Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 6401 tot 6405
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 22 maart 2012

Nooit meer terug naar de GOUDstandaard

Er is nog nooit aangetoond dat centraal bankieren per saldo enig voordeel oplevert. Het enige dat met het fiat systeem/centraal bankieren anders is dat een grote groep parasieten bankiers/politici/ industrie geld verdiend zonder er voor te werken over de rug van het onwetende naieve volk dat in onze moderne tijd belasting slaven heten. Het enige geld ter wereld dat slavernij en dictatuur in de weg staat is GOUD en zilver het is daarom dat het huidige gefaalde geldsysteem zo fanatiiek verdededigd en in stand word gehouden. Helaas is het systeem aan het instorten en we kunnen het duidelijk zien aan de oorlogen die onder valse vlag worden gevoerd. De huidige gevestigde media zijn niets anders dan fiat geld vazallen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 maart 2012

Bernanke: 'GOUDstandaard is allesbehalve een perfect monetair systeem'

“De GOUDstandaard is allesbehalve een perfect monetair systeem. Het betekent dat je zweert om niets te doen, hoe hoog de werkloosheid ook wordt.” Dat heeft de voorzitter van de Federal Reserve, Ben Bernanke, gezegd tijdens een lezing aan een groep universiteitsstudenten van de George Washington University.

Bernanke, die in februari 2006 het voorzitterschap van de Amerikaanse centrale bank overnam van Alan Greenspan, wilde met de lezing (de eerste in een reeks van vier) een antwoord formuleren op de toenemende kritiek tegen zijn persoon en tegen de expansie van de Fed, die onder hem heeft plaatsgevonden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 maart 2012

ALERT: Correctie bij GOUDmijnaandelen – uw lezersvragen onder de loep

GOUD- en zilvermijnaandelen blijven in een dalende trend gaan.  We zijn precies in de zomermaanden. Rond die periode is er meestal een dumping van deze aandelen.  Kan U dit nog verklaren?

De koersen van GOUD en zilver zijn de laatste dagen, in tegenstelling van vele andere aandelen, gedaald. Raad u aan, om te vermijden dat ik “in het tranendal” zou terecht komen, deze posities te liquideren en achteraf, bij lagere koersen, terug op te pikken?

Moet ik toch niet een beetje aan GOUD/zilver beginnen af te bouwen, is dan natuurlijk weer de vraag? De mijnaandelen juniors zullen ook niet gemakkelijk gaan stijgen als bewaarheid zou worden wat het stukje veronderstelt. (red. crash van Amerikaanse staatsobligaties)

Het is een kleine greep uit de vragen die we in de jongste weken van u mochten ontvangen. Vele beleggers zijn even de weg kwijt door het volatiele en turbulente verloop van de GOUD- en zilvermijnaandelen. U stelt zich (terecht) steeds meer vragen wat er aan de hand is. Daarenboven staan vele beleggers vandaag op het punt om hun aandelen te dumpen.

We staan morgen in de nieuwste editie van het GOUD & Zilver Rapport uitgebreid stil bij de vele vragen waar u momenteel mee worstelt. Maar nog belangrijker, we geven u duidelijke en heldere richtlijnen mee hoe u moet omgaan en uiteindelijk kan profiteren van de correctie bij GOUDmijnaandelen.

Bron: beursbox.nl
Geplaatst: donderdag 22 maart 2012

Duitsland en Zwitserland eisen hun GOUD terug - Beurs, beleggen ...

Ze beginnen zich nu serieus zorgen te maken in Zwitserland en Duitsland. Hun bij de FED in bewaring gegeven GOUD is zoek. In feite weet officieel alleen de FED nog waar het GOUD is, als het er nog is. De FED houdt echter haar kaken strak op elkaar.

Die situatie is voor zowel Duitsland als Zwitserland toch wat zorgelijk.

Eerdere voorzichtige vragen over de lokatie en het bestaan van het GOUD werden door de FED afgehouden. Men geeft gewoon niet thuis.

In Zwitserland komt er nu daadwerkelijk een referendum waarin wordt gestemd over het terug naar Zwitserland halen van het GOUD.

Dat kan de FED voor een enorm probleem plaatsen, want zeg nu zelf, als je al sinds de jaren vijftig geen openbare controle meer toegestaan hebt en voor het laatst in de jaren zeventig een paar senaatsleden kort hebt rondgeleid in, wat je zelf aangaf een GOUDkluis was, dan is de kans groot dat je wat te verbergen hebt.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 22 maart 2012

GOUD en zilver tonen stabiliteit vandaag

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 0.07% op $1651,30  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 0,14% op €1246,26 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,13% op $32,18 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,22% op €24,21 per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$