Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 6356 tot 6360
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

GOUD vs Buffet

Zoals gekend, heeft beursgoeroe Warren Buffet het niet zo voor GOUD. Een van zijn argumenten is dat een ounce GOUD van 12 jaar geleden, nog steeds een ounce GOUD is vandaag. Maar kan men niet hetzelfde stellen over Berkshire Hathaway. Een aandeel BRK/A van 12 jaar geleden is nog steeds hetzelfde aandeel BRK/A vandaag. GOUD betaald geen dividend, maar BRK/A betaald ook geen dividend!

De laatste 12 jaar heeft GOUD een rendement behaald van 466 % ten opzichte van 120 % voor BRK/A ofwel 4 keer meer. Warren Buffet profiteerde maximaal van de seculaire bull van aandelen die begon in de jaren ’80, begin ‘ 90. GOUD profiteert van de seculaire bull die begon begin jaren 2000. Iedereen heeft zijn moment in de geschiedenis, die van Buffet is gepasseerd, die van GOUD zit nog in zijn glorieperiode.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Goldman Sachs: GOUDprijs staat nog steeds binnen 6 maanden op $1840

De grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs kwam gisteren met een rapport naar buiten waarin ze vasthouden aan de prognose van de GOUDprijs eerder dit jaar. Volgens Goldman Sachs moet de GOUDprijs over 6 maanden op $1840 per troy ounce staan, de prijsstijging zal voornamelijk veroorzaakt worden door een derde ronde van monetaire verruiming door de Fed die in juni zal plaatsvinden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

GOUD even niet in trek als veilige haven

Omdat GOUD standaard in dollars wordt afgerekend, verklaart de stijging van de dollar ten dele de daling van de GOUDprijs.

Het zijn geen vrolijke dagen voor beleggers. Door alle onzekerheid over het verdere verloop van de eurocrisis zit de angst er goed in. Je zou zeggen dat de GOUDprijs met al die onzekerheid nu wel door het dak zou gaan, maar niets is minder waar. De GOUDprijs daalt juist al dagen. Blijkbaar zien beleggers edelmetaal even niet als een veilige haven om hun centjes naartoe te brengen.

Sterker nog, de GOUDprijs bereikte deze week het laagste punt in vier maanden en dook onder de 1.600 dollar per ounce. De waarde van de dollar daarentegen stijgt al dagen. Kortom: GOUD verliest zijn glans en cash is king. Omdat GOUD standaard in dollars wordt afgerekend, verklaart de stijging van de dollar ten dele de daling van de GOUDprijs. Maar er zijn meer factoren die een rol spelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Jim Rogers analyseert de verdere evolutie voor de prijs van GOUD

Jim Rogers was te gast op Gold Standard Radio, waarbij hij werd gevraagd naar het monetaire beleid van de VS. Jim is meedogenloos voor Ben Bernanke.

Uiteraard heeft het Fed beleid ook consequenties voor de prijs van GOUD. Jim Rogers geeft tekst en uitleg bij zijn analyse voor de prijs van GOUD.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

De zin en onzin van een terugkeer naar de GOUDstandaard

Volgens de mainstreameconomen is een terugkeer naar de GOUDstandaard een absurd idee. Maar ondanks de vrijwel universele afwijzing is het idee misschien niet zo gek als het lijkt.

Een historische vergelijking van de Bank of England (.pdf) tussen de economische periodes van de traditionele GOUDstandaard (1870-1913), het Bretton Woods-compromis (1948-1972) en flexibele wisselkoersen (1972-nu) toont aan dat de wereld het onder de GOUDstandaard helemaal niet zo slecht deed als hedendaagse economen beweren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$