Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 6386 tot 6390
Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 12 april 2012

IMF: “GOUD is een schaarse veilige haven en die zullen alleen maar schaarser worden”

Gisteren kwam het Internationaal Monetair Fonds (IMF) met de bevestiging naar buiten dat GOUD een een geleidelijke opleving  als een veilige haven kent. Het IMF waarschuwde dat een “groeiend tekort aan veilige activa” een bedreiging voor vormt ”de mondiale financiële stabiliteit.” Het IMF heeft $74,4 biljoen aan potentiële veilige activa geïdentificeerd, waaronder GOUD en verschillende staats en -bedrijfsobligaties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 april 2012

Zilverprijs aan consolidatie toe

Mitsui and Co Precious Metals strategic analyst, David Jollie, ziet de zilverprijs op korte termijn wat terugvallen maar geeft een positieve outlook voor de middellange termijn. Na een sterke start in 2012 is de zilverprijs aan een consolidatie toe.

Er is een zwakkere vraag naar zilver door de verslechterende economische omstandigheden. De markt voor zonnepanelen is helemaal in elkaar geklapt, maar ook andere industrieën  waar zilver wordt gebruikt (o.a. de Plasma panelen) hebben te maken met een verminderde vraag.

Daar tegenover staat een verhoogde productie door zowel de primaire zilvermijnen alsook de GOUD- en kopermijnen die zilver als bijproduct produceren waardoor de productie met enkele miljoenen ounces zal stijgen dit jaar.

Deze 2 factoren zorgen voor een consolidatiefase van de zilverprijs de komende maanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 april 2012

IMF waarschuwt voor een tekort aan GOUD?!

We lazen zonet een bericht op de FT, waarin het IMF waarschuwt voor een volgende crisis als…

Het IMF waarschuwt voor een acuut tekort aan veilige financiële activa in het systeem. Tot zover niet veel nieuws onder de zon, tot dat we de volgende regel lazen:

Nog meer (overheids)schulden lijkt niet de juiste oplossing. Maar waar dan de toevoer van nieuw GOUD in grote volumes vandaan moet komen, is voor ons nog een groter raadsel.

Wij vangen enkel signalen op dat China (en de omringende landen) alle vrijgekomen GOUD opkopen tegen eender welke prijs.

Uiteraard valt er altijd GOUD te kopen… mits er maar de juiste prijs voor betaald wordt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 april 2012

GOUD schiet omhoog op QE-geruchten

De daggrafiek van GOUD maakt een hockeystick beweging. Er verspreiden zich geruchten in de markt dat een nieuwe ronde aan QE op til staat.

Volgens de gesprekken op CNBC zou de Fed klaar staan om zich meer te mengen in hypotheekmarkt, iets waar Bill Gross (PIMCO) eerder ook al op hintte.

Hoe we het ook draaien of keren, de huidige problemen kunnen enkel en alleen opgelost worden met meer geldcreatie… vandaar GOUD.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 12 april 2012

GOUD en zilver deden gisteren vrijwel niets

Er was vandaag geen groot nieuws dat de GOUD- en zilvermarkten in beweging kon krijgen. De prijzen bleven gedurende de dag in een smalle bandbreedte, waarbij de GOUDprijs op moment van schrijven vrijwel onveranderd staat op $1.658 per troy ounce. De zilverprijs ging netto een paar tienden van een procent omlaag en staat op moment van schrijven op $31,55. In euro’s zijn de actuele prijzen voor GOUD en zilver respectievelijk €1.265 en €24,07 per troy ounce. Het grootste nieuws op het gebied van GOUD en zilver was wellicht de publicatie van de laatste voorraadcijfers op de COMEX. Die cijfers lieten zien dat er in de kluis van Brink’s ongeveer 1,5 miljoen troy ounce zilver is overgebracht van de beschikbare voorraad naar één van de klanten. Hiermee zakte de beschikbare voorraad voor het eerst sinds september vorig jaar weer onder de 30 miljoen troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$