Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6406 tot 6410
Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 2 mei 2012

Myanmar klaagt bij China over illegale GOUDproductie

Myanmar heeft deze week klachten ingediend tegenover China wat betreft illegale GOUDproductie. Volgens de overheid van Myanmar zijn Chinese werklieden op Peoprhu Island, dat in de Laymro River ligt, zogenaamd bezig om de bouw van een waterkrachtcentrale te realiseren. Het gereedschap dat door de Chinezen nu meegebracht wordt, is echter bedoelt voor het mijnen van GOUD. De Chinezen zijn dus bezig met het vinden en mijnen van GOUD in plaats van het bouwen van een nieuwe waterkrachtcentrale, aldus Myanmar.

Volgens waarnemers staat Peoprhu Island bekend om zijn ondergrondse GOUDreserves, aangaande van de eeuwenoude geschiedenis van Arakan. Tevens zeggen de waarnemers dat zowel het waterkrachtcentrale project als de GOUDmijnbouw het locale milieu ernstige schade zullen toebrengen. De Laymro River is niet alleen een toeristische trekpleister dankzij haar schoonheid, er zijn tevens meer dan 60 dorpen van afhankelijk qua landbouwteelt en (drink)water.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 2 mei 2012

Planetoïde Pallas: palladium

De eerste stappen binnen de verwachte beweging richting 325 voor deze future zijn gezet. Bij grondstoffen denken de meeste beleggers slechts aan GOUD en olie. Er is echter meer. In mijn bijdrage over de CRB-future gaf ik een hele opsomming van titels die onder de noemer Commodity vallen. Eén daarvan is palladium. Vandaag aandacht voor deze vermogenstitel.

Eerst even een opfrisser van uw kennis. Palladium is een scheikundig element met symbool Pd en atoomnummer 46. Het is een zilverwit overgangsmetaal. Palladium is in 1803 ontdekt door William Hyde Wollaston tijdens het onderzoeken van ruw platinaerts uit Zuid-Amerika en is vernoemd naar de in 1802 ontdekte planetoïde Pallas.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 1 mei 2012

Gaan verkiezingen het lot van de euro bepalen?

Het blijft vooralsnog onduidelijk welke kant Griekenland op zal gaan. Feit is wel dat er in aanloop naar de verkiezingen een heuse zelfmoordgolf plaatsvindt en dat veel Grieken het door de bezuinigingen steeds moeilijker krijgen. Hugh Hendry, van Eclectica Asset Management, verwoordde de situatie in Griekenland tijdens een uitstekend interview met Barrons al treffend: “ Het eindspel van Griekenland zal zijn dat de Grieken de bezuinigingen zullen verwerpen. De euro is niet meer dan een GOUDstandaard zonder flexibiliteit, hierdoor zullen de burgers de verantwoordelijkheid moeten nemen voor de pijn. Uiteindelijk zal een Griekse politicus zeggen: ‘Stem op mij, en ik krijg jullie uit dit systeem.’”

Bron: beurz.com
Geplaatst: dinsdag 1 mei 2012

Waarom Iran geen olie meer kan verkopen | BeurZ Nieuws

Gisteren las ik via het forum een mooi artikel van Dick Seegers. In dat artikel geeft Dick keurig aan hoe de BRIC landen nu nog veel te afhankelijk zijn van een geldsysteem dat door Amerika gedomineerd wordt.

Amerika heeft nu Iran verboden gebruik te maken van dit geldsysteem en aldus kan Iran geen olie meer verkopen… Tenzij iemand natuurlijk zonder dat geldsysteem gaat betalen.

India wilde dat doen, in GOUD, maar vervolgens kwam het volgende konijn uit de hoed van Amerika.

Als India een lading olie koopt met GOUD, dan zorgt Amerika er voor dat die lading niet verzekerd kan worden.

Bron: Standaard.be
Geplaatst: dinsdag 1 mei 2012

Donkere wolken boven GOUD

De GOUDprijs moddert al maanden aan. Steeds meer berichten waarschuwen voor een aanstaande daling, terwijl de fundamenten almaar sterker worden. Waar moet het nu heen met GOUD?

Terwijl de aandelenmarkten hun weg zoeken tussen de slechte macro economische cijfers en de beter dan verwachte bedrijfsresultaten, staren beleggers in GOUD al een tijdje emotieloos voor zich uit. De prijs van hun favoriete edelmetaal zit al sinds vorige zomer in het slop. Na de prijspiek boven 1900 dollar ging het snel bergafwaarts met de GOUDprijs, richting 1500 dollar. Echter, de berichten die we destijds lazen in de media waren overwegend positief: de GOUDprijs maakte een gebruikelijke snoekduik binnen de opwaartse trend.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$