Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 6321 tot 6325
Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

NEGENDE ORIGINELE STUK (en voorlopig laatste, just to make my point)

Ik vond bij Casey Research twee adequate grafieken die precies op deze vraag een antwoord geven. GOUD en ook zilver ? Zij deden het alright, doorheen recessies en depressies, en zelfs na een occasionele terugval eindigden ze telkens hoger en hoger.

Elke negatieve economische periode sinds 1955 heeft GOUD, dat zilver altijd met zich mee trekt, overleefd, meer nog : is daar altijd beter en sterker uit gekomen.

En hoe deden de afgeleiden van GOUD het, de GOUDmijnen ? Wel, ook hier zien we een zelfde patroon :

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

GOUD- en zilvermijnen krijgen opnieuw klappen op Wall Street

Het waren vooral GOUD- en zilvermijnen zoals Barrick Gold, Silver Wheaton, Newmont Mining en Hecla Mining die klappen kregen.

Voor een troy ounce GOUD werd 1606,50 dollar betaald, of een daling met iets meer dan 32 dollar of zowat twee procent ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Ruwe olie (US Crude) werd opnieuw goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 97 dollar betaald. Op dagbasis was er sprake van een terugval met ruim een half procent. Herstel van de GOUDprijs op korte termijn lijkt niet waarschijnlijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Het Westen verkoopt papier, China koop fysiek

GOUD wel te verstaan.

De laatste tijd heeft de Comex GOUDkoers enkele forse tikken gekregen op heel korte termijn. Op maandag 30/04 werd de GOUDprijs met $ 15 naar beneden gedrukt op enkele seconden tijd door 7.500 GOUD futures te verkopen. Dit vertegenwoordigde een marktwaarde van $ 1,24 miljard.

Ook vrijdag 4 mei warden + 3.000 future-contracten verkocht op Comex, om 1:30 AM, Chicago time wat nogal ongewoon is op dat uur van de dag. Dit bewijst het globale karakter van de verkoop van fysieke GOUDcontracten om de prijs naar beneden te drukken.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

GOUD voorspelt einde fiatmunten

Voor 1971 was ons geld gedekt door GOUD. Nu is ons geld gedekt door schulden die gebaseerd zijn op schulden, die afhankelijk zijn van gehefboomde schulden. Er zijn meer en meer tekenen dat het schuldensysteem op zijn laatste benen loopt en dat er terug gegrepen gaat worden naar een geldsysteem gedekt door GOUD. Het einde van het fiatgeld speelt zich nu al af in Europa, Japan en de VS zullen volgen.

Een van de eerste signalen die hier op wijzen is de permanent backwardation (uitleg volgt) van het GOUD. De meeste mensen zijn nog in de ontkenningsfase dat het papierengeld zal overleven, het GOUD zegt echter iets anders.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

India schaft accijns op sierraden definitief af

Gisteren maakte de Indiase minister van Financiën bekend dat de accijns van 1% op GOUDen sierraden afgeschaft wordt. De accijns zullen teruggedraaid worden tot 17 maart 2012, dat datum dat ze werden ingevoerd. Hiermee komt India voor een deel de wensen van de GOUDhandelaren tegemoet. Deze gingen in maart 3 weken in staking vanwege nieuwe belastingen op edelmetalen, de fysieke vraag uit India was in deze periode nihil.  De GOUDhandelaren stopten met de stakingen nadat er door de overheid verandering beloofd was, aangezien die nu gekomen is zal een volgende staking voorlopig uitblijven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$