Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8025 artikelen gevonden. Artikel 6426 tot 6430
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 26 maart 2012

Rob Putter: olie- en gasrevolutie in de VS

Een aantal economen pleit voor het opnieuw instellen van de GOUDstandaard. Dat heeft te maken met de huidige schuldenberg (of schuldencrisis, zo u wilt). Bij de GOUDstandaard zijn alle valuta gedekt door GOUD. De president van de Amerikaanse centrale bank, Ben Bernanke, gaf vorige week een lezing aan de George Washington Universiteit en legde uit waarom dat niet kan: er is simpelweg niet genoeg GOUD.

In de afgelopen decennia is de wereldeconomie enorm gegroeid en het probleem is dat banken wel aan geldschepping kunnen doen maar niet aan GOUDschepping. Dus is er veel meer geld in omloop dan ooit door GOUD zou kunnen worden gedekt. Bovendien maken banken nu digitaal miljarden aan elkaar over en het zou nogal omslachtig zijn om hele konvooien gepantserde auto’s ’s avonds de straat op te sturen en de volgende dag weer terug.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 maart 2012

Bernanke spreekt… alweer!

Voor beleggers in GOUD die zich afvragen waarom de GOUDprijs plots omhoog schiet: Ben Bernanke bespreekt op dit moment over de arbeidsmarkt in de VS.

Het moge duidelijk zijn dat Ben weinig opbeurende bewoordingen klaar heeft. We komen met meer informatie van zodra er schokkende verklaringen komen.

Het valt overigens op dat Bernanke tegenwoordig geen dag voorbij laat gaan om ergens een nieuwe speech te geven over de gang van zaken in de VS.

We kijken alweer uit waarvoor deze psychologische massage van de massa dient.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 maart 2012

Dan Norcini: “GOUDmijnaandelen diep en diep oververkocht!”

Dan Norcini, aka Trader Dan, bekeek het langetermijn plaatje voor GOUDmijnaandelen via de HUI index.

Op onderstaande grafiek wordt duidelijk dat de technische condities voor de sector zelden zo goed waren. De GOUDmijnaandelen zijn diep en diep overVERKOCHT!

Een niveau dat we in huidige seculaire bull market slechts 2x zagen...

Ook op korte termijn bereikt de daling van de HUI index een kritische steun op het Fibonacci 38,2% retracementniveau.

Dus zowel op korte als op lange termijn zitten GOUDmijnaandelen dicht bij hun bodem. Meng dit gegeven met een ronduit negatief sentiment onder beleggers, en u heeft een recept voor succes.

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 26 maart 2012

Sterk gedaalde interesse voor GOUD kan prijs nog lager duwen

GOUD blijkt in de afgelopen weken veel van zijn aantrekkingskracht te hebben verloren. Over de afgelopen tien jaar is de GOUDprijs verzevenvoudigd.

In 2001 kostte een troy ounce GOUD 253 dollar, om in september van vorig jaar een piek te bereiken op 1921,30 dollar.

Sindsdien is de GOUDprijs er echter niet meer in geslaagd om nieuwe recordniveaus te bereiken.

Sommige beleggers dreigen hun geduld met het GOUD te verliezen, wat zich af en toe verklaart in een forse terugval. De optimisten laten zich echter niet ontmoedigen, zij zijn van mening dat de zwakte bij het GOUD van tijdelijke aard zal zijn.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 25 maart 2012

Beleggers verschuiven vermogen van mijnaandelen naar fysiek GOUD

Uit recent verschenen data blijkt dat beleggers in de VS in de afgelopen maanden hun voorkeur uitspraken voor het fysieke metaal in plaats van de meer speculatieve mijnbouwaandelen. Het vermogen van fondsen die beleggen in mijnbouwaandelen slonk, ten gunste van de ETF's die het fysieke metaal kopen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$