Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 6381 tot 6385
Bron: geldenrecht.nl
Geplaatst: dinsdag 24 april 2012

Pas op met beleggen in GOUD - Geld en Recht

Door slechte economische vooruitzichten en stijgende prijs van GOUD en zilver zijn er steeds meer aanbieders van edelmetalen op de markt. Kopers moeten oppassen voor malafide aanbieders, waarschuwt de AFM.

GOUD en zilver worden vaak verkocht via internetwinkeltjes, waarbij het edelmetaal niet in handen komt van de koper, maar direct na aankoop wordt beheerd door de verkoper of een andere partij. Dat geeft bijzondere risico’s, want een belegger kan dan moeilijk controleren of het GOUD ook echt geleverd is. Soms is contact met de verkoper zelfs alleen via e-mail mogelijk. In zo’n geval kan de aanbieder mogelijk malafide zijn, meent de AFM.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 april 2012

Vooraleer u gaat twijfelen: Rusland kocht weer 500k ounces GOUD bij

Er bereikten ons in de afgelopen periode nogal wat mails van verontruste GOUDbeleggers aangaande de GOUDreserve van de Russische centrale bank.

Volgens de berichten hadden de Russen in januari geen GOUD gekocht en in februari zelf 100.000 ounces verkocht. Voor diverse commentatoren was dit een bevestiging van het einde van de stierenmarkt in GOUD.

We vrezen dat we slecht nieuws hebben voor al die critici van GOUD. Rusland KOCHT opnieuw voor 500.000 ounces GOUD in maart!

Hiermee bereikt de Russische GOUDreserve een nieuw record van 28,3 miljoen ounces.

Zo ziet u maar, enkele maanden van terughoudende aankopen door een centrale bank betekent nog niet automatisch het einde.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 24 april 2012

Italianen verschepen GOUD naar Zwitserland

De handelsbalans van Italië, het verschil tussen export en import, is in februari verbeterd, zo meldde Instat. Maar dat is voornamelijk het gevolg van de export van GOUD naar de noorderburen van Italië. Die nam met 35,6 procent toe ten opzichte van februari vorig jaar.

De totale export van Italië steeg in februari met 2,1 procent, terwijl de invoer van goederen met 5,8 procent afnam. Daarmee kwam de handelsbalans uit op 1,1 miljard euro.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Hoe het IMF de strop rond de nek van de Europese economie nog wat heeft verstrakt

China, Japan, de VS, de olieproducerende landen en de opkomende economieën van Latijns-Amerika hadden een GOUDen kans om Europa van de economische zelfmoord te redden door via het IMF de druk op de eurozone verder op te voeren, maar hebben dat verzuimd, schrijft The Daily Telegraph.

Het IMF maakte vorige week bekend dat het ruim 300 miljard euro extra tot zijn beschikking heeft om de schuldencrisis te bestrijden. De belofte van het Internationaal Muntfonds om het Europese reddingsfonds tot 1.000 miljard euro te verhogen sterkt echter de foute visie van de leiders van de eurozone en de Berlijnse elites. Die blijven volhouden dat de crisis werd veroorzaakt door speculanten en dat bezuinigen het enige antwoord is.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Zilver zakt vandaag fors weg, GOUD houdt stand

GOUD begint de week met een gematigd verlies, de zilverprijs zakte daarentegen flink weg vandaag. Het verlies van zilver ligt in de trend met die van de internationale beurzen. Zo dook de AEX even onder de 300 punten en noteren alle internationale beurzen forse verlies. De rode beurscijfers werden voornamelijk veroorzaakt door negatieve cijfers uit Europa. De economie in de eurozone blijft maar krimpen, tevens liet de activiteit in de Duitse Industrie de sterkste krimp zien in 3 jaar tijd. De zorgen omtrent Spanje namen wederom toe vandaag, het land zit weer in een recessie.

GOUD houdt goed stand vandaag en laat stabiliteit zien, zilver bewoog vandaag met de beurzen mee. Een mogelijke verklaring voor dit verschijnsel is het feit dat ongeveer de helft van al het zilver ter wereld  in de industrie verwerkt wordt, hierdoor is zilver conjunctuur gevoeliger dan GOUD en toont dan ook vrijwel altijd een sterke volatiliteit dan zijn GOUDen broer. Daar komt vandaag nog boven op dat de Chinese Industrie deze maand voor de zesde keer op rij gekrompen is. China is een groot producent van producten waar zilver in verwerkt zit, bijvoorbeeld telefoons en zonnepanelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$