Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6326 tot 6330
Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

India schaft accijns op sierraden definitief af

Gisteren maakte de Indiase minister van Financiën bekend dat de accijns van 1% op GOUDen sierraden afgeschaft wordt. De accijns zullen teruggedraaid worden tot 17 maart 2012, dat datum dat ze werden ingevoerd. Hiermee komt India voor een deel de wensen van de GOUDhandelaren tegemoet. Deze gingen in maart 3 weken in staking vanwege nieuwe belastingen op edelmetalen, de fysieke vraag uit India was in deze periode nihil.  De GOUDhandelaren stopten met de stakingen nadat er door de overheid verandering beloofd was, aangezien die nu gekomen is zal een volgende staking voorlopig uitblijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Nieuwe importcijfers van GOUD in China wijzen op grootste GOUDconsument

De Chinezen kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Men koopt tegenwoordig de volledige fysieke GOUDmarkt leeg.

De nieuwste importcijfers van GOUD uit Hong Kong naar het vaste land liegen er niet om: de invoer VERZESVOUDIGDE in het eerste kwartaal van 2012!

Aan het huidige tempo is China goed op weg om de grootste consument van GOUD, India, definitief achter zich te laten. De komende maanden worden hierin cruciaal.

Als de vraag naar GOUD in de zomermaanden, wat normaal gezien een rustige periode is voor de GOUDverkoop, eveneens hoog blijft dan wordt China de grootste GOUDconsument ter wereld.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Tweede GOUDautomaat in Amerika is een feit

Het bekende Golden Nugget hotel/casiono in Atlantic City heeft er sinds gisteren een nieuw soort automaat bij die goed in het thema past. De zogenaamde “gold ATM” is een automaat die in plaats van blikjes frisdrank en chocoladerepen, GOUD en zilver uitwerpt. Het goedkoopste item uit de automaat is een zilveren munt van een troy ounce en koste gisteren $39, het duurste item is een GOUDen Eagle munt met een gewicht van een troy ounce en heeft een prijs van $1910. De prijzen worden overigens om de 60 seconden ververst. De machine accepteert momenteel alleen cash, maar op termijn moet er ook met creditcard betaald kunnen worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Argentinië kocht voor het eerst sinds 2005 opnieuw GOUD

De trend lijkt maar niet te stoppen, nu blijkt dat ook de centrale bank van Argentinië voor het eerst sinds februari 2005 zijn GOUDreserve verder aandikte met 7 ton GOUD.

Dit zegt wat ons betreft voldoende: niet de prijs, maar de hoeveelheid GOUD is wat uiteindelijk telt!

Bron: hln.be
Geplaatst: maandag 7 mei 2012

Beurs Athene tuimelt 7,6 procent lager

De beurs van Athene heeft zeer negatief gereageerd op de uitslag van de Griekse parlementsverkiezingen. De ASE-index schoot kort na opening 7,6 procent lager.

De twee Griekse regeringspartijen, de socialistische Pasok en de rechtse Nea Dimokratia, verloren bij de verkiezingen hun meerderheid in het parlement. De Griekse neonazipartij 'GOUDen Dageraad' haalde de kiesdrempel en komt zo in het Grieks parlement.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$