Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6346 tot 6350
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Het Westen verkoopt papier, China koop fysiek

GOUD wel te verstaan.

De laatste tijd heeft de Comex GOUDkoers enkele forse tikken gekregen op heel korte termijn. Op maandag 30/04 werd de GOUDprijs met $ 15 naar beneden gedrukt op enkele seconden tijd door 7.500 GOUD futures te verkopen. Dit vertegenwoordigde een marktwaarde van $ 1,24 miljard.

Ook vrijdag 4 mei warden + 3.000 future-contracten verkocht op Comex, om 1:30 AM, Chicago time wat nogal ongewoon is op dat uur van de dag. Dit bewijst het globale karakter van de verkoop van fysieke GOUDcontracten om de prijs naar beneden te drukken.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

GOUD voorspelt einde fiatmunten

Voor 1971 was ons geld gedekt door GOUD. Nu is ons geld gedekt door schulden die gebaseerd zijn op schulden, die afhankelijk zijn van gehefboomde schulden. Er zijn meer en meer tekenen dat het schuldensysteem op zijn laatste benen loopt en dat er terug gegrepen gaat worden naar een geldsysteem gedekt door GOUD. Het einde van het fiatgeld speelt zich nu al af in Europa, Japan en de VS zullen volgen.

Een van de eerste signalen die hier op wijzen is de permanent backwardation (uitleg volgt) van het GOUD. De meeste mensen zijn nog in de ontkenningsfase dat het papierengeld zal overleven, het GOUD zegt echter iets anders.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

India schaft accijns op sierraden definitief af

Gisteren maakte de Indiase minister van Financiën bekend dat de accijns van 1% op GOUDen sierraden afgeschaft wordt. De accijns zullen teruggedraaid worden tot 17 maart 2012, dat datum dat ze werden ingevoerd. Hiermee komt India voor een deel de wensen van de GOUDhandelaren tegemoet. Deze gingen in maart 3 weken in staking vanwege nieuwe belastingen op edelmetalen, de fysieke vraag uit India was in deze periode nihil.  De GOUDhandelaren stopten met de stakingen nadat er door de overheid verandering beloofd was, aangezien die nu gekomen is zal een volgende staking voorlopig uitblijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Nieuwe importcijfers van GOUD in China wijzen op grootste GOUDconsument

De Chinezen kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Men koopt tegenwoordig de volledige fysieke GOUDmarkt leeg.

De nieuwste importcijfers van GOUD uit Hong Kong naar het vaste land liegen er niet om: de invoer VERZESVOUDIGDE in het eerste kwartaal van 2012!

Aan het huidige tempo is China goed op weg om de grootste consument van GOUD, India, definitief achter zich te laten. De komende maanden worden hierin cruciaal.

Als de vraag naar GOUD in de zomermaanden, wat normaal gezien een rustige periode is voor de GOUDverkoop, eveneens hoog blijft dan wordt China de grootste GOUDconsument ter wereld.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Tweede GOUDautomaat in Amerika is een feit

Het bekende Golden Nugget hotel/casiono in Atlantic City heeft er sinds gisteren een nieuw soort automaat bij die goed in het thema past. De zogenaamde “gold ATM” is een automaat die in plaats van blikjes frisdrank en chocoladerepen, GOUD en zilver uitwerpt. Het goedkoopste item uit de automaat is een zilveren munt van een troy ounce en koste gisteren $39, het duurste item is een GOUDen Eagle munt met een gewicht van een troy ounce en heeft een prijs van $1910. De prijzen worden overigens om de 60 seconden ververst. De machine accepteert momenteel alleen cash, maar op termijn moet er ook met creditcard betaald kunnen worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$