Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 6426 tot 6430
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

Chris Martenson over manipulatie van de GOUDprijs

Chris Martenson is van mening dat de GOUDprijs wordt gemanipuleerd, omdat GOUD een belangrijke barometer is voor ons geldsysteem. Een hoge GOUDprijs geeft aan dat er minder vertrouwen is in het ongedekte geldsysteem, dat op niets anders dan een misplaatst vertrouwen gebaseerd is.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

Eric Sprott over de papieren handel in GOUD en zilver

Eric Sprott van het Sprott Asset Management is nog altijd gefascineerd door de gebeurtenissen van de schrikkeldag 29 februari. GOUD- en zilverprijzen gingen flink onderuit, op de dag dat de ECB honderden miljarden uitleende via LTRO #2 en de FED opnieuw geen positief verhaal had over de economie.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

Charles Nenner: “Vanaf midden April hervat de rally in GOUD en zilver!”

Volgens technisch specialist Charles Nenner moeten beleggers zich terug focussen op GOUD en zilver, want beide edelmetalen staan klaar om hun rally te hervatten.

De modellen van Nenner wijzen op een hervatting van de rally vanaf midden April. Charles Nenner ziet GOUD doorstijgen tot 2500 dollar per ounce in 2013 en zilver zal de kaap van 50 dollar overstijgen!

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

GOUD en zilver lijden kleine verliezen vandaag

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,67% op $1650,90  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 0,45% op €1243,36 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,16% op $31,99 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,01% op €24,11 per troy ounce.

Nadat GOUD en zilver gisteren  na Nederlandse handelstijd naar beneden doken beleven beide edelmetalen vandaag een relatief rustige dag met weinig volatiliteit en noteren beiden een kleine min. Deze verliezen zijn kleiner dan die van de meeste internationale beurzen die vandaag een min van 1% en groter konden noteren. Het negatieve sentiment van vandaag werd veroorzaakt door het nieuws dat het vertrouwen van producenten en consumenten in maart afgenomen is en dat de OESO met sombere voorspellingen voor de Europese economie kwam. Het feit dat de GOUDprijs vandaag sterker gedaald is dan de zilverprijs is zeer opvallend, het is vrijwel altijd zilver dat meer volatiliteit toont.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

GOUD: eerst nog een terugval of is de bodem al geplaatst in 2012?

Vele beleggers worstelen met de bovenstaande vraag. Gaat de prijs van GOUD nog eens (flink) terugvallen of hebben we de bodem voor 2012 al geplaatst?

Onderstaande grafiek van Jim Bianco (via BR) laat de stijging van de GOUDprijs zien met daarbij de procentuele correcties. Wat opvalt is dat de bodem in het verleden telkens werd geplaatst als de procentuele daling de grens van -20% overschreed.

Met de recente terugval van -18,5 procent hebben we net de magische grens van min 20 procent gemist. Dit vergroot de kans dat we ons mogen verwachten aan een bijkomende correctie.

Uiteraard, met al het negatieve sentiment omtrent GOUD, lijkt het niet ondenkbaar dat de bodem voor 2012 alweer geplaatst is. Het grafisch patroon lijkt dit gegevens alvast te bevestigen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$