Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6401 tot 6405
Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

GOUDprijs kan nog geruime tijd consolideren, daarna kan prijs fors stijgen

Ook vandaag valt er rond het GOUD weinig of niets te melden, voor een troy ounce GOUD wordt momenteel ongeveer 1640 dollar betaald. Het is inderdaad opvallend rustig op de GOUDmarkt. Het gele edelmetaal eist al enkele weken geen media-aandacht meer op.

Dat op zich is al goed nieuws voor beleggers in GOUD. Uiteraard ligt aan de basis hiervan het makke prijsverloop van GOUD. De GOUDgrafiek zit al een tijdje gevangen in een bandbreedte.

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Amerikaanse GOUDkoorts richting ruimte

Een paar schatrijke Amerikaanse ondernemers wil in de ruimte op asteroïden naar GOUD en platina zoeken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Goed nieuws voor GOUD!

Het is opvallend rustig aan het ‘GOUDfront’. Het gele edelmetaal eist al enkele weken geen media-aandacht meer op. Dat op zich is al goed nieuws voor beleggers in GOUD!

Uiteraard ligt aan de basis hiervan het makke prijsverloop van GOUD. De GOUDgrafiek zit al een tijdje gevangen in een bandbreedte.

En dat is voorlopig prima voor ons, want we weten uit ervaring dat periodes van ‘radiostilte’ de bodem aanstampen voor de volgende opwaartse rit van het gele edelmetaal!

Onderstaande prijsgrafieken van GOUD laten zien dat de evolutie van GOUD in 2006 nagenoeg exact verloopt aan de huidige prijsontwikkeling.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Waarom de supermarkten in het rijke Venezuela leeg zijn

Venezuela is één van ’s werelds grootste olieproducenten in een tijdperk dat gekenmerkt wordt door stijgende benzineprijzen. Het land heeft een klimaat dat perfect is voor de landbouw en heeft ook enorme hoeveelheden GOUD en andere mineralen. Maar tegelijkertijd is er een tekort aan allerlei consumptiegoederen, waaronder melk, vlees en toiletpapier. In de hoofdstad Caracas zijn inwoners verplicht om hun hele week te organiseren rond de wekelijkse leveringen aan de staatswinkels.

Singapore en Hong Kong zijn arm aan grondstoffen, maar de lokale supermarkten kennen een overaanbod aan consumptiegoederen. Hoe komt het dan dat basisgoederen in een land als Venezuela, dat natuurlijke rijkdommen in overvloed heeft, zo schaars zijn?

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 24 april 2012

Technische analyse: trend rond GOUD

Zal de GOUDprijs een nieuw record zetten? De dalende Dow Jones-index en de zwakke euro-dollarkoers geven aanleiding te denken van wel, maar technische analisten zien een andere plaatje.

Darlyl Guppy schrijft op CNBC.com dat hij een weerstandsniveau ziet op 1800 dollar per troy ounce. Dit is een sterk weerstandsniveau sinds november 2011 gebleken en dat was opnieuw het geval in februari 2012.

Daarnaast is er volgens hem sprake van een uptrend sinds mei 2010 en is een zogenoemde breakout niet te verwachten.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$