Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 6336 tot 6340
Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 19 april 2012

GOUD doet vrijwel niks vandaag, zilver noteert een bescheiden winst

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,09% op $1640,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 0,10% op €1249,53 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,60% op $31,82 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,54% op €24,21 per troy ounce.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 19 april 2012

GOUD en zilver verliezen gisteren wederom wat terrein

Bij gebrek aan richtinggevend nieuws kwamen de koersen van GOUD en zilver weinig van hun plek. De spotprijzen zijn op het moment van schrijven ongeveer $1.640 en €1.250 voor een troy ounce GOUD en $31,59 of €24,08 voor datzelfde gewicht in zilver. Op dit moment is zilver 52x zo goedkoop als GOUD, terwijl die ratio eind februari nog de 48 bereikte. Gedurende de maand april is zilver dus iets goedkoper geworden ten opzichte van het GOUD. Gisteren zagen we nog een zeer opmerkelijke daling van de GOUD- en zilverprijzen, precies op het moment van de PM fix in Londen. Vandaag zagen we rond datzelfde tijdstip weer een daling in de koersen, al waren de proporties deze keer een stuk kleiner.

Vandaag zakten de aandelenkoersen ook weer een beetje weg met verliezen van ongeveer 1% voor de AEX index en de Duitse DAX, terwijl de Amerikaanse S&P 500 en de Dow Jones vanavond respectievelijk 0,38 en 0,63 procent lager sloten. De HUI Gold index, die de grootste mijnbouwbedrijven voor GOUD en zilver volgt, liet vandaag ook een daling van ongeveer 1% zien. Ook bij de olieprijs zien we rood op de borden, want op het moment van schrijven staat de WTI olie 1,37% lager op $102,77. Brent olie verliest iets minder en staat met een daling van 0,61% op een koers van $118,06 per vat.

Verder: Syrië wil GOUD verkopen ...

Bron: fiscalert.nl
Geplaatst: donderdag 19 april 2012

AFM: pas op met GOUD en zilver

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) constateert dat het aanbod van edelmetalen (meestal GOUD en/of zilver) een grote vlucht heeft genomen. Als edelmetaal na aankoop wordt opgeslagen door de verkoper of een derde, is meestal sprake van een beleggingsobject. Aanbieders van beleggingsobjecten moeten een vergunning van de AFM hebben of vrijgesteld zijn van de vergunningplicht.

De AFM adviseert iedereen die wil investeren in edelmetaal vooraf goed onderzoek te doen naar de vergunningplicht van de partij waarmee zaken wordt gedaan, maar ook naar de economische risico’s die daaraan zijn verbonden. Investeren in edelmetaal blijft een belegging waarbij rendement niet kan worden gegarandeerd. In economisch betere tijden kan de GOUDkoers dalen. De AFM waarschuwt om bij verkoop via webshops extra alert te zijn.

Bron: afm.nl
Geplaatst: donderdag 19 april 2012

AFM legt last onder dwangsom op aan Benelux GOUD

De AFM heeft Benelux GOUD om informatie gevraagd, omdat het vermoeden bestaat dat het zonder een vergunning van de AFM beleggingsobjecten heeft aangeboden en mogelijk nog steeds aanbiedt. Daarbij maakte Benelux GOUD gebruik van de website: www.beneluxGOUD.nl.

Het is verboden om beleggingsobjecten aan te bieden zonder een daartoe door de AFM verleende vergunning. Benelux GOUD bood consumenten de mogelijkheid om edelmetaal te kopen en op te (laten) slaan. De AFM heeft de verzochte informatie nodig om vast te stellen of inderdaad sprake is van overtreding van de Wet op het financieel toezicht.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

Onderzoeksbureau verwacht $2.000,- eind 2012

Uit een rapport van GFMS Limited, het onderzoeksbureau voor GOUD en zilver van Thompson Reuters, blijkt dat de GOUDprijs mogelijk door kan stijgen naar de $2.000,- per troy ounce (31,1 gram). GFMS verwacht dat dit nieuwe recordniveau aan het einde van 2012 of in het begin van 2013 op de borden zal staan. Philip Klapwijk, analist bij GFMS, laat Reuters weten dat er door de schuldenproblemen nog steeds kans is op meer kwanititatieve verruiming in Europa en in Amerika en dat de centrale banken hun reserves veilig in GOUD willen hebben staan.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$