Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6391 tot 6395
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

China gaat GOUD laten stijgen door sterke stijging juwelen handel

China gaat GOUD laten stijgen door sterke stijging juwelen handel

Vandaag is naar buiten gekomen dat China verwacht dat dit jaar de juwelen markt met 25% gaat groeien, waarmee naast de import van GOUD ook de juwelen markt de grootste van de wereld zal worden. Voorheen was India de grootste op het gebied van de consumptie van juwelen, maar China gaat op korte termijn hier voorbij. De voornaamste reden dat China grote hoeveelheden juwelen consumeert komt door het nog steeds stijgende inkomen van de Chinezen, die veel van hun inkomen uitgeven aan juwelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

Dit is dé belangrijkste grafiek van 2012!

We kunnen het niet voldoende blijven onderlijnen voor onze vaste lezers: het moment om koopjes op te pikken bij de GOUDmijnaandelen is hier!

We kregen zopas bijkomend bewijs aangeleverd van de hand van James Turk (via KWN), een icoon in de GOUDwereld! Hij schoof de volgende grafiek naar voren, wellicht de belangrijkste grafiek voor beleggers in 2012.

Het aantal GOUDgrammen die u nodig heeft om de XAU index (een verzameling GOUDmijnaandelen) te kopen.

In de afgelopen 30 jaar had u nooit minder grammen GOUD nodig om de XAU te kopen, zelfs niet op het dieptepunt in 2008!

Veel meer commentaar heeft de bovenstaande grafiek wat ons betreft niet nodig. GOUDmijnaandelen waren volgens onze inzichten nooit zo goedkoop als vandaag.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

Rapport van de World Gold Council over Q1

Gisteren presenteerde de World Gold Council haar rapport over het eerste kwartaal van 2012. In het rapport staan de ontwikkelingen die de GOUDprijs de afgelopen 3 maanden heeft doorgemaakt. Het rapport benoemt een aantal onderwerpen die de afgelopen periode een invloed hadden op de prijs van het edelmetaal. Voorbeelden hiervan zijn de Amerikaanse economie, de zorgen over een groeivertraging in China, de ontwikkeling van de Europese schuldencrisis en de 3-jaars LTRO leningen die de ECB in februari opnieuw verstrekte aan banken.

Netto steeg de GOUDprijs gedurende de eerste drie maanden van dit jaar met 8,6%, uitgedrukt in Amerikaanse dollars. Dat was aanmerkelijk beter dan de gemiddelde koersstijging van 4,5% per kwartaal gedurende de afgelopen tien jaar. Het algemene beleggers sentiment was overigens erg goed in de eerste 3 maanden van het jaar. Zo presteerden een aantal aandelenkoersen nog beter dan het edelmetaal, Brent ruwe olie was de beste belegging met een rendement van ongeveer 14% in 3 maanden tijd.

Bron: beursbox.nl
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

GOUD, een beladen woord - Beurs, beleggen & Aandelen ...

Volgens Willem Middelkoop had het 'glas' pensioenfonds niet in de problemen met DNB gekomen als ze hun GOUD beleggingen hadden geschaard onder de noemer 'commodity' beleggingen. Door het echter specifiek "GOUD" te noemen kwam DNB in het geweer.

Volgens Middelkoop is GOUD teveel een verwijzing naar wantrouwen richting de Euro en dat is het laatste dat DNB als mede uitgever van deze munt wil.

In feite is het een rare situatie voor DNB. Ze zijn uitgever EN toezichthouder... Wil je dus als instituut niet langer met de euro werken, dan heb je DNB twee keer tegenover je staan.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 19 april 2012

GOUD doet vrijwel niks vandaag, zilver noteert een bescheiden winst

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,09% op $1640,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 0,10% op €1249,53 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,60% op $31,82 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,54% op €24,21 per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$