Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 6386 tot 6390
Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Zilver zakt vandaag fors weg, GOUD houdt stand

GOUD begint de week met een gematigd verlies, de zilverprijs zakte daarentegen flink weg vandaag. Het verlies van zilver ligt in de trend met die van de internationale beurzen. Zo dook de AEX even onder de 300 punten en noteren alle internationale beurzen forse verlies. De rode beurscijfers werden voornamelijk veroorzaakt door negatieve cijfers uit Europa. De economie in de eurozone blijft maar krimpen, tevens liet de activiteit in de Duitse Industrie de sterkste krimp zien in 3 jaar tijd. De zorgen omtrent Spanje namen wederom toe vandaag, het land zit weer in een recessie.

GOUD houdt goed stand vandaag en laat stabiliteit zien, zilver bewoog vandaag met de beurzen mee. Een mogelijke verklaring voor dit verschijnsel is het feit dat ongeveer de helft van al het zilver ter wereld  in de industrie verwerkt wordt, hierdoor is zilver conjunctuur gevoeliger dan GOUD en toont dan ook vrijwel altijd een sterke volatiliteit dan zijn GOUDen broer. Daar komt vandaag nog boven op dat de Chinese Industrie deze maand voor de zesde keer op rij gekrompen is. China is een groot producent van producten waar zilver in verwerkt zit, bijvoorbeeld telefoons en zonnepanelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Hoe zit dat nu met die marges bij GOUDmijnen?

We krijgen regelmatig de opmerking te horen dat, alhoewel de GOUDprijzen in de lift zitten, het kostenplaatje voor de GOUDmijnen ook stevig oploopt door hogere olie, koper, …

Uiteraard speelt een hogere inputkost een belangrijke factor bij GOUDmijnaandelen, maar wellicht vergeten vele beleggers dat een resultatenrekening van een GOUDproducent een onvervalst hefboom biedt op de prijs van GOUD.

Lees; alhoewel de kosten stijgen, klimt de GOUDprijs sneller. Het resultaat is een hefboom voor de winstmarge!

Bovenstaande grafiek zegt voldoende: de gemiddelde marge voor de GOUDmijnsector wordt almaar groter.

U begrijpt wel waarom de waardering van de sector op een absoluut dieptepunt zit.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Syrië verkoopt GOUD om het regime staande te kunnen houden

Het Syrische regime onder leiding van president Bashar al-Assad staat onder grote financiële druk.  Vanochtend werd nog bekend gemaakt dat de EU een exportverbod invoert op veel goederen uit het land. Andere Westerse landen en sommigen Arabische landen hebben gelijksoortige sancties ingevoerd.

Volgens bronnen verkoopt Syrië door de financiële problemen veel van haar buitenlandse reserves. Ook de GOUDreserves van het land worden in grote hoeveelheden verkocht om zo de macht te kunnen behouden. Volgens diplomatieke Westerse bronnen worden de GOUDbaren die in de kluizen van de Syrische centrale bank liggen ver onder de marktprijs verkocht. Vanzelfsprekend is hier veel kritiek op aangezien het land zodoende een deel van het nationale erfgoed van de hand doet.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 22 april 2012

GOUD en zilver sluiten de week afwachtend af

GOUD en zilver doen het vrijdag wederom rustig aan en noteren beiden een klein verlies. Over de gehele week gezien noteert GOUD een verlies van 1%, zilver noteert daarentegen een winst van 0,8% in de afgelopen week.

Beleggers waren vrijdag over het algemeen positief gestemd. De winsten op de beursvloeren werden vooral veroorzaakt door sterke (Amerikaanse) bedrijfsresultaten en positieve economische cijfers uit Duistland. Ook de prijs van ruwe olie steeg vrijdag vrij fors. De dollar verloor gisteren terrein tegenover de euro. Ondanks deze positieve factoren voor GOUD en zilver konden beide edelmetalen geen winst noteren vrijdag.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

China gaat GOUD laten stijgen door sterke stijging juwelen handel

China gaat GOUD laten stijgen door sterke stijging juwelen handel

Vandaag is naar buiten gekomen dat China verwacht dat dit jaar de juwelen markt met 25% gaat groeien, waarmee naast de import van GOUD ook de juwelen markt de grootste van de wereld zal worden. Voorheen was India de grootste op het gebied van de consumptie van juwelen, maar China gaat op korte termijn hier voorbij. De voornaamste reden dat China grote hoeveelheden juwelen consumeert komt door het nog steeds stijgende inkomen van de Chinezen, die veel van hun inkomen uitgeven aan juwelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$