Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8052 artikelen gevonden. Artikel 6376 tot 6380
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

“In dit sentiment worden de krachtigste stierenmarkten geboren”

Het zijn de woorden van Mark Hulbert aangaande de diepe depressie die er momenteel heerst omtrent GOUD.

Je zou het bijna niet geloven, maar zijn bekende HGNSI GOUDsentiment index zakte afgelopen week tot het laagste niveau sinds maart 2009, tot -17,5 indexpunten!

Via MarketWatch: De gemiddelde GOUDspecialist is relatief gezien dus nog veel negatiever dan 3 jaren geleden het geval was, omdat de prijs van GOUD vandaag dubbel zo hoog staat als destijds.

Dit wordt stilaan te gek voor woorden! Ook Mark Hulbert (met zijn lange staat van dienst) heeft dit nooit eerder gezien. Hij besluit daarom met de wijze woorden:

Profiteer ook van het pessimisme in de GOUDmarkt...

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

België scheurt

België is een van de weinige (misschien wel het enige) Westerse land dat nog geen last heeft van een vastgoedcrisis. De Belg heeft een baksteen in zijn maag. Een eigen huis is dan ook de belangrijkste spaarvorm van de meeste Belgen. Ondanks het feit dat België, op Hong Kong en Sinapore na, het duurste vastgoedpatrimonium heeft  in de wereld, blijven we vastgoed kopen. Ik las onlangs nog een artikel in de krant die 3 alternatieven bood voor een waardeloos spaarboekje. Een daarvan was dus vastgoed, eigenlijk niet te geloven. (Ter info, GOUD stond er niet tussen

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

China importeert in de eerste twee maanden van het jaar massaal GOUD uit Hong Kong

China heeft in februari dit jaar 40.000 kilo aan GOUD geïmporteerd van Hong Kong. Vorig jaar bedroeg de GOUDimport uit Hong Kong 3.115 kilo, dit betekent 13 keer weinig als dit jaar. In de eerste twee maanden van dit jaar bedroeg de Chinese GOUDimport uit Hong Kong 72.617 kilogram, vorig jaar was dat in dezelfde periode slechts 10.564 kilogram. De totale Chinese GOUDimport is de afgelopen jaren overigens voor ongeveer de helft afkomstig vanuit Hong Kong.

Een reden voor deze relatief grote hoeveelheid is de dip van de GOUDprijs aan het begin van het jaar. Daarnaast had het begin van het Chinese nieuwe jaar en de stijgende inkomens in het land ook een positieve invloed op de GOUDimport. Tevens is de vrees voor stijgende inflatie groot en bestaat er de grote kans dat de vastgoedbubbel  in China op springen staat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

De geheime koper in de GOUDmarkt legt massaal orders in

U vraagt zich af waarom de prijs van GOUD er zo sterk bij ligt terwijl iedereen negatief wordt over het gele edelmetaal? Het antwoord ligt voor de hand: China!

De Chinezen kopen alle dips, zoveel mag duidelijk zijn nadat we de Chinese invoer van GOUD uit Hong Kong weer zagen aantrekken in februari tot 40 ton, oftewel 13x zoveel als een jaar geleden.

[Reuters]

Laat u dus niets wijs maken door de critici, de stierenmarkt in GOUD is krachtiger dan ooit!

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

Zilver, maar vooral GOUD komt het paasweekeinde goed uit (10-04-2012)

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 1,84% op $1660,20  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 1,97% op €1268,59 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,2% op $31,84 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,53% op €24,33 per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$