Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6421 tot 6425
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Is de stijgende GOUDtrend voorbij?

De GOUDprijs is het afgelopen decennia fors gestegen door onder andere de overheidstekorten, de opbouw van schulden en het printen van geld. Hoe ziet de situatie er vandaag de dag in Amerika uit?

De Amerikaanse schulden bedragen momenteel meer dan $ 15 biljoen, dit is ongeveer 100 % van het bbp. Amerika betaalde in 2011 voor $ 454 miljard aan intresten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Rusland en Mexico kochten in maart bijna $1 miljard aan GOUD

De GOUDprijs stijgt al sinds 2001 onafgebroken, maar het is pas sinds 2010 dat de centrale banken netto kopers zijn geworden van het edelmetaal. Die trend zal zich voorlopig nog wel blijven voortzetten, zoals ook de meest recente data van het IMF laat zien. Hieruit blijkt dat centrale banken van diverse landen in maart opnieuw veel GOUD hebben gekocht. De lijst van kopers wordt aangevoerd door Rusland en Mexico, die beide ruim 16 metrische ton GOUD aan de reserves hebben toegevoegd. Deze aankopen vertegenwoordigen een waarde van iets minder dan $1 miljard.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

GOUD inmiddels goed voor 3,9% en 9,7% van Mexicaanse en Russische reserves

De centrale banken blijven hun GOUDreserves aanvullen en dat geeft ons een goed gevoel. In maart kochten onder andere Turkije en Rusland weer behoorlijke hoeveelheden GOUD. De centrale bankiers van deze landen weten drommels goed waarom ze GOUD kopen.

Dit jaar is de GOUDprijs al met bijna 5 % gestegen. De Standard & Poor’s GSCI index of 24 grondstoffen staat 4,6 % hoger: de MSCI All-Country World Index 7,5 % hoger. U was beter af met grondstoffen dan met U.S. Treasuries. Deze leverden een schamele 0,2 % op.

Veel centrale banken hebben nog veel ruimte om GOUD te kopen. GOUD is goed voor respectievelijk. 3,9 % en 9,7 % van de Mexicaanse en Russische reserves, in Duitsland en de U.S. (de grootste bezitters van GOUD) is dat 70 %.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

GOUD naar $10.000? Het is onvermijdelijk!

Het is de conclusie die John Butler (CIO Amphora) trekt in zijn nieuwste boek The Golden Revolution.

Het probleem centreert zich rond de VS, die sinds het verlaten van het Bretton Woods systeem fors aan macht hebben ingeleverd en het financiële systeem is in complete onbalans geraakt.

Een terugkeer naar de GOUDstandaard lijkt dus onvermijdelijk, waarbij Butler verwacht dat de de eenheidsprijs voor GOUD rond 10.000 dollar per ounce ligt.

Bron: hln.be
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Bedrijf wil platina, GOUD en water ontginnen op asteroïden

Het Amerikaanse bedrijf Planetary Resources heeft een revolutionair plan ontvouwd dat ons tekort aan grondstoffen op termijn zou kunnen oplossen. Het gloednieuwe bedrijf telt giganten als James Cameron (Titanic) en Larry Page (ex-Google) en enkele ex-medewerkers van NASA in de rangen en wil op asteroïden die in de buurt van de Aarde zweven grondstoffen als GOUD, platina, mineralen en zelfs water gaan ontginnen. Op termijn willen ze zelfs asteoïden naar de Aarde halen.

Er wordt al ruim drie jaar aan het project gewerkt. Asteroïden kennen we vooral als een bedreiging voor onze planeet, maar dit project ziet ze juist als een kans. Grondstoffen die bij ons uitputtelijk zijn of moeilijk te ontginnen (zoals mineralen, water en sommige grondstoffen) zijn er in de ruimte meer dan genoeg. De filosofie van Planetary Resources is dat de hele mensheid beter zal worden van het commercieel exploiteren van de ruimte. Wetenschappers weten al langer dat asteroïden een schat aan edelmetalen bevatten. Naar verluidt zouden sommige exemplaren van amper 500 meter doorsnede evenveel edelmetalen bevatten als de mensheid tot nu toe heeft ontgonnen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$