Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 6426 tot 6430
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Iraanse boycot goed voor de GOUDprijs

China zoekt een manier om de Amerikaanse sancties rond Iran te omzeilen. China is uiteraard geïnteresseerd in de Iraanse olie. Het Amerikaanse NDAA (National Defense Authorization Act) gaat in op 28 juni en heeft de bedoeling Iran te isoleren door ze uit te sluiten van het Amerikaans financieel systeem. Met andere woorden, iedereen die Iran met dollars betaald, zal op alle mogelijke manieren geboycot worden.

Uitzonderingen zijn toegestaan, maar voor China lijkt dit niet het geval te zijn. China heeft in het verleden al uitzonderingen gekregen bij sancties tegen Iran. Ondertussen is China de grootste handelspartner en investeerder geworden in Iran waardoor de Amerikanen moeilijk dit door de vingers kunnen zien.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Het nieuwe GOUDrecord van de centrale banken dat u nog niet kende

Er wordt steeds meer gewezen op het feit dat centrale banken in de jongste jaren netto-kopers zijn geworden van GOUD.

Enerzijds zijn de CB’s uit de Westerse landen gestopt met het verkopen van hun GOUDreserves, maar met name de centrale bankiers uit de opkomende groeimarkten (Mexico, Rusland, China, …) zijn druk in de weer om de (resterende) voorraden van het gele edelmetaal wereldwijd op te kopen.

Wat echter minder bekend is, is dat de centrale bankiers gezamelijk een nieuw record hebben gevestigd.

De hoeveelheid GOUD in hun bezit overschreed de magische grens van 1 miljard ounces!

De treasuries (reserves) van de centrale banken werden in de jongste jaren grondig opgekuist, waarbij harde activa (GOUD) de voorkeur krijgt boven papieren assets (valuta, obligaties).

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

GOUDprijs kan nog geruime tijd consolideren, daarna kan prijs fors stijgen

Ook vandaag valt er rond het GOUD weinig of niets te melden, voor een troy ounce GOUD wordt momenteel ongeveer 1640 dollar betaald. Het is inderdaad opvallend rustig op de GOUDmarkt. Het gele edelmetaal eist al enkele weken geen media-aandacht meer op.

Dat op zich is al goed nieuws voor beleggers in GOUD. Uiteraard ligt aan de basis hiervan het makke prijsverloop van GOUD. De GOUDgrafiek zit al een tijdje gevangen in een bandbreedte.

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Amerikaanse GOUDkoorts richting ruimte

Een paar schatrijke Amerikaanse ondernemers wil in de ruimte op asteroïden naar GOUD en platina zoeken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Goed nieuws voor GOUD!

Het is opvallend rustig aan het ‘GOUDfront’. Het gele edelmetaal eist al enkele weken geen media-aandacht meer op. Dat op zich is al goed nieuws voor beleggers in GOUD!

Uiteraard ligt aan de basis hiervan het makke prijsverloop van GOUD. De GOUDgrafiek zit al een tijdje gevangen in een bandbreedte.

En dat is voorlopig prima voor ons, want we weten uit ervaring dat periodes van ‘radiostilte’ de bodem aanstampen voor de volgende opwaartse rit van het gele edelmetaal!

Onderstaande prijsgrafieken van GOUD laten zien dat de evolutie van GOUD in 2006 nagenoeg exact verloopt aan de huidige prijsontwikkeling.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$