Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6341 tot 6345
Bron: kingworldnews.com
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Vraag naar fysiek GOUD ongehoord groot ondanks papierprijs manipulatie

“At the same time, we are reading that a number of central banks are buying gold.  So the nonsense coming from the mainstream media that people are not interested in gold is completely false.  We are seeing massive accumulation of physical gold.  This decline today is clearly only in the paper market.

Once people wake up to the fact that the paper market is not even a real market, meaning it’s a false market that can never deliver the real goods, once investors realize this, that is when people will really panic....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Bill Murphy (GATA) sluit niet uit dat zilver nog dit jaar door het lint kan gaan

Bill Murphy, de uitgesproken topman van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee), bespreekt met Unconcentional Finance de manipulatie van GOUD en zilver.

De fysieke markt is volgens Murphy veel kleiner dan iedereen verwacht en de voorraden slinken met de dag. Met name bij zilver verwacht Bill Murphy problemen. Hij sluit zelfs niet uit dat de prijs van het witte edelmetaal al dit jaar compleet door het dak kan gaan!

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Laat u niet vangen door de volatiliteit

De GOUDprijs stagneert al enkele weken tussen de $ 1.600 en de $ 1.700, ruim genomen. Met deze stagnatie lijkt het vet van de soep voor de GOUDprijs, zeker na de correctie in de 2e jaarhelft van 2011 en die van begin dit jaar.

Historisch gezien zitten we nu ook midden in de rustigste periode voor GOUD. Eind augustus / begin september begint (nogmaals historisch gezien) de sterkere periode voor GOUD daar de vraag naar GOUD door particulieren oploopt door allerhande feesten.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Portugal kan belangrijke GOUDproducent worden

Volgens Nikolas Perrault, CEO van Colt Resources Inc., kan Portugal uitgroeien tot een belangrijke GOUDproducent en zijn de Portugese voorraden nog onder de radar. Zo verklaarde hij eergisteren tegenover Kitco. Recente resultaten van boorproeven in het zuiden van Portugal hebben aangetoond dat daar hoge concentraties GOUD onder de grond zitten.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Banencijfers Amerika jagen GOUD de diepte in

GOUD beleeft zware tijden op dit moment. Ook vandaag dook de prijs van GOUD weer naar beneden na aanleiding van een banenrapport uit de Verenigde Staten. In dit rapport staat de het aantal werklozen weer aan het toenemen is, waardoor extra steunmaatregelen om de economie op gang te houden worden verwacht.

De GOUDkoers begon de dag met een koers van 1649 dollar per troy ounce, maar daalde in de loop van de dag af naar een GOUDkoers in troy ounce van 1633 dollar. Ook berichten uit Europa hebben ervoor gezorgd dat de GOUDprijs aan het dalen is. De ECB heeft aangegeven dat de banken het goed doen en dat men erover denkt om de steunmaatregelen eerder af te bouwen mocht de stabiliteit blijven. Voorlopig houdt de ECB de rente op 1%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$