Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6331 tot 6335
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 mei 2012

Duurzaam GOUD krijgt een keurmerk

Eerlijk GOUD krijgt een keurmerk. Het gaat dan om GOUD dat op een eerlijke, veilige en milieuvriendelijke manier is gewonnen.

Solidaridad en Max Havelaar willen een einde maken aan de misstanden bij de winning van GOUD. Daarbij worden grondwater en rivieren vervuild met kwik.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 mei 2012

Verkoop GOUDen en zilveren Eagles bij US Mint in april flink lager

De prijzen van GOUD en zilver zijn de laatste maanden niet veel van hun plek gekomen. GOUD schommelt nu al een tijdje tussen de $1600 en de $1700 en de koers van zilver is sinds de daling van 29 februari netto alleen maar verder weggezakt. Het gebrek aan grote prijsbeweging heeft blijkbaar ook zijn weerslag om de hoeveelheid GOUDen en zilveren munten die gekocht worden. Was het vorig jaar april nog behoorlijk druk bij de US Mint, nu draait de productie op een veel lager pitje.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 6 mei 2012

GOUD: fundamenten versus koersverloop zijn onmogelijk

De ontwikkeling van de GOUDprijs is nogal merkwaardig te noemen wanneer we de fundamenten er naast leggen. In eerste instantie is het gegeven op zich al zeer opmerkelijk dat de GOUDprijs de afgelopen 3 maanden op rij is gedaald. Dit is vanaf maart 2001 niet meer voorgekomen. Voor een bullmarkt is dit al helemaal vreemd en merkwaardig te noemen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 6 mei 2012

Indonesië wil 50% exportbelasting op erts van GOUD, zilver en koper

Indonesië zou van plan zijn om een extra belasting tot 50% te heffen op de export van GOUD-, zilver- en kopererts. De exportheffing zal ook van toepassing zijn op de ertsen van andere metalen. Met deze heffing wil de Indonesische regering de binnenlandse economie stimuleren, want de heffing zou het voor bedrijven aantrekkelijker maken om het erts in eigen land te zuiveren en om te smelten tot eindproduct. Het bouwen van die infrastructuur en het zuiveren van de ertsen levert veel banen op, die nu verloren gaan door het ruwe erts te exporteren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 6 mei 2012

Amerikaanse bevolking kiest GOUD als beste lange-termijn belegging?

De respondenten van een onderzoek van Gallup gaven aan de hoogste verwachtingen te hebben van het beleggen in GOUD. Van de meest gangbare beleggingscategorieën kreeg GOUD de meeste voorkeursstemmen, op afstand gevolgd door vastgoed, aandelen, beleggingsfondsen en sparen. Tussen de verschillende groepen respondenten zitten wel een aantal interessante verschillen, die we graag met u delen. Zo bleken vrouwen minder hoge verwachtingen te hebben dan mannen van beleggen in GOUD en staan jongeren die niet studeren positiever tegenover GOUD dan leeftijdsgenoten die wel studeren.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$