Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 6411 tot 6415
Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Enkele feiten over GOUD en zilver

Door de kleine hoeveelheden zilver die worden verwerkt in de meest producten, heeft een hogere prijs amper invloed op de vraag. Volgens specialisten zal de industriële vraag naar zilver tot 2020 een gigantische vlucht kennen van +250%, waarbij de grootste drijvers zitten in zonnecellen, de medische sector, waterzuivering en voedingshygiëne. (Slim Beleggen)

Tijdens de eerste eeuwen na Christus, werd de hoeveelheid zilver in Romeinse munten steeds verder verlaagd om zo meer munten in circulatie te krijgen. Vandaag zien we een vergelijkbaar proces door de massaal nieuwe dollars die door de Fed worden bijgedrukt.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Amerika weigert GOUD vrij te geven na nieuw verzoek Duitsland

Amerika heeft Duitsland opnieuw geweigerd om een deel van de GOUDreserve vrij te geven welke ligt opgeslagen in Fort Knox. Eerder deed Duitsland al een poging om GOUD terug te krijgen uit Amerika, wat door Duitsland was opgeslagen aan de andere kant van de oceaan. Het GOUD wat lag opgeslagen wil Duitsland gaan gebruiken om transacties te kunnen financieren op het gebied van olie en gas.

Waarom de Verenigde Staten het GOUD niet willen vrijgeven is onduidelijk, maar dergelijke acties zorgen ervoor dat de vragen over de daadwerkelijke aanwezigheid van fysiek GOUD in Fort Knox aanzwelt. Eerder deed senator Ron Paul al een poging om een audit te mogen doen op al het aanwezige GOUD in Fort Knox, om zo te controleren of al het GOUD nog wel aanwezig is. Hoeveel ton GOUD Duitsland heeft aangevraagd voor vrijgave is onbekend.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

GOUD en zilver blijven vandaag achter op de beurzen

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 0,02% op $1652,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 0,08% op €1258,42 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,82% op $31,79 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,89% op €24,19 per troy ounce.

GOUD doet vrijwel niks vandaag, terwijl zilver een mooi winst boekt. Opvallend was dat zowel GOUD als zilver vandaag beide rond half 4 naar beneden doken en ruim een 1,5%  in waarde daalden. Twee uur later stonden de prijzen van beide edelmetalen weer op het niveau van daarvoor. Zo’n een forse daling in een zeer korte periode is vaak onnatuurlijk en daarmee opvallend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

UH-OH: Paulson short Europa!

Europa blijft maar slagen incasseren. Zopas bereikte ons het bericht dat de beruchte hedge fund manager John Paulson, gekend van zijn ultieme short op subprime hypotheken in de VS, zich tegen Europa kant.

Paulson vertelde in een recente conference call met zijn aandeelhouders dat hij short zit op staatsobligaties uit diverse Europese lidstaten. Bovendien heeft hij CDS contracten gekocht als bescherming. Paulson heeft het vooral gemunt op Spanje en zijn banken.

PS: interessant voor de beleggers in GOUD en GOUDmijnaandelen. John Paulson nam een deel van zijn persoonlijk geld uit het Credit Opportunities Fund en schoof het in zijn Gold Fund!

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Het GOUD glittert voor mijnbouwstudenten

[...]

De reden voor de uitstekende startervoorwaarden, en daarmee de populariteit, is de stijgende GOUDprijs van de afgelopen jaren. Toen de GOUDprijs in de jaren ’90 rond de $350 schommelde was de mijnbouw niet erg populair en verkozen studenten andere richtingen. Hierdoor is er momenteel een tekort aan experts op mijnbouw gebied die midden in hun carrière zitten. Over een jaar of 10 zal dit probleem nog groter worden omdat dan veel “senior” werknemers met pensioen zullen gaan. Aangezien het grootste deel dat momenteel in de industrie werkt 50 jaar of ouder is zal dit een groot probleem worden, aldus Nick Eastwood (directeur bij MinSouth).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$