Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 6326 tot 6330
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Tegenstrijdige berichten over de IMF aankoop van GOUD

We krijgen plots diverse berichten in onze mailbox van aandachtige lezers van Slim Beleggen over de aankoop van GOUD door het IMF — waarvoor onze dank!

Het zou meer bepaald om de aankoop van 2,3 miljard dollar van het gele edelmetaal gaan. Het bericht werd gepubliceerd door CommodityOnline, en vervolgens overgenomen op diverse blogs.

Maar Slim Beleggen zou Slim Beleggen niet zijn als we eerst alle informatie checken, en nog eens double checken, vooraleer we u informeren over de nieuwste gegevens.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Koersen op Wall Street glijden verder weg, euro, GOUD en zilver krijgen klappen

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag lager geopend, waarbij de koersen in de eerste helft van de sessie verder wegglijden. De verliezen voor de belangrijkste indices lopen momenteel op tot meer dan 1%. Zowel euro, GOUD als olie worden eveneens fors goedkoper.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Goldrush in Peruaanse Amazone

Dit is natuurlijk zeer schadelijk voor het milieu. Helaas is de Peruaanse overheid hier zelf schuldig aan. Buitenlandse mijnbouw bedrijven willen graag in Peru investeren. Helaas ziet de Peruaanse overheid dit als melkkoe, waarbij zulke belachelijk hoge belastingen en heffingen worden gerekend (Ja...misschien lijkt Peru toch wel veel op Nederland) dat er voor de bedrijven niets overblijft. Nu gaat de " arme bevolking" het milieu op grote schaal verwoesten, door met primitieve middelen (kwik) GOUD te zoeken.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Jim Rogers: "Relax, GOUD heeft nog een indrukwekkende stijging voor de boeg"

Jim Rogers gaf tekst en uitleg over diverse markten aan BusinessInsider. Hij is negatief voor de aandelenmarkten, de huizenmarkt in de VS en de Amerikaanse dollar.

Jim Rogers blijft fan van GOUD, alhoewel hij wat voorzichtiger werd door de jarenlange stijging. De huidige correctie kan nog wel enige tijd aanhouden, maar dat mag beschouwd worden als een koopkans. GOUD is helemaal nog geen bubbel, in tegenstelling tot wat de zogenaamde specialisten ook beweren.

Als u nog geen GOUD heeft, adviseert Jim Rogers om nu wat te kopen…

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

GOUD blijft koopwaardig op zwakte

DB Precious Metals Fund volgt de prijsontwikkeling van GOUD (gewicht van 80%) en zilver (een gewicht van 20%). De grafiek is daardoor een perfecte afspiegeling van de GOUDprijsontwikkeling.

Bij deze tracker (die de vooral de GOUDprijs volgt) valt volgens Leleux het belang van de stijgende trendlijn op. Nadat deze lijn de afgelopen jaren sterke steun gaf aan de stijgende trend is de lijn, na de neerwaartse doorbraak van december 2011, nu een belangrijke weerstand geworden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$