terug scroll is er al jaren lang sprake van een uptrend, een serie hogere toppen en hogere bodems boven de gemiddeldelijn. Echter, afgelopen tijd is er sprake van een pauzepatroon, een kwakkelende fase binnen de uptrend. Ik loop de weekgrafiek met u door, wijs u op het korte termijn actiemoment en de langere termijn kansen en bedreigingen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 13 april 2012

GOUD en zilver doen het goed vandaag

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 0.94% op $1676,30  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 0,40% op €1264,54 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 2,44% op $32,38 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 1,83% op €24,08 per troy ounce.

De edelmetalen deden het goed vandaag, vooral de zilverprijs schoot omhoog. De winsten voor GOUD en zilver lagen vandaag in de trend met die van de internationale beurzen die vandaag allemaal ruime plussen noteerden. Beleggers waren vandaag wereldwijd goed gestemd door een succesvolle obligatieveiling uit Italië, de Amerikaanse export die in februari een recordhoogte bereikte en ander positief nieuws.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 12 april 2012

IMF: “GOUD is een schaarse veilige haven en die zullen alleen maar schaarser worden”

Gisteren kwam het Internationaal Monetair Fonds (IMF) met de bevestiging naar buiten dat GOUD een een geleidelijke opleving  als een veilige haven kent. Het IMF waarschuwde dat een “groeiend tekort aan veilige activa” een bedreiging voor vormt ”de mondiale financiële stabiliteit.” Het IMF heeft $74,4 biljoen aan potentiële veilige activa geïdentificeerd, waaronder GOUD en verschillende staats en -bedrijfsobligaties.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$