Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6351 tot 6355
Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 12 mei 2012

China’s GOUDproductie stijgt wederom in het eerste kwartaal

’s Werelds grootste GOUDproducent, China, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 80,8 ton aan GOUD gedolven. Hiermee is de productie in de eerste 3 maanden 10% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Alleen in maart bereikte de output van het edelmetaal 29,8 ton, vorig jaar was dat nog 26.2 ton in dezelfde maand.

Volgens een verklaring van het Chinese ministerie van industrie en informatietechnologie waren de 10 grootste GOUDproducerende bedrijven in het land goed voor 41,3 ton, dit komt overeen met 51,1% van de totale output.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Weer eens over GOUD en manipulatie

Deze morgen om zes uur luisterde ik met een half (wakker) oor naar het korte nieuwsbericht op de radio.

Men meldde dat JPMorgan een verlies van anderhalf miljard heeft gerapporteerd. Dat zou te wijten zijn aan gevaarlijke investeringen, wat dat ook zou mogen betekenen. Op beursbox lees ik dat GOUD om allerlei redenen “moet” beginnen stijgen. Gisteren kreeg ik een verwijtende mail van waar blijven de Chinezen met hun grote orders? Ik had mij opgetrokken aan het idee dat de GOUDkoers om die reden niet meer ging dalen. Ergens lees ik dat de Zuid-Europese banken diep in de miserie zitten, omdat Noord-Europese banken en particulieren hun tegoeden hebben versast naar veiliger oorden, waardoor de financiële risico’s van de private naar de publieke sector zijn verplaatst. De Griekse crisis wordt plots acuter, GOUD en zilver dalen plots aanzienlijk in waarde. Het plotse gerucht dat een manipulatie van de koersen door High Frequenty trading geen geld zou kosten aan de manipulator, omdat op die manier anderen tot handelen “verleid” worden. De vraag is dan waarom dergelijke ingrepen gebeuren op de kalmste tradingogenblikken van de dag en niet op de drukste. De haast krampachtige pogingen om de AEX boven de 300 te houden dat je de laatste dagen kon opmerken.

Genoeg stof tot nadenken dus. Al een tijd ben ik ervan overtuigd dat alles, maar dan ook alles, in het financiële wereld aan manipulatie onderworpen is. Niemand met enige naam en faam zal dat ooit luidop zeggen, sommigen zullen het staalhard ontkennen. Maar volgens mij is de allereerste en zelfs allerbelangrijkste les die je moet leren om jezelf staande te houden in dit wereldje. Meestal is de bedoeling van de kunstmatige ingrepen om het geld van kleine beleggers te verplaatsen naar de grote beleggers. Beleggingsmethoden die zich minder voor dat doel lenen, worden afgedaan als niet meer aangepast aan de moderne tijd. Zoek maar eens op internet naar de Buy and Hold methode. Als ik dat allemaal moet geloven, ben ik rijp voor een speciale dokter die dringend mijn bovenkamer moet nazien. Ik loop de kans een vaste bewoner van de gesloten afdeling te worden van de gesloten afdeling in het hospitaal.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

INTERVIEW JAMES RICKARDS…

Over GOUD en meer QE…  Dit is de man die 7000 dollar GOUD voorspelt ! Futuremoneytrends.com :

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Nog steeds overwogen in GOUD, vraag naar fysiek GOUD houdt stand

GOUD bevindt zich momenteel in het 12e jaar van een haussemarkt en zou in het vierde kwartaal een recordhoogte kunnen bereiken indien de centrale banken de rente op recordlaagten houden, zelfs al zijn de hedge funds het minst bullish sinds 2009, zoals blijkt uit de analyses van de beste analisten.

Onbewerkt GOUD en zilver zullen volgens Thierry Masset, Chief Investment Officer ING Belgium, in het vierde kwartaal gemiddeld 1900 USD per ounce halen, 14% meer dan nu het geval is, zoals blijkt uit de mediaanverwachtingen van de top 5 van analisten van edele metalen in de Bloomberg Rankings van de afgelopen twee jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

GOUD vs Buffet

Zoals gekend, heeft beursgoeroe Warren Buffet het niet zo voor GOUD. Een van zijn argumenten is dat een ounce GOUD van 12 jaar geleden, nog steeds een ounce GOUD is vandaag. Maar kan men niet hetzelfde stellen over Berkshire Hathaway. Een aandeel BRK/A van 12 jaar geleden is nog steeds hetzelfde aandeel BRK/A vandaag. GOUD betaald geen dividend, maar BRK/A betaald ook geen dividend!

De laatste 12 jaar heeft GOUD een rendement behaald van 466 % ten opzichte van 120 % voor BRK/A ofwel 4 keer meer. Warren Buffet profiteerde maximaal van de seculaire bull van aandelen die begon in de jaren ’80, begin ‘ 90. GOUD profiteert van de seculaire bull die begon begin jaren 2000. Iedereen heeft zijn moment in de geschiedenis, die van Buffet is gepasseerd, die van GOUD zit nog in zijn glorieperiode.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$