Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 6321 tot 6325
Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 9 april 2012

Context en afleiding: een middel om de GOUDprijs te drukken

Waarom de mensheid moeite heeft “waarde” juist in te schatten...

Ik las zojuist een zeer recent geplaatst artikel waaruit een grote les getrokken kan worden. De strekking is universeel wat wil zeggen dat het ruim toegepast kan worden in het dagelijks leven. Dit is basis materiaal dat bij de opvoeding behoort, maar helaas, de opvoeding wordt al voor het grootste gedeelte verzorgd door de Main Stream Media – het beest dat de wereld beheerst middels radio, tv, internet en niet te vergeten de overige brainwash-kanalen zoals billboards, folders en ga maar door. Het artikel motiveert naar vrij, open en ruim te gaan denken, ofwel: “open minded thinging”, en vooral alert zijn en je geest niet te laten vertroebelen door “massa informatie bombardementen” dat onze kijk op waarden kompleet verstoort – iets dat juist de bedoeling is van de “heersers” van ons systeem. Want stel je voor dat we er achter komen! Een systeem in zijn huidige vorm zal een revolutie geenszins kunnen verdragen.

Hier komt iets wat mij toch wel zeer verbaast.

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 9 april 2012

Wereldwijde vraag naar GOUD heeft een waarde 205 miljard dollar

Uit de laatste cijfers van het World Gold Counsil komt naar voren dat de totale vraag naar GOUD is de wereld een waarde vertegenwoordigd van 205 miljard dollar. De totale vraag naar GOUD bedroeg in 2011 ruim 4000 ton, waarvan China maar liefst 770 ton voor haar rekening nam. Hiermee komt China steeds dichterbij India, waar de consumptie van GOUD daalde met 7% naar 933 ton.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 9 april 2012

Casey Research over de relatie tussen rente en GOUD

Velen zullen beweren dat de GOUDprijs moeilijk te waarderen is, omdat GOUD geen cashflows genereert en altijd hetzelfde blijft. Toch stijgt de GOUDprijs al elf jaar op rij, met dubbele cijfers. Krijgt u al hoogtevrees? Dan raden we u aan om de volgende analyse van Casey Research erbij te pakken.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 9 april 2012

Ron Paul: Sta GOUD en zilver toe als betaalmiddel en maak ze belastingvrij

Ron Paul, congreslid voor de Republikeinse partij en deelnemer aan de presidentsverkiezingen van 2012, heeft een uitgesproken mening over de economie en de essentiële rol die geld daarin speelt. Hij pleit al langer voor de invoering van GOUD en zilver als alternatief betaalmiddel voor de dollar.

[...]

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 8 april 2012

Hyperinflatie komt eraan!

De Zwitserse belegger en investeringsanalist Marc Faber, bekend als Dr. Doom, waarschuwt de financiële markten ervoor dat het er in het komende decennium niet om zal gaan waar je als belegger het meeste geld aan kan verdienen maar zal het er vooral om gaan waar je het minste kan verliezen. Hij is de opsteller van het veel geciteerde “The Gloom, Boom & Doom Report“. Voor de komende 10 jaar houdt hij rekening met een massieve vernietiging van rijkdom en welvaart. De monetaire financiering en het ingrijpen van de overheden in de schuldencrisis zal geen gezonde  economische groei brengen. Hij verwacht een hoge inflatie als gevolg van de wijze waarop de monetaire financiering plaatsvindt. Nu overheden er belang bij hebben om tot een hogere inflatie te komen om zodoende hun overtollige schulden weg te werken kunnen zeer vermogende mensen tot wel 50% van hun vermogen verliezen. Hij raadt beleggers aan vooral geen cash aan te houden maar te investeren in aandelen, onroerend goed en GOUD. Ook verwacht hij een implosie van de staatsobligatiemarkten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$