Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6371 tot 6375
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Wall Street moet met zwaartekracht afrekenen

We onthouden van de handel op de beurs van Wall Street gisterenavond enkele opmerkelijke dingen. Barrick Gold Corp. (ABX), de grootste GOUDgroep in de wereld, zag de winst in Q1met 2,8 % toenemen. Zonder one-time items toonde ABX een WPA van $ 1,09, of precies het bedrag dat de analisten hadden verwacht.

Barrick maakte zijn bijnaam van Steadie Eddie van de gold-mining sector opnieuw waar, het kwartaaldividend van Barrick Gold ging omhoog van $cent 15 naar $cent 20. De aandeelhouders mogen tevreden zijn, Steadie Eddie blijft presteren. Aaron Regent, ceo, wil in 2016 ca. 9 mln ounce produceren en Regent kennende ligt dat doel binnen de mogelijkheden. De forecast voor dit jaar bedraagt 7,8 mln.

Bron: knack.be
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

GOUD en olie blijven consolideren, analisten vrezen piekvorming

Wall Street gaat is vandaag verdeeld gesloten, zonder dat er uiteindelijk een duidelijke richting zichtbaar werd bij de belangrijkste indices.

De gebeurtenis van deze week wordt ongetwijfeld de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers komende vrijdag. De consensusverwachting is dat er in april 165.000 nieuwe banen zijn bijgekomen, maar steeds meer analisten sluiten niet dat de jobcreatie wel eens zou kunnen tegevallen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Zwaar noodweer op komst

Dat het noodweer aan het toeslaan is moge duidelijk zijn. Alleen vandaag al in de headlines: Faillissementen met één vijfde gestegen (België). Enorme toename van “bad-loans”, bij sommige banken wel 50 procent – ja het staat er echt goed! (Spanje) Toenemende criminaliteit – ja nog steeds. We zien plofkraken (nieuw woord in mijn vocabulaire) op pinautomaten, roofovervallen op juweliers (GOUD, zilver), maar ook het “wel tanken maar niet betalen”- fenomeen (lees: benzinediefstallen) enorm toenemen. (Nederland). Als slagroom en kersen op de taart hebben we nog de toenemende werkloosheid. De cijfers blijven maar oplopen en komen herhaaldelijk aan bod in onderstaande headlines.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Barrick Gold verhoogt kwartaaldividend met 33 procent!

Zoals we het eerder voorspelden in het GOUD & Zilver Rapport, heeft de unieke dividendverhoging van Newmont Mining zijn effect niet gemist in de GOUDmijnsector.

Inmiddels traden vele GOUDproducenten in de voetsporen van Newmont Mining met een forse verhoging van het dividend. We waren zelfs getuige van een ware omwenteling in de sector toen Gold Resource Corp (GORO) recent een keuzedividend aankondigde tussen cash of fysiek GOUD en/of zilver.

Het was voor ons slechts een kwestie van tijd vooraleer de andere grote spelers in de GOUDmijnsector met een substantiële dividendverhoging zouden opdraven.

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 2 mei 2012

China neemt belang in grote GOUDmijn in Fiji

China gaat door met het investeren om de honger naar GOUD van het land te stillen. Bekend is geworden dat China een belang van 17,6% heeft genomen in een van de meest veelbelovende mijnen in Fiji, de Vatukoula mijn. Uit deze mijn zou 680.000 troy ounce GOUD kunnen komen, iets wat de wereldwijde vraag naar GOUD voor een groot deel zou kunnen voldoen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$