Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6316 tot 6320
Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Trends in de GOUDmarkt volgens het World Gold Council in Q1

Het World Gold Council heeft deze week een nieuw rapport uitgebracht met daarin de meest actuele data en trends in de wereldwijde fysieke GOUDmarkt. In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de totale wereldwijde vraag naar GOUD uit op 1.097,6 metrische ton, dat met de gemiddelde GOUDprijs over deze periode een waarde vertegenwoordigde van $59,7 miljard. De vraag naar GOUD voor juwelen en voor de technologiesector zakte wat weg, maar dit werd gecompenseerd door meer vraag van beleggers en netto aankopen van centrale banken.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 was de vraag naar het edelmetaal 5% kleiner. De enige sector in de GOUDmarkt die wel een groter kwartaal volume kende dan een jaar eerder was het beleggingsGOUD. Vooral de vraag naar GOUDgerelateerde ETF’s bleek groter te zijn. De instroom in de GOUD ETF’s bleek afgelopen kwartaal 51,4 metrische ton te zijn, vorig jaar was er zelfs een netto uitstroom in het eerste kwartaal van 62,1 metrische ton GOUD.  De vraag naar fysieke “bullion” baren en munten bleef relatief gezien wat achter maar was met respectievelijk 260 en 51,3 metrische ton robuust te noemen. Ook de vraag naar de reguliere GOUDen baren en munten was met 337,9 metrische ton 17% kleiner dan dezelfde periode een jaar eerder. Er werd door de stijgende GOUDprijs echter wel 2% meer uitgegeven aan het edelmetaal.

Bron: knack.be
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Jim Rogers sluit niet uit dat GOUDprijs met 40 tot 50% zal dalen

Als hij spreekt, wordt er naar hem geluisterd. Jim Rogers staat niet voor niets bekend als de goeroe van de grondstoffen. Ditmaal heeft Rogers voor het GOUD echter weinig goede woorden over. Hij heeft zich naar eigen zeggen ingedekt tegen een verdere daling van de GOUDprijs.

Die daling kan nog aanzienlijk zijn, Jim Rogers ziet de GOUDprijs vanaf de top met 40 tot 50% dalen. Dat wil zeggen dat een troy ounce GOUD uiteindelijk nog slechts 1000 dollar of minder gaat kosten.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

China wordt wereldwijd grootste koper van GOUD

China heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 255,2 ton GOUD gekocht. Dat betekent een stijging met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van de World Gold Council. Er wordt aan toegevoegd dat China, dat al de grootste producent van GOUD is, daarmee goed op weg is om ook als grootste afnemer van het edelmetaal India tegen het einde van dit jaar voorbij te steken. Ook tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar had China al meer GOUD ingekocht dan India.

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Sentiment blijft rotslecht op beurzen, GOUD veert weer op

De Europese beurzen kregen nogmaals een verkoopgolf te verwerken, met eens te meer behoorlijke verliezen over de ganse linie. Eens te meer waren het de banken die het hardst te verduren kregen, zij dreigen de grootste verliezers te worden van de Europese schuldencrisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Bill Fleckenstein: GOUDmijnaandelen worden weer weggegeven

Bill Fleckenstein, een uitgesproken contraire belegger, werd naar zijn mening gevraagd over de perikelen bij JPMorgan en andere banken. Bill zou nog geen bank kopen al zou men een geweer op zijn hoofd gerichten.

Ook van Europa is hij nog altijd geen fan, ondanks de afwaardering…

GOUDmijnaandelen zijn volgens Bill Fleckenstein momenteel een koopje.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$