Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6341 tot 6345
Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Krachtige omwenteling op komst

GOUD en zilver krijgen een pak slaag en de Warren Buffetts van deze wereld zijn er als de kippen bij om hun gelijk te halen dat je edelmetalen vooral niet moet hebben. Of juist wel?

In ons boek ‘Geld, GOUD en zilver’ schrijven Eric Mecking en ik over het moment van kopen in de vorm van kooptips. Een van die tips luidt als volgt: Koop de dips! Af en toe zullen de GOUD- en zilverkoers een flinke correctie laten zien. Ga op uw handen zitten, reserveer een bepaald bedrag en sla uw slag wanneer een wat grotere dip zich voordoet. In geval van twijfel koopt u eerst voor de helft of een derde van het bedrag dat u voor dips wilde gebruiken. Gaat de koers nog lager, koop dan een tweede of een derde portie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Bloedbad bij GOUDmijnaandelen!

Gisteren werd de nodige ravage aangericht onder GOUDmijnaandelen. Beleggers verkochten massaal hun posities in GOUDmijnbedrijven, gaande van de grote producenten over royalty-ondernemingen tot exploratiebedrijven.

De HUI dook met een snoekduik van bijna 5 procent naar beneden tot aan de psychologische steun op 400 indexpunten.

De schade op individueel niveau liep voor sommige namen op tot 10 procent: een heus bloedbad!

Waar moet het nu heen met de GOUDmijnaandelen? En nog belangrijker: wat moet u nu doen als u posities heeft in GOUDmijnen?

We stuurden zopas onze visie, analyse en wijze van aanpak uit naar onze abonnees van het GOUD & Zilver Rapport via onze ALERT mailingservice!

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Belegt u in GOUD of wordt u orthodontist?

Het is een beetje rustig aan het GOUDfront. Willem Middelkoop verkocht zijn GOUDhandel goedgetimed aan Value8, het fondsje van voormalig VEB-directeur Peter Paul de Vries. Ik denk niet dat hij er erg blij mee is, Peter Paul.

GOUD ging vorig jaar door het plafond en bereikte een topkoers van rond de 1900 dollar per troy ounce ergens in het derde kwartaal 2011. Beleggers struikelden over elkaar om GOUD, al dan niet fysiek, te kopen. En wie nog ergens juwelen had die toch niet werden gedragen, die verkocht ze aan opkopers die in hotels en zelfs in bussen langskwamen. Jacobse en Van Es wisten het al.

Degenen die het laatste deden: hun GOUD verkopen, deden de beste zaak. Vandaag noteert GOUD rond de 1640 dollar na eerder al op 1473 te hebben gestaan.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

NEGENDE ORIGINELE STUK (en voorlopig laatste, just to make my point)

Ik vond bij Casey Research twee adequate grafieken die precies op deze vraag een antwoord geven. GOUD en ook zilver ? Zij deden het alright, doorheen recessies en depressies, en zelfs na een occasionele terugval eindigden ze telkens hoger en hoger.

Elke negatieve economische periode sinds 1955 heeft GOUD, dat zilver altijd met zich mee trekt, overleefd, meer nog : is daar altijd beter en sterker uit gekomen.

En hoe deden de afgeleiden van GOUD het, de GOUDmijnen ? Wel, ook hier zien we een zelfde patroon :

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

GOUD- en zilvermijnen krijgen opnieuw klappen op Wall Street

Het waren vooral GOUD- en zilvermijnen zoals Barrick Gold, Silver Wheaton, Newmont Mining en Hecla Mining die klappen kregen.

Voor een troy ounce GOUD werd 1606,50 dollar betaald, of een daling met iets meer dan 32 dollar of zowat twee procent ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Ruwe olie (US Crude) werd opnieuw goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 97 dollar betaald. Op dagbasis was er sprake van een terugval met ruim een half procent. Herstel van de GOUDprijs op korte termijn lijkt niet waarschijnlijk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$