Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 6426 tot 6430
Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Stelling: GOUD is geen veilige haven meer

Beleggen in GOUD is populair, tegelijk zijn velen sceptisch. In augustus vorig jaar raadde Harry Geels op deze website aan om voorzichtig te zijn met GOUD. ‘We hebben te maken met een bubble van het zuiverste soort, eentje die vergelijkbaar is met de Nasdaq-hype eind jaren negentig.’

GOUD is geen veilige haven (meer). Dat is de stelling die we aan u voorleggen op ons discussieforum. En het is daarmee ook de aftrap van een regelmatig terugkerende rubriek waarin we uw mening willen horen.

Onze redacteur Karel Mercx heeft al een eerste aanzet tot de discussie gegeven. Hij schrijft:

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Italiaans GOUD verhuisd naar Zwitserland

Volgens gegevens van Istat werd er in februari 35,6 % meer GOUD geëxporteerd vanuit Italië naar Zwitserland ten opzichte van 2011. Deze stijging volgt op een 33,4% in januari. Deze forse stijging beklemtoont het gebrek aan vertrouwen in een goede afloop in Italië.

Over heel 2011 exporteerde Italië 120 ton GOUD naar Zwitserland, een stijging van 65 % ten opzichte van 2010. Bijna de helft van de 120 ton werd geëxporteerd in de laatste 4 maanden van 2011.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Enkele feiten over GOUD en zilver

Door de kleine hoeveelheden zilver die worden verwerkt in de meest producten, heeft een hogere prijs amper invloed op de vraag. Volgens specialisten zal de industriële vraag naar zilver tot 2020 een gigantische vlucht kennen van +250%, waarbij de grootste drijvers zitten in zonnecellen, de medische sector, waterzuivering en voedingshygiëne. (Slim Beleggen)

Tijdens de eerste eeuwen na Christus, werd de hoeveelheid zilver in Romeinse munten steeds verder verlaagd om zo meer munten in circulatie te krijgen. Vandaag zien we een vergelijkbaar proces door de massaal nieuwe dollars die door de Fed worden bijgedrukt.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Amerika weigert GOUD vrij te geven na nieuw verzoek Duitsland

Amerika heeft Duitsland opnieuw geweigerd om een deel van de GOUDreserve vrij te geven welke ligt opgeslagen in Fort Knox. Eerder deed Duitsland al een poging om GOUD terug te krijgen uit Amerika, wat door Duitsland was opgeslagen aan de andere kant van de oceaan. Het GOUD wat lag opgeslagen wil Duitsland gaan gebruiken om transacties te kunnen financieren op het gebied van olie en gas.

Waarom de Verenigde Staten het GOUD niet willen vrijgeven is onduidelijk, maar dergelijke acties zorgen ervoor dat de vragen over de daadwerkelijke aanwezigheid van fysiek GOUD in Fort Knox aanzwelt. Eerder deed senator Ron Paul al een poging om een audit te mogen doen op al het aanwezige GOUD in Fort Knox, om zo te controleren of al het GOUD nog wel aanwezig is. Hoeveel ton GOUD Duitsland heeft aangevraagd voor vrijgave is onbekend.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

GOUD en zilver blijven vandaag achter op de beurzen

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 0,02% op $1652,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 0,08% op €1258,42 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,82% op $31,79 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,89% op €24,19 per troy ounce.

GOUD doet vrijwel niks vandaag, terwijl zilver een mooi winst boekt. Opvallend was dat zowel GOUD als zilver vandaag beide rond half 4 naar beneden doken en ruim een 1,5%  in waarde daalden. Twee uur later stonden de prijzen van beide edelmetalen weer op het niveau van daarvoor. Zo’n een forse daling in een zeer korte periode is vaak onnatuurlijk en daarmee opvallend.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$