Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6411 tot 6415
Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Syrië verkoopt GOUD om het regime staande te kunnen houden

Het Syrische regime onder leiding van president Bashar al-Assad staat onder grote financiële druk.  Vanochtend werd nog bekend gemaakt dat de EU een exportverbod invoert op veel goederen uit het land. Andere Westerse landen en sommigen Arabische landen hebben gelijksoortige sancties ingevoerd.

Volgens bronnen verkoopt Syrië door de financiële problemen veel van haar buitenlandse reserves. Ook de GOUDreserves van het land worden in grote hoeveelheden verkocht om zo de macht te kunnen behouden. Volgens diplomatieke Westerse bronnen worden de GOUDbaren die in de kluizen van de Syrische centrale bank liggen ver onder de marktprijs verkocht. Vanzelfsprekend is hier veel kritiek op aangezien het land zodoende een deel van het nationale erfgoed van de hand doet.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 22 april 2012

GOUD en zilver sluiten de week afwachtend af

GOUD en zilver doen het vrijdag wederom rustig aan en noteren beiden een klein verlies. Over de gehele week gezien noteert GOUD een verlies van 1%, zilver noteert daarentegen een winst van 0,8% in de afgelopen week.

Beleggers waren vrijdag over het algemeen positief gestemd. De winsten op de beursvloeren werden vooral veroorzaakt door sterke (Amerikaanse) bedrijfsresultaten en positieve economische cijfers uit Duistland. Ook de prijs van ruwe olie steeg vrijdag vrij fors. De dollar verloor gisteren terrein tegenover de euro. Ondanks deze positieve factoren voor GOUD en zilver konden beide edelmetalen geen winst noteren vrijdag.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

China gaat GOUD laten stijgen door sterke stijging juwelen handel

China gaat GOUD laten stijgen door sterke stijging juwelen handel

Vandaag is naar buiten gekomen dat China verwacht dat dit jaar de juwelen markt met 25% gaat groeien, waarmee naast de import van GOUD ook de juwelen markt de grootste van de wereld zal worden. Voorheen was India de grootste op het gebied van de consumptie van juwelen, maar China gaat op korte termijn hier voorbij. De voornaamste reden dat China grote hoeveelheden juwelen consumeert komt door het nog steeds stijgende inkomen van de Chinezen, die veel van hun inkomen uitgeven aan juwelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

Dit is dé belangrijkste grafiek van 2012!

We kunnen het niet voldoende blijven onderlijnen voor onze vaste lezers: het moment om koopjes op te pikken bij de GOUDmijnaandelen is hier!

We kregen zopas bijkomend bewijs aangeleverd van de hand van James Turk (via KWN), een icoon in de GOUDwereld! Hij schoof de volgende grafiek naar voren, wellicht de belangrijkste grafiek voor beleggers in 2012.

Het aantal GOUDgrammen die u nodig heeft om de XAU index (een verzameling GOUDmijnaandelen) te kopen.

In de afgelopen 30 jaar had u nooit minder grammen GOUD nodig om de XAU te kopen, zelfs niet op het dieptepunt in 2008!

Veel meer commentaar heeft de bovenstaande grafiek wat ons betreft niet nodig. GOUDmijnaandelen waren volgens onze inzichten nooit zo goedkoop als vandaag.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

Rapport van de World Gold Council over Q1

Gisteren presenteerde de World Gold Council haar rapport over het eerste kwartaal van 2012. In het rapport staan de ontwikkelingen die de GOUDprijs de afgelopen 3 maanden heeft doorgemaakt. Het rapport benoemt een aantal onderwerpen die de afgelopen periode een invloed hadden op de prijs van het edelmetaal. Voorbeelden hiervan zijn de Amerikaanse economie, de zorgen over een groeivertraging in China, de ontwikkeling van de Europese schuldencrisis en de 3-jaars LTRO leningen die de ECB in februari opnieuw verstrekte aan banken.

Netto steeg de GOUDprijs gedurende de eerste drie maanden van dit jaar met 8,6%, uitgedrukt in Amerikaanse dollars. Dat was aanmerkelijk beter dan de gemiddelde koersstijging van 4,5% per kwartaal gedurende de afgelopen tien jaar. Het algemene beleggers sentiment was overigens erg goed in de eerste 3 maanden van het jaar. Zo presteerden een aantal aandelenkoersen nog beter dan het edelmetaal, Brent ruwe olie was de beste belegging met een rendement van ongeveer 14% in 3 maanden tijd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$