Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6391 tot 6395
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

GOUD inmiddels goed voor 3,9% en 9,7% van Mexicaanse en Russische reserves

De centrale banken blijven hun GOUDreserves aanvullen en dat geeft ons een goed gevoel. In maart kochten onder andere Turkije en Rusland weer behoorlijke hoeveelheden GOUD. De centrale bankiers van deze landen weten drommels goed waarom ze GOUD kopen.

Dit jaar is de GOUDprijs al met bijna 5 % gestegen. De Standard & Poor’s GSCI index of 24 grondstoffen staat 4,6 % hoger: de MSCI All-Country World Index 7,5 % hoger. U was beter af met grondstoffen dan met U.S. Treasuries. Deze leverden een schamele 0,2 % op.

Veel centrale banken hebben nog veel ruimte om GOUD te kopen. GOUD is goed voor respectievelijk. 3,9 % en 9,7 % van de Mexicaanse en Russische reserves, in Duitsland en de U.S. (de grootste bezitters van GOUD) is dat 70 %.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

GOUD naar $10.000? Het is onvermijdelijk!

Het is de conclusie die John Butler (CIO Amphora) trekt in zijn nieuwste boek The Golden Revolution.

Het probleem centreert zich rond de VS, die sinds het verlaten van het Bretton Woods systeem fors aan macht hebben ingeleverd en het financiële systeem is in complete onbalans geraakt.

Een terugkeer naar de GOUDstandaard lijkt dus onvermijdelijk, waarbij Butler verwacht dat de de eenheidsprijs voor GOUD rond 10.000 dollar per ounce ligt.

Bron: hln.be
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Bedrijf wil platina, GOUD en water ontginnen op asteroïden

Het Amerikaanse bedrijf Planetary Resources heeft een revolutionair plan ontvouwd dat ons tekort aan grondstoffen op termijn zou kunnen oplossen. Het gloednieuwe bedrijf telt giganten als James Cameron (Titanic) en Larry Page (ex-Google) en enkele ex-medewerkers van NASA in de rangen en wil op asteroïden die in de buurt van de Aarde zweven grondstoffen als GOUD, platina, mineralen en zelfs water gaan ontginnen. Op termijn willen ze zelfs asteoïden naar de Aarde halen.

Er wordt al ruim drie jaar aan het project gewerkt. Asteroïden kennen we vooral als een bedreiging voor onze planeet, maar dit project ziet ze juist als een kans. Grondstoffen die bij ons uitputtelijk zijn of moeilijk te ontginnen (zoals mineralen, water en sommige grondstoffen) zijn er in de ruimte meer dan genoeg. De filosofie van Planetary Resources is dat de hele mensheid beter zal worden van het commercieel exploiteren van de ruimte. Wetenschappers weten al langer dat asteroïden een schat aan edelmetalen bevatten. Naar verluidt zouden sommige exemplaren van amper 500 meter doorsnede evenveel edelmetalen bevatten als de mensheid tot nu toe heeft ontgonnen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Cameron zoekt GOUD in de ruimte

Naast Cameron zijn ook Google-topmannen Larry Page en Eric Schmidt bij de plannen betrokken. Hun plannen klinken als een science-fiction film, maar niets is minder waar. De initiatiefnemers zijn van plan grondstoffen als GOUD en platinum te gaan delven op asteroïden die rond de aarde zweven.

Het idee van Cameron en consorten werd dinsdagavond bekendgemaakt in Seattle door het bedrijf Planet Resources, de financierder van het mijnbouwproject in de ruimte. Dat is amper een maand nadat de regisseur tot grote diepte dook in de diepe Mariannentrog in de Stille Oceaan.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

GOUD gaat glanzen - Belegger.nl

Het edelmetaal GOUD is een veelbesproken onderwerp. Hier zijn verschillende redenen voor, ik zal mij beperken tot het koersverloop. Op basis van het technische landschap kom ik tot een beoordeling en daarmee het meest waarschijnlijke scenario.

Als ik de grafiek van GOUD helemaal terug scroll is er al jaren lang sprake van een uptrend, een serie hogere toppen en hogere bodems boven de gemiddeldelijn. Echter, afgelopen tijd is er sprake van een pauzepatroon, een kwakkelende fase binnen de uptrend. Ik loop de weekgrafiek met u door, wijs u op het korte termijn actiemoment en de langere termijn kansen en bedreigingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$