Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 6346 tot 6350
Bron: knack.be
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

GOUD en olie blijven consolideren, analisten vrezen piekvorming

Wall Street gaat is vandaag verdeeld gesloten, zonder dat er uiteindelijk een duidelijke richting zichtbaar werd bij de belangrijkste indices.

De gebeurtenis van deze week wordt ongetwijfeld de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers komende vrijdag. De consensusverwachting is dat er in april 165.000 nieuwe banen zijn bijgekomen, maar steeds meer analisten sluiten niet dat de jobcreatie wel eens zou kunnen tegevallen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Zwaar noodweer op komst

Dat het noodweer aan het toeslaan is moge duidelijk zijn. Alleen vandaag al in de headlines: Faillissementen met één vijfde gestegen (België). Enorme toename van “bad-loans”, bij sommige banken wel 50 procent – ja het staat er echt goed! (Spanje) Toenemende criminaliteit – ja nog steeds. We zien plofkraken (nieuw woord in mijn vocabulaire) op pinautomaten, roofovervallen op juweliers (GOUD, zilver), maar ook het “wel tanken maar niet betalen”- fenomeen (lees: benzinediefstallen) enorm toenemen. (Nederland). Als slagroom en kersen op de taart hebben we nog de toenemende werkloosheid. De cijfers blijven maar oplopen en komen herhaaldelijk aan bod in onderstaande headlines.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Barrick Gold verhoogt kwartaaldividend met 33 procent!

Zoals we het eerder voorspelden in het GOUD & Zilver Rapport, heeft de unieke dividendverhoging van Newmont Mining zijn effect niet gemist in de GOUDmijnsector.

Inmiddels traden vele GOUDproducenten in de voetsporen van Newmont Mining met een forse verhoging van het dividend. We waren zelfs getuige van een ware omwenteling in de sector toen Gold Resource Corp (GORO) recent een keuzedividend aankondigde tussen cash of fysiek GOUD en/of zilver.

Het was voor ons slechts een kwestie van tijd vooraleer de andere grote spelers in de GOUDmijnsector met een substantiële dividendverhoging zouden opdraven.

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 2 mei 2012

China neemt belang in grote GOUDmijn in Fiji

China gaat door met het investeren om de honger naar GOUD van het land te stillen. Bekend is geworden dat China een belang van 17,6% heeft genomen in een van de meest veelbelovende mijnen in Fiji, de Vatukoula mijn. Uit deze mijn zou 680.000 troy ounce GOUD kunnen komen, iets wat de wereldwijde vraag naar GOUD voor een groot deel zou kunnen voldoen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 2 mei 2012

Myanmar klaagt bij China over illegale GOUDproductie

Myanmar heeft deze week klachten ingediend tegenover China wat betreft illegale GOUDproductie. Volgens de overheid van Myanmar zijn Chinese werklieden op Peoprhu Island, dat in de Laymro River ligt, zogenaamd bezig om de bouw van een waterkrachtcentrale te realiseren. Het gereedschap dat door de Chinezen nu meegebracht wordt, is echter bedoelt voor het mijnen van GOUD. De Chinezen zijn dus bezig met het vinden en mijnen van GOUD in plaats van het bouwen van een nieuwe waterkrachtcentrale, aldus Myanmar.

Volgens waarnemers staat Peoprhu Island bekend om zijn ondergrondse GOUDreserves, aangaande van de eeuwenoude geschiedenis van Arakan. Tevens zeggen de waarnemers dat zowel het waterkrachtcentrale project als de GOUDmijnbouw het locale milieu ernstige schade zullen toebrengen. De Laymro River is niet alleen een toeristische trekpleister dankzij haar schoonheid, er zijn tevens meer dan 60 dorpen van afhankelijk qua landbouwteelt en (drink)water.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$