Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6421 tot 6425
Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 16 april 2012

De prijs van een Olympische GOUDen medaille

Nog 102 dagen aftellen en dan beginnen de Olympische spelen in Lonen. De GOUDen medailles zijn deze editie zwaarder dan ooit, maar liefst 400 gram. Maar sinds de spelen van 1912 in Stockholm bestaat de GOUDen medaille al lang niet meer alleen uit GOUD. De GOUDen medaille van de aankomende editie bestaat voor slechts 1,5% uit GOUD. Dit is het dunne laagje op de oppervlakte, winnaars worden dan ook geadviseerd niet te hard op hun medaille te bijten.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 15 april 2012

GOUD en zilver sluiten een turbulente week af met verliezen

GOUD en zilver beleven een turbulente week en zakten vrijdag weg. De winsten van donderdag werden vrijdag vrijwel compleet ingeleverd. Over de gehele week gezien noteert GOUD alsnog een winst van bijna 1%, zilver moet het daarentegen doen met een verlies van ongeveer 1%.

De zorgen voor Spanje, en daarmee Europa, namen vrijdag verder toe. Spaanse banken hebben in maart €316 miljard bij de ECB geleend, dit is het grootste bedrag ooit en twee keer zoveel als de maand ervoor. De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties liep dan ook op tot bijna 6%. Mede hierdoor verloor de euro tegenover de dollar zo’n 0,7% op vrijdag. Dit is ongunstig voor de prijs van GOUD en zilver uitgedrukt in dollars, uitgedrukt in euro’s vallen de verliezen juist mee.

De CME Group, de grootste handelsplek voor futures contracten, maakte vrijdag bekend dat het vanaf morgen de marges op zilvercontracten met 12,5% gaat verlagen. Over het algemeen is dit een stimulans om meer handel te kweken en heeft vaak een positieve invloed op de prijs van  zilver.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012

Centrale banken kunnen bodem onder GOUDprijs leggen

De GOUDprijs is 2012 op wankele voet begonnen, waarbij het vooralsnog onduidelijk is of al in de komende maanden op een come-back van de GOUDprijs moet worden gerekend. Adrian Day, president van Adrian Day Asset Management, is van mening dat de centrale banken een bodem onder de GOUDprijs kunnen leggen.

Volgens Goldman Sachs kunnen die dit jaar 600 ton GOUD gaan aankopen. Dat is de grootste hoeveelheid sinds minstens 1970. Volgens Day kan de GOUDprijs in de komende 12 maanden gaan herstellen tot minstens 1940 dollar per troy ounce.

Hij sluit een nieuwe recordjacht bovendien niet a priori uit. De Indische GOUDimport vanaf in het vierde kwartaal vorig jaar fors gedaald, zo blijkt uit de cijfers verstrekt door de Bombay Bullion Association. De import daalde met 56% tot nog 125 ton. Daardoor bleef de stijging van de import op jaarbasis beperkt tot 8,40%. President Prithviraj Kothari van de BBA wijtte de daling van de import aan het gecombineerd effect van recordprijzen en hoge rentevoeten in India.

[...]

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012

'Pensioenfondsen willen GOUD niet showen'

Oprichter Willem Middelkoop van het Commodity & Discovery Fund: "De winstmarges van GOUDproducenten zijn de afgelopen jaren sterk gestegen".

Het pensioenfonds van de Vereenigde Glasfabrieken zag zich vorig jaar gedwongen zijn GOUDbeleggingen te verminderen van 13% naar 3% van de portefeuille. Volgens Middelkoop was de daadwerkelijke reden niet dat DNB vond dat het pensioenfonds op deze wijze te veel risico liep. „Het GOUD bood juist bescherming tegen de gevolgen van de kredietcrisis. DNB ziet deze belegging echter als een teken van wantrouwen in papiergeld en het financiële systeem, wat de felle reactie verklaart.”

Politicoloog annex pensioenadviseur Sander Boon vindt dit wel iets te kort door de bocht. „DNB trad in deze zaak als toezichthouder op, die een concentratierisico constateerde. En dus niet zozeer als monetaire beleidsmaker.”

[...]

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 13 april 2012

Het eindspel in de wereld van GOUD en zilver

Hoewel er op het eerste gezicht niet zo veel gaande is op het GOUD- en zilverfront, doen de bewegingen zich vooral voor op de achtergrond. Een opmerkelijke exodus van leidende bankiers, met name die zich bezig hielden met Europese zaken. Een ware stortvloed aan interventies in de GOUD- en zilverprijs, waardoor het lijkt alsof de interesse in beide edelmetalen tanende is. Het afslachten van de mijnbouwsector in GOUD en zilver, zodat alleen een kleine groep ‘gelovigen’ overblijft. Dit alles gelardeerd met berichten uit de Amerikaanse financiële media, dat de economie weer tekenen van herstel vertoont.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$